Subota, 23 ožujka, 2024

Devet potpunih neznanaca: Serija koja će nadmašiti gledanost Velikih malih laži i Sloma?

Serija je temeljena na istoimenoj knjizi 'Devet potpunih neznanaca' autorice knjige 'Velike male laži', Liane Moriarty, a prava za ekranizaciju otkupila je još 2018. godine Nicole Kidman koju se potpisuje kao redateljica. Serija je snimana u strogim pandemijskim uvjetima

Iako još nije službeno potvrđeno snimanje treće sezone HBO-ove hit serije ‘Velike male laži’, stigla je serija koja će nas – ako je suditi po traileru – jednako privući pred male ekrane.
Temeljena na knjizi ‘Devet potpunih neznanaca’ autorice knjige ‘Velike male laži’, Liane Moriarty, uskoro će imati svoju premijeru. U seriji se ponovno spajaju zvijezde ‘Velikih malih laži’, Nicole Kidman i tvorac serije David E. Kelley, a Jonathan Levine režirat će svih osam epizoda.



Wellness utočište iz snova ili..?

U seriji ćemo gledati još poznatih imena: Melissu McCarthy, Lukea Evansa, Michaela Shannona, Reginu Hall i Mannyja Jacintoa kojem je ovo prva serija od završetka snimanja ‘Dobrog mjesta’.
Izvorni materijal za seriju istoimeni je Lianein roman iz 2018. ‘Devet potpunih neznanaca’ (Nine Perfect Strangers), i to je autoričin osmi roman za odrasle. Radnja je smještena u otmjeno wellness utočište, u kojem misteriozna direktorica odmarališta vlada umovima i tijelima svojih posjetitelja. U intervjuu za ‘The Guardian’, Moriarty je rekla kako ju je nadahnula “želja koju svi imamo za transformacijom. Nikad nećete vidjeti članak koji kaže: ‘Promijeni samo jednu stvar u svom životu i bit ćeš zauvijek preobražen’ – znate kad kliknete na njega da se to što piše neće dogoditi”.

Službena izjava za adaptaciju Hulua putem tvrtke Variety glasi: “Serija se odvija se u lječilišnom wellness centru koji obećava iscjeljenje i transformaciju dok devet neznanaca koji su pod velikim stresom pokušava stvoriti bolje životne navike. Tijekom ovog desetodnevnog rada na sebi, čuva ih direktorica odmarališta Masha (Nicole Kidman), žena u misiji da oživi njihove umorne umove i tijela. Međutim, ovih devet potpunih neznanaca ni ne sluti što ih čeka.”

Najava izgleda kao da je izravno nadahnuta sličnim projektima, poput ‘Velikih malih laži’ i ‘Sloma’. Najava za adaptaciju, koja otkriva samo da serija “dolazi uskoro”, prikazuje Nicole Kidman u bijelim hlačama, koja se obraća skupini neznanaca.
“Predajte mi se”, zahtijeva od svojih posjetitelja, koji se okupljaju oko nje u nečem sličnom molitvenom krugu. “Za deset dana bit ćete preobraženi”, kaže im, dok su je okruživali u kasnijem isječku, a svatko od njih je ležao u otvorenom grobu koji su očito sami iskopali.
Hmm…. prilično suludo, zar ne? Jedva čekamo vidjeti što će serija donijeti!

U seriji ćemo gledati glumački i kreativni tim zvijezda

Nicole Kidman je od samog početka uključena u seriju, jer je stekla prava na knjigu prije samog objavljivanja u srpnju 2018. godine, piše The Hollywood Reporter. Dobitnica Oscara glumit će Mašu i producirati seriju zajedno s izvršnom producenticom Brunom Papandrea (Velike male laži, Nestala). Kelley će biti showrunner s Johnom Henryjem Butterworthom (Ford protiv Ferrarija). Kelley i Butterworth napisali su scenarij za seriju zajedno sa Samanthom Strauss (Kraj).

U siječnju 2020., Deadline je izvijestio kako će u seriji glumiti i Melissa McCarthy te biti izvršna producentica. Glumit će Frances, jednu od “devet potpunih neznanaca “. TVLine opisuje lik u romanu kao “pisca romantičnog romana čiji je izdavač odbio njezin najnoviji rukopis”.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Melissa McCarthy (@melissamccarthy)

Manny Jacinto vraća se na TV nakon svoje četiri sezone kao Jason Mendoza u NBC-jevom Dobrom mjestu. Glumit će Yaoa, “klinca bistrih očiju s hipsterskom vibracijom”. Nakon što je doživio iskustvo života ili smrti uz Kidmanov lik, Yao postaje njezina desna ruka u odmarališt.  Yao je “duboko predan” neobičnim tehnikama odmarališta i “u potpunosti u (Mašinom) ropstvu”.

Luke Evans (Ljepotica i zvijer, Alienist) je još jedan od devet stranaca. Glumit će Larsa, koji je u recenziji Moriartyjeva romana iz USA Today opisan kao “prekrasnog gay odvjetnika za razvode”. Sljedeći dodatak zvjezdanoj glumačkoj postavi je Samara Weaving, poznata po ulozi Claire Wood u Netflixovom Hollywoodu. Prema Deadlineu, glumit će Jessicu, još jednu strankinju. Melvin Gregg igra njezinog supruga Bena. Ben i Jessica Chandler su “mladi par čija je veza pukla nakon što su dobili na lutriji”.

Grace Van Patten (The Meyerowitz Stories, Manijak) glumit će Zoe, koja se povukla u odmaralište kako bi se lakše nosila sa smrću brata blizanca Zacha. Michael Shannon glumi Napoleona. On je oženjen s Heather (Asher Keddie) i Zoein (Grace Van Patten) je otac. Obitelj se pridružuje grupi zbog lakšeg suočavanja s tugom. Regina Hall glumi Carmel – “samohranu majku četvero djece koju je muž ostavio zbog mlađe žene.”

Tiffany Boone, koja je glumila Miu, kćer Kerry Washington u seriji ‘Mali požari posvuda’, također se pridružila glumačkoj postavi. Glumit će Delilah, zaposlenicu u odmaralištu.
Njezin je lik “vrlo zen, ali u sebi ima i malo vatre.” Bobby Cannavale je deveti potpuni neznanac, Tony, a glumi “bivšu nogometnu zvijezdu koja je došla tamo trbuhom za kruhom”. 

Serija izlazi 2021. godine.

Nicole Kidman je Hollywood Reporteru otkrila sve o “strogom protokolu” oko produkcije serije, posebno o skupnim scenama u kojima je sudjelovalo svih 10 glavnih glumaca.
“To je ansambl, tako da se 10 glumaca koji svi rade zajedno, testiranju svaki dan”, izjavila je i dodala: “Postoji vrlo strogi protokol. Ali uvijek znate da bi se snimanje u nekom trenutku moglo zaustaviti, što je stresno. Kao glumica, nevjerojatno mi je što mogu raditi. Ali kao producent, postoji ogroman stres, jer se osjećate odgovornim za sigurnost i zdravlje više od 300 ljudi.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Nicole Kidman (@nicolekidman)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime