Utorak, 26 ožujka, 2024

Hoće li Deadpool 3 postati prvi Marvelov film zabranjen maloljetnicima?

Vijest o restrikciji uslijedila je odah nakon objave kako je Ryan Reynolds u svoj tim za "Deadpool 3" pozvao sestre Molyneux, najpoznatije po komičnom animiranom serijalu "Bobovi hamburgeri"

Iako su ključna ciljana skupina Marvelovog svijeta do sad bili tinejdžeri (s čime se neki neće složiti), novi film o “omiljenom antijunaku” mnogi će vjerojatno moći gledati samo uz pristanak roditelja.



Deadpool 3 će, smatraju filmski stručnjaci, najvjerojatnije dobiti oznaku “R” (Restricted) što prema rangiranju filmova po sustavu Američke filmske asocijacije znači da, zbog potencijalno uvredljivog sadržaja, neće biti pogodan za djecu ili adolescente. Točnije, prikazivanje filma mlađima od 17 godina bit će moguće samo ako su u pratnji roditelja.

Vijest o restrikciji uslijedila je odmah nakon objave kako je Ryan Reynolds u svoj tim za “Deadpool 3” pozvao sestre Molyneux, najpoznatije po animiranom serijalu “Bobovi hamburgeri” (Bob’s Burgers).

Materijal koji nije pogodan za sve uzraste?

Nagrađivane sestre (njihova popularna komična serija nominirana je za nagradu Emmy osam uzastopnih godina) još nisu službeno potvrdile suradnju, no filmski stručnjaci složni su kako će se u ovakvom kontekstu za novi nastavak Deadpoola zasigurno morati uvesti restriktivna mjera. Mnogi od njih složni su i u tvrdnjama kako su prva dva filma bila na samoj granici da ih se okarakterizira kao materijal koji nije pogodan za sve uzraste.

Deadpool je američki film o superheroju baziran na istoimenom liku Marvel Comicsa. Prvi put prikazan je 2016. te predstavlja osmi film iz serije filmova X-Men. Režirao ga je Tim Miller na temelju scenarija Rhetta Reesea i Paula Wernicka, a u naslovnoj ulozi glumi Ryan Reynolds. Deadpool 2, najavljen odmah nakon fenomenalnog uspjeha crvenog antijunaka, premijerno je plasiran 2018. godine te je, za razliku od mnogih neuspješnih nastavaka raznih drugih filmskih franšiza, opisan kao “savršen nastavak” same radnje, ali i gradnje glavnog lika otkrivši pri tom razloge njegovih donošenje odluka te dublje slojeve njegove osobnosti.

Premijera se očekuje u 2022. godini

Treći nastavak najavljen je kao film u kojemu će priča biti još detaljnija čime će i sam serijal dobiti više smisla. Nastavno uz samu najavu novog nastavka Reynolds je izjavio kako vjeruje da će Deadpool 3 “otići u potpuno drugom smjeru”, no nije htio otkriti više detalja. Što je time mislio reći, vjerojatno će se otkriti tek na velikim platnima.

Sam početak snimanja filma, kako zbog pandemije koronavirusa tako i radi tehničkih poteškoća morao je biti odgođen, a odgodi je kumovalo i partnersko uključivanje Marvela netom nakon akvizicijskog ugovora Foxa (koji je originalno plasirao prvi Deadpool film) i filmskog diva Disneyja. Nakon što su nesuglasice riješene, snimanje je nedavno napokon potvrđeno. Premijera se očekuje u 2022. godini, ako ne i – strahuju fanovi nastavno na trenutačni globalni trend odgađanja blockbustera – tek početkom 2023. godine.

Naslovna fotografija: 20thcenturystudios

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime