Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Konačno: Black Mirror se vraća na Netflix sa šestom sezonom!

Kojim temama će se Brooker i tim baviti ovaj put, još se ne zna. Tko bi rekao, ali nakon pandemije koja je promijenila svijet, postoji puno tema koje bi 'Black Mirror' mogao istražiti

Konačno je potvrđeno! “Black Mirror” se vraća na Netflix sa svojom šestom (nadamo se ne i posljednjom) sezonom, potvrdio je Deadline. Prošle su gotovo tri godine otkako je peta sezona distopijske drame premijerno prikazana na streaming servisu u lipnju 2019. Distopijska serija Charlieja Brookera jedna je od najpopularnijih na stremeru. Šesta sezona vjerojatno će slijediti isti obrazac kao i peta, koja je imala manji broj epizoda (tri), ali ih je napravila u obliku filma. 



Petoj sezoni prethodila je inovativni koncept, radilo se o interaktivnom filmu “Bandersnatch” dugom 90 minuta, u kojem su gledatelji sami mogli odlučivati o budućnosti likova. Peta sezona se sastojala od tri epizode, a u njoj su se pojavila mnoga poznata imena: Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Miley Cyrus i Andrew Scott.

Serija sada ima novo vodstvo

Razlog dugog čekanja između sezona nije otkriven, iako je do kašnjenja vjerojatno došlo zbog showrunnera i producenata Charlieja Brookera i Annabel Jones koji su pokrenuli novu produkcijsku tvrtku “Broke and Bones”, u koju je Netflix dosta uložio. Međutim, prava na “Black Mirror” ostala su Brookerovoj i Jonesovoj bivšoj produkcijskoj kući “House of Tomorrow”, koju podupire “Endemol Shine Group”. “Endemol” je kupila “Banijay Group”, a posao između “Broke and Bonesa” i “Banijay” morao je biti postignut.

Još 2020., prije pandemije, Brooker je rekao da je budućnost “Black Mirrora” u zraku. “Trenutno ne znam kakav bi želudac javnost imala za priče o društvima koja se raspadaju, tako da ne radim na jednoj od njih”, rekao je za Radio Times. “Želim se ponovno povezati sa svojim komičarskim vještinama, pa sam pisao scenarije s ciljem da svih nasmijem.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by BLACK MIRROR (@blackmirror.netflix)

Kojim temama će se Brooker i tim baviti ovaj put, još se ne zna. Tko bi rekao, ali nakon pandemije koja je promijenila svijet, postoji puno tema koje bi “Black Mirror” mogao istražiti. Mi ih jedva čekamo vidjeti, a sigurni smo da ćemo opet ostati u šoku koliko stvarnosti ima u distopiji. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime