Utorak, 26 ožujka, 2024

Inventing Anna: Intrigantna serija prema istinitoj priči koja će vas šokirati

Shonda Rhimes producira seriju 'Inventing Anna' — istinitu priču o njujorškoj prevarantici Anni Sorokin, koja je prevarila mnoge ljude praveći se da je misteriozno bogata žena

Što je to s prevarantima kojih se publika ne može zasititi? Najnovija serije koja je povezana s prevarama bit će posebno intrigantna ljubiteljima Shondalanda. Shonda Rhimes producira seriju “Inventing Anna” – istinitu priču o njujorškoj prevarantici Anni Sorokin, koja je prevarila mnoge ljude praveći se da je misteriozno bogata žena.



Istinita priča o jednoj od najvećih prevarantica 

Nadolazeća serija će se usredotočiti na ruskinju koja se između 2013. i 2017. pretvarala se da je bogata njemačka nasljednica pod imenom Anna Delvey kako bi prevarila banke, hotele i bogate poznanike. Anna se sredinom 2010-ih predstavljala kao bogata njemačka nasljednica fonda od 67 milijuna. Serija se temelji na članku “Kako je Anna Delvey prevarila njujorške partyjanere” koji je za napisala Jessica Pressler, a izašao je 2018. godine u New York Magazineu.

U travnju 2019., Sorkin je osuđena po četiri točke optužbe i sve su za neku vrstu krađe. Osuđena je na minimalno četiri godine zatvora nakon suđenja koje je trajalo mjesec dana. Tijekom suđenja je angažirala stilista kako bi zadržala svoj glamurozni izgled na sudu.

Pressler već ima iskustva s ekranizacijom priča

Pressler sada radi kao producentica na TV projektu. Osim što će pratiti njezin uspon i pad kao pseudo-nasljednice, serija će prikazati  i “mračnu, smiješnu, vezu između ljubavi i mržnje” koju su dijelile Sorokin i Pressler tijekom njezinog izvještavanja.

Ovo nije prva istraga koju je Pressler napisala za New York Magazin, a koja je dobila svoju ekranizaciju. Njezin članak “Hustlersi u Scoresu” pretvoren je u film “Prevarantice sa Wall Streeta” u kojem su glumile Jennifer Lopez i Constance Wu. S obzirom na to da su prevarantice bile hit, možemo zaključiti kako su Presslerovi članci izvrstan izvorni materijal.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jessica Pressler (@presslerj)

 U seriji ćemo vidjeti dobro poznata imena

Gledatelji će prepoznati Juliju Garner koja tumači lik Ane. U seriji će se pojaviti Laverne Cox kao Kacy, Sorokinova životna trenerica i Anna Chlumsky kao Vivian, novinarka koja istražuje njezinu priču. Osim toga, Alexis Floyd pojavit će se kao Neff, Sorokinim vratar koji joj je postao prijatelj i nesvjesni promatrač nekih njezinih prijevara.

Također, u glumačkoj ekipi serije, prema Netflixu, je i Arian Moayed kao Sorokinin branitelj, Todd. Katie Lowes je Rachel, naizgled bazirana na Rachel Williams iz Vanity Faira koju je prevarantica jednom zadužila da plati račun za godišnji odmor od 60.000 dolara. Ostali članovi glumačke ekipe su Anders Holm kao Vivianin suprug, Jack; Anna Deavere Smith “ostarjela zaposlenica časopisa” Maud, Jeff Perry kao još jedan stariji zaposlenik časopisa po imenu Lou; i Ozov Terry Kinney kao ratni dopisnik po imenu Barry.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Inventing Anna . Official (@inventingannanetflix)

Anna Sorkin je inspiracija mnogima

Garner se sa Sorkin našla na otoku Rikers, gdje trenutačno služi kaznu, kako bi joj pomogla da se bolje upozna s likom. Garner je to putovanje opisala za The Wall Street Journal; “Jedina stvar koju nisam očekivala je da je Anna stvarno smiješna. Ona je zapravo histerična. I super je tiha i nježna”.

Ovo nije jedina adaptacija priče o poznatoj prevarantici. Kao što je slučaj s Fyre Festivalom i dvije nadolazeće serije o usponu i padu WeWorka, Sorokinin priča je očito takođe bila dovoljno zanimljiva da dođe do dvije adaptacije. Lena Dunham je s HBO-om u procesu izrade projekta koji je baziran na Rachel Williams, jednoj od osoba koje je Sorokin prevarila. Pojedinosti o ovom konkretnom projektu još nisu objavljene, ali iduća godina će biti posvećena poznatoj prevarantici.

Datum izlaska serije

Kako sada stvari stoje, serija bi trebala izaći na Netflixu tijekom 2022. godine, iako streaming usluga još nije otkrila službeni datum premijere. Nadamo se da koronavirus neće previše utjecati na snimanje, pa da serija neće imati odgode.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Inventing Anna . Official (@inventingannanetflix)

Fotografija: Nicole Rivelli/Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime