Subota, 27 srpnja, 2024

Čarobni prosinac u kinu: avanture, smijeh i emocije na velikom platnu

Zima, sezona koja donosi radost, ljubav i toplinu obiteljskih trenutaka, uvijek je bila idealno vrijeme za uživanje u čarima kinematografije. Prosinac je mjesec kada kino postaje čarobno mjesto gdje svaki san postaje stvarnost, a ova zimska sezona donosi niz filmskih hitova koji će razveseliti publiku svih dobnih skupina. Svojevrsni početak zimske kino čarolije označava najnovija […]

Zima, sezona koja donosi radost, ljubav i toplinu obiteljskih trenutaka, uvijek je bila idealno vrijeme za uživanje u čarima kinematografije. Prosinac je mjesec kada kino postaje čarobno mjesto gdje svaki san postaje stvarnost, a ova zimska sezona donosi niz filmskih hitova koji će razveseliti publiku svih dobnih skupina. Svojevrsni početak zimske kino čarolije označava najnovija animacija “Želja” studija Disney. Ovaj filmski i glazbeni spektakl potpisuju oskarovci koji su već oduševili publiku s velikim hitovima ‘Snježno kraljevstvo 1 i 2’. Sada, ‘Želja’ igra u domaćim kinima, donoseći gledateljima novu avanturu ispunjenu čarolijom i emocijama. Čarobni prosinac donosi još mnogo toga za ljubitelje filma. Blitz Film donosi niz filmskih uspješnica koje će zadovoljiti raznolike ukuse i želje publike. Očekujte uzbudljive avanture, smijeh, i dozu romantike, jer kino postaje mjesto gdje se svaki filmski san ostvaruje. Evo što nas očekuje u predbožićnom razdoblju.



Wonka 

Već od srijede, na blagdan svetog Nikole, 6. prosinca, što označava i početak blagdanskog darivanja, stiže’ nam film ‘Wonka‘ od autora velikih filmskih hitova poput ‘Harryja Pottera’, ‘Čudesnih zvijeri i ‘Medvjedića Paddingtona’. Ova čarobna priča o najpoznatijem majstoru čokolade temelji se na izvanrednom liku iz knjige Roalda Dahla – Charlie i tvornica čokolade, jedne od najprodavanijih dječjih knjiga svih vremena.

‘Wonka’ pripovijeda čudesnu priču o mladom proizvođaču čokolade, izvanredno dočaranom kroz interpretaciju popularnog Timothéea Chalameta. Kada Willy Wonka, ispunjen nadom i širom otvorenih očiju, stigne u srce čokoladne proizvodnje s tek nekoliko novčića i šeširom snova, jedan od njih je otvaranje vlastite tvornice čokolade koja bi se mogla natjecati s najvećima na svijetu. Unatoč financijskim izazovima, Willy ne gubi vjeru. Proizvodnja čokolade otkriva se kao izazovna, no uz jedinstvenu genijalnost i neobičnu snalažljivost, te uz pomoć nekih od najboljih prijatelja, Willy postaje još odlučniji u ostvarivanju svojih snova. U ovoj šarmantnoj, ukusnoj i ponekad opasnoj avanturi, Willy uči slijediti svoje snove i uvijek vjerovati u sebe.

Impresivan ansambl glumaca, uključujući nevjerojatnog Chalameta, Rowana Atkinsona, Oliviju Colman, Keegana-Michaela Keya, Patersona Josepha, Matta Lucasa, Mathewa Bayntona, Sally Hawkins, Jima Cartera i Toma Davisa, zajedno s novom ulogom Hugha Granta kao simpatičnog Oompa-Loompa, obećava pravi blagdanski spektakl. Film će biti dostupan u originalnoj i sinkroniziranoj verziji, te u posebnim IMAX i 4DX formatima. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama i internetskim stranicama kinematografa!

Sveta obitelj 

Redateljica Vlatka Vorkapić, nakon ‘Sonje i bika’, donosi novo ostvarenje 7. prosinca – napetu obiteljsku priču o tradiciji i tajnama slavonske obitelji 60-ih godina prošlog stoljeća. Fokus je na imućnoj obitelji, predvođenoj gazdom kuće, Markom, kojeg sjajno tumači proslavljeni srpski glumac s holivudskom adresom Nikola Đuričko. Marko, njegova žena Ana (Anita Matić Delić) i sin Ivan (Ivan Čuić) predstavljaju uglednu i naizgled savršenu obitelj, no stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine. Film, autorski potpisan od Vorkapić i scenaristice Slavice Šnur, obećava intrigantnu priču o obiteljskim dinamikama. Produkciju vode Ivan Maloča i Lazar Ristovski.

 

Medino božićno čudo (Teddy’s Christmas)

Od 14. prosinca, u kinima se prikazuje ‘Medino božićno čudo’, topla priča o medvjediću koji otkriva da pravo bogatstvo leži u našim srcima, a čarolija blagdana dolazi kroz ljubav i zajedništvo s prijateljima i obitelji. Radnja filma odvija se na Božićnom sajmu gdje djevojčica Mariann otkriva nevjerojatnu tajnu – najslađi medo na lutrijskoj kabineti postaje živ. Mariann, osjećajući trenutnu povezanost, odlučuje ga osvojiti kao svoju božićnu želju. No, medo ima vlastite planove i sanja o bogatom vlasniku koji bi mu pokazao sve ljepote svijeta. Kada medu odvedu u drvarnicu, jež Bolla, njegov novi najbolji prijatelj, pomaže mu shvatiti pravu vrijednost života.

‘Medino božićno čudo’ nudi toplu i poučnu priču o važnosti ljubavi i prijateljstva, a film je sinkroniziran na hrvatski jezik. Ne propustite ovu čarobnu avanturu koja će ispuniti srca gledatelja toplinom blagdanskog duha.

Aquaman i izgubljeno kraljevstvo 

Od 20. prosinca u kina stiže i ‘Aquaman i izgubljeno kraljevstvo’, redatelja Jamesa Wana i samog Aquamana, Jasona Momoa. Uz povratak Patricka Wilsona, Amber Heard, Yahye Abdul-Mateena II i Nicole Kidman, ovo je nastavak najuspješnijeg DC filma svih vremena. Nakon što ga je prvi put porazio Black Manta, koji gaji neprestanu potrebu za osvetom zbog smrti svog oca, sada je snažniji nego ikad. Black Manta koristi moć mitskog crnog trozupca koji oslobađa drevnu i zlu silu. Kako bi ga pobijedio, Aquaman se mora obratiti svom bratu Ormu, bivšem kralju Atlantide, kako bi sklopili zahtjevan savez. Unatoč njihovim razlikama, moraju surađivati kako bi zaštitili kraljevstvo, spasili obitelj i svijet od nepovratnog uništenja.

Film je dostupan i u posebnim IMAX i 4DX formatima, kao i u novom ScreenX formatu. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama i internetskim stranicama kinematografa, stoga ne propustite uživati u ovoj spektakularnoj avanturi!

Ferrari 

Kraj godine donosi fantastičan biografski film o talijanskom proizvođaču trkaćih automobila i poduzetniku Enzu Ferrariju, režiran od strane jednog od najznačajnijih redatelja današnjice, Michaela Manna. Film donosi karizmatičnog Adama Drivera i oskarovku Penélope Cruz u glavnim ulogama.

Radnja se odvija u ljeto 1957. godine, prateći turbulentno razdoblje u životima Enza i njegove supruge. Njihov brak je u krizi zbog gubitka sina Dina, kojeg su planirali kao nasljednika Enzovog poslovnog carstva, koje sada prijeti bankrotom. U ključnom trenutku, Enzo i njegov tim vozača odlučuju se suočiti s izazovom ulaskom u opasnu utrku Mille Miglia od Brescie do Rima i natrag. U filmu se pojavljuje i Shailene Woodley kao Enzova ljubavnica Lina Lardi, te Gabriel Leone, Sarah Gadon, Jack O’Connell i Patrick Dempsey u drugim zapaženim ulogama. Pogledajte trailer koji nudi uzbudljivu najavu adrenalinske avanture koja vas očekuje u kinima od 28. prosinca.

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime