Srijeda, 24 srpnja, 2024

Stižu božićni klasici: ovo su filmovi i serije koje gledamo ovog prosinca

Božićni filmovi su jedna od stvari bez kojih ne možemo zamisliti blagdane. Oni nas uvode u bajkoviti svijet čuda i radosti

Prosinac kuca na vrata, donoseći sa sobom miris pečenih kestena, toplinu u domovima i uzbuđenje koje prati blagdanski duh. Svakim danom osjećamo kako nas obuzima posebna čarolija Božića, ozračje gdje ljubav, obitelj i zajedništvo postaju središnji fokus. S neizbježnim dolaskom božićnih ukrasa, svjetala koja krase gradove i zvukova veselih božićnih pjesama, osjećamo potrebu da se prepustimo toj posebnoj atmosferi koja grije srce. Božićni filmovi su jedna od stvari bez kojih ne možemo zamisliti blagdane. Oni nas uvode u bajkoviti svijet čuda i radosti.



Kao pripremu za blagdansko uživanje, donosimo vam popis nezaobilaznih filmova i serija koje planiramo gledati tijekom ovog Božića. Započnimo zajedno putovanje kroz priče ispunjene toplinom, smijehom i emocijama, stvarajući nezaboravne trenutke koji će obogatiti naš duh i označiti još jedan nezaboravan blagdanski period.

‘Lawmen: Bass Reeves’

Bass Reeves će oživjeti legendarnog zaštitnika zakona i odmetnike Divljeg zapada. Reeves, čiji lik tumači David Oyelowo, istaknuo se kao najveći junak pograničnog područja u američkoj povijesti dok je služio kao savezni redar na indijanskom teritoriju nakon Američkog građanskog rata. Sa više od 3000 uhvaćenih najopasnijih kriminalaca, Reeves je ostvario zadivljujući niz bez ijedne primljene rane. Serija će ekskluzivno biti dostupna na usluzi SkyShowtime. Prve dvije epizode bit će dostupne od 18. prosinca, nakon čega će svakog tjedna biti objavljena nova epizoda.

 

 

Smothered

Sammy, neovisna mlada žena kojoj su dosadile aplikacije za upoznavanje susreće Toma, čovjeka toplog srca s teškom prošlošću. Njih dvoje, potpuni stranci, doživljavaju iskre koje frcaju dok se zajedno zabavljaju u kabini za karaoke. Nakon dogovora o neobaveznoj vezi, njihov odnos postaje složeniji s jačanjem osjećaja. Sammy brzo otkriva da u Tomovu životu postoji još jedno bitno žensko biće – njegova šestogodišnja kći. ‘Smothered’ je netipična romantična komedija koja istražuje sudar dva potpuno različita svijeta, gdje ljubavna priča mora odoljeti pritiscima modernog svijeta upoznavanja. Serija će biti ekskluzivno dostupna na usluzi SkyShowtime od 18. prosinca.

 

Dreamland 

‘Dreamland’ je topla ljudska drama koja otkriva tajne, laži, ljubavi i nade unutar obitelji četiriju sestara. Ova crna komedija smještena je u britanski obalni grad Margate te istražuje kompleksne ženske odnose kroz nekoliko generacija. Trish (Agyeman), najstarija od sestara, suočava se s trudnoćom po treći put, oko koje se okupljaju njene sestre Clare (Gabby Best) i Leila (Aimee-Ffion Edwards), zajedno s majkom (Frances Barber) i bakom (Sheila Reid). Međutim, neočekivani povratak četvrte sestre Mela (Allen) u njihove živote dovodi u pitanje stabilnost cijele obitelji. Ova uzbudljiva priča donosi dinamiku obiteljskih odnosa u živopisnom okruženju. Nove epizode ‘Dreamland’ ekskluzivno su dostupne na usluzi SkyShowtime svaki tjedan.

 

Fellow Travelers

‘Fellow Travellers’ je epska ljubavna priča koja istražuje nevjerojatno snažnu vezu između dvojice muškaraca, Hawkinsa Fullera i Tima Laughlina, čija politička sudbina postavlja temelje ovog emotivnog trilera autora Rona Nyswanera, nominiranog za Oscara, poznatog po radu na filmovima poput ‘Philadelphia’ i ‘Homeland’. Priča je temeljena na romanu Thomasa Mallona. Matt Bomer sjajno tumači karizmatičnog Hawkinsa Fullera, čiji politički uspon odvija se izvan očiju javnosti. Njegova sudbina postaje isprepletena s mladim idealistom Timom Laughlinom, kojeg tumači Jonathan Bailey. Njihova ljubavna priča odvija se tijekom razdoblja kada su Joseph McCarthy i Roy Cohn proglasili rat subverzivnim aktivnostima i seksualnim raznolikostima, označavajući jedno od najmračnijih poglavlja u američkoj povijesti 20. stoljeća. Sve nove epizode ‘Fellow Travellers’ ekskluzivno su dostupne na usluzi SkyShowtime svaki tjedan.

 

 

White Christmas 

‘White Christmas’ je romantična i humoristična priča o Bobu Wallaceu i Philu Davisu (Bing Crosby i Danny Kaye), dvojici vojnih prijatelja koji nakon rata postaju vrhunski izvođački duo u svijetu mjuzikla, slavljeni na cijelom Broadwayu. Tijekom turneje po Floridi, njihovi putevi se isprepliću s braćom sestrama Betty i Judy (Rosemary Clooney i Vera-Ellen), koje sanjaju o karijeri pjevačica. Unatoč romantici koja se razvija između parova, sve završava sretno kada na Badnjak predstava dobiva sjajne kritike, a dolazak dugoočekivanog snijega dodatno obogaćuje blagdansko ozračje! Film pogledajte na Sky Showtime. 

 

The Holiday 

Cameron Diaz i dobitnica Oscara Kate Winslet igraju žene koje su preživjele teške ljubavne nevolje uoči blagdana. Željele bi promjenu u svojim životima pa zamjenjuju svoje kuće i putuju u suprotnim smjerovima (Diaz u London, Winslet u Los Angeles). Unatoč početnom osjećaju strančevanja u nepoznatim gradovima, brzo se integriraju u svoja nova okruženja. Impresivnu glumačku postavu čine i Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Ed Burns i Rufus Sewell. Nancy Meyers, scenaristica i redateljica, donosi ovu toplu priču koja je sada dostupna za streaming na usluzi SkyShowtime.

 

Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas

Jim Carrey sjaji u naslovnoj ulozi ove igrane adaptacije klasične dječje priče dr. Seussa. Grinch je opak, zelen, i ne podnosi blagdane. S vrha planine Mt. Crumpet, promatra kako stanovnici Whovillea s oduševljenjem pripremaju proslavu Božića. Odlučuje da mu je dosta te sreće i smišlja plan kako ukrasti Božić iz Whovillea! Film je fascinantan, s iznenađujućim scenografskim i šminkerskim dosezima, nominiranim za nagradu Oscar. Ova adaptacija savršeno dočarava jedinstveni svijet dr. Seussa i postaje pravi blagdanski klasik. Sada ga možete streamati na usluzi SkyShowtime.

 

Bad Santa 

U filmu ‘Bad Santa’, s glavnim ulogama Billyja Boba Thorntona, Tonyja Coxa i Laurence Graham, pratimo kriminalce Willieja i Marcusa dok, prerušeni u Djeda Mraza i njegovog vilenjaka, putuju zemljom i posjećuju najveće trgovačke centre. Problem nastaje jer Willie ne podnosi djecu i jedva se kontrolira kako bi zadržao posao. Plan ide glatko dok ne sretnu introvertiranog osmogodišnjaka koji vjeruje da je Willie pravi Djed Mraz. Dječakov nevin pogled na svijet pokreće suosjećanje u Willieju, koji polako razvija nešto što se s vremenom može nazvati božićnim duhom. Film je sada dostupan za streaming na usluzi SkyShowtime.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime