Nedjelja, 24 ožujka, 2024

IN MEMORIAM: Mirjana Majurec: Tiha sjena zagrebačkih kazališnih dasaka

Mirjanu su gledatelji voljeli zbog nježnih crta lica i nenametljivog šarma glume zbog kojeg se nije imala potrebe izdvajati glumatanjem nekih širih zvjezdanih aspiracija, nego je bila koncentrirana na svoje zvanje

Iz zagrebačkog kazališta Gavella jutros je potvrđena tužna vijest kako je u Zagrebu nakon duge i teške borbe s karcinomom u 69. godini preminula glumica Mirjana Majurec.



Mirjana je bila jedna od viđenijih i hvaljenijih glumica koja je svoje najpoznatije rezultate ostvarivala tijekom osamdesetih godina glumeći u TV serijalima kao što su bili “Kapelski kresovi”, “U registraturi”, “Grlom u jagode”, “Nepokoreni grad”, “Velo misto”, dočim je TV generacijama 21. stoljeća poznatija po ulozi Bibe u serijalu “Naši i vaši”, a pojavljivala se i u “Bibinom svijetu”, “Dobrim namjerama” i “Pod sretnom zvijezdom”.

Nije imala potrebe za glumatanjem

Na filmovima nije nastupala često, ali mogli ste je primijetiti u naslovima Krste Papića (“Izbavitelj”, “Kad mrtvi zapjevaju”), Petra Krelje (“Ispod crte”), Živorada Tomića (“Kraljeva završnica”) i drugima. Mirjana je bila profilirana kao i Vitomira Lončar u ulogama dobroćudnih i pomalo naivnih žena, a prva filmska uloga bila je 1974. u filmu “Psihopati”. Akademiju dramskih umjetnosti završila je dvije godine poslije nakon čega se zaposlila u zagrebačkom kazalištu Gavella kao matičnom kazalištu unutar kojeg je ostvarila 26 uloga. Na kazališnim daskama publika ju je mogla zapamtiti i u produkcijama drugih kazališta.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by TV svijet (@tvsvijet)

Njenu su pojavu gledatelji voljeli zbog nježnih crta lica i nenametljivog šarma glume zbog kojeg se nije imala potrebe izdvajati glumatanjem nekih širih zvjezdanih aspiracija, nego je bila koncentrirana na svoje zvanje. U privatnom životu javnost ju je pamtila i kao suprugu Dinamove legende Marka Mlinarića i glumačke legende Ivice Vidovića, a iza nje ostaju sinovi Luka Vidović i Ivan Mlinarić.

Od Mirjane se preko društvenih mreža i medija opraštaju mnogobrojni kolege i suradnici.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by RTL Show (@rtl.show)

Naslovna fotografija: Gavella press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime