Petak, 6 rujna, 2024

Griselda: Serija o šefici narko kartela sa Sofijom Vergarom u glavnoj ulozi

Nakon dugo iščekivanja na Netflix je došla nova mini-serija o životu Griselde Blanco koja je bila prva narko šefica kartela. Serija “Griselda” sastoji se od 6 epizoda koje prate njezin život i kako se probila u svijetu ilegalne prodaje droge te se postavila kao neustrašiva i nemilosrdna.  Tko je bila Griselda Blanco? Griselda Blanco rodila […]

Nakon dugo iščekivanja na Netflix je došla nova mini-serija o životu Griselde Blanco koja je bila prva narko šefica kartela. Serija “Griselda” sastoji se od 6 epizoda koje prate njezin život i kako se probila u svijetu ilegalne prodaje droge te se postavila kao neustrašiva i nemilosrdna. 



Tko je bila Griselda Blanco?

Griselda Blanco rodila se u Kolumbiji, a kada je navršila tri godine s majkom se preselila u  Medellín. Odrasla je bez očinske figure i u siromaštvu što ju je natjeralo da se krene baviti kriminalom odnosno ilegalnom prodajom droge. Kako bi se postavila prema muškarcima koji su dominirali u tom svijetu, morala je biti hladnokrvna i nemilosrdna prema drugima. 

Tijekom godina postala je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih narko šefica u svijetu, a surađivala je i sa drugim poznatim kriminalcima poput Pabla Escobara.Zbog droge je i bježala u Ameriku gdje je uspjela shvatiti kako američko tržište drogom funkcionira. Bila je optužena i za zavjere s drogom, ali je uspjela izbjeći zatvorsku kaznu prelaskom granice i vrativši se u Kolumbiju. 1985. godine je konačno uhićena i osuđena na 20 godina zatvora. 

Serija se temelji na stvarnom životu

U šest epizoda saznati ćemo sve o njezinom životnom putu te kako je uspjela u svijetu gdje glavnu riječ vode muškarci i u kojem nema puno žena. Riječ je o krimi drami koja prikazuje sve njezine uspone i padove. Tijekom svog djelovanja u svijetu droge dobila je nadimak Crna Udovica i Kuma. Osim što je godinama vodila unosan narko bizinis, bila je i majka troje djece, a taj dio njezinog života također će biti prikazan. 

 

Griselda je na kraju bila žrtva atentata koji je izveo ubojica na motociklu 2012. godine. Ono što je posebno ironično u njezinoj smrti je način na koji je ubijena. Iako je zadnjih godina svog života nakon izlaska iz zatvora strahovala da će biti ubijena upravo u atentatu, to se i dogodilo. Ubijena je na način koji je ona sama najčešće radila i izvodila na identičan način. Mjesto zločina bila je mesnica iz koje je Griselda izlazila u trenutku atentata sa svojom trudnom snahom. 

 

Fotografije: IMDb

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime