Nedjelja, 24 ožujka, 2024

I Am Everything: Objavljen je trailer za film o životu Little Richarda

Kroz bogatu arhivu snimaka i izvedbi nas odvodi u Richardov komplicirani unutarnji svijet, a film razotkriva životnu priču ikone sa svim njezinim zaokretima i kontradikcijama

Objavljen je novi trailer za nadolazeći dokumentarni film pionira rock’n’rolla Little Richarda “I Am Everything”. Film će sadržavati arhivske snimke iz legendine karijere i osobnog života, kao i nikad prije viđene intervjue sa samim čovjekom kao i novi intervju s glazbenicima, njegovom obitelji i prijateljima te crnim i queer znanstvenicima – koji svi raspravljaju o njegovom kulturni utjecaj.



Službeni opis filma glasi: “Little Richard: I Am Everything” priča priču o queer crncu u svijetu rock n’ rolla. Kroz bogatu arhivu snimaka i izvedbi nas odvodi u Richardov komplicirani unutarnji svijet, a film razotkriva životnu priču ikone sa svim njezinim zaokretima i kontradikcijama.

“U intervjuima s obitelji, glazbenicima i vrhunskim crncima i queer znanstvenicima, film otkriva kako je Richard stvorio umjetničku formu za vrhunsko samoizražavanje, ali ono što je dao svijetu nikada nije mogao dati sebi. Tijekom svog života, Richard se poput sjajne napuknute fliperske kugle vrtio između Boga, seksa i rock n’ rolla. Svijet ga je pokušao staviti u kutiju, ali Richard je bio sveobuhvatno biće koje je sadržavalo mnoštvo – bio je besramno sve.”

“Little Richard: I Am Everything” će biti objavljen uskoro, i to 21. travnja. Little Richard – rođen kao Richard Wayne Penniman – preminuo je u svibnju 2020. nakon borbe s rakom kostiju. Imao je 87 godina.

Nakon smrti pjevača ‘Tutti Frutti’ uslijedio je niz odavanja počasti, uključujući i Paula McCartneyja, koji se u svom pisanom odavanju prisjećao kako je Little Richard “vrištao u moj život kad sam bio tinejdžer”.

“Puno toga što radim dugujem Little Richardu i njegovom stilu; i on je to znao”, napisao je McCartney. “Rekao bi: ‘Naučio sam Paula svemu što zna.’ Morao sam priznati da je bio u pravu.”

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime