Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Konačno: Netflix je potvrdio da Squid Game dobiva drugu sezonu!

'Squid Game' je u kategoriji Netflixovog rastućeg buketa zabavnih franšiza koje tvrtka vidi kao potencijal rasta izvan osnovne usluge streaminga, s iskustvima uživo, igrama i odjećom

“Squid Game” je službeno dobio zeleno svjetlo! Netflixov hit iz 2021. godine imat će drugu sezonu, potvrdio je Ted Sarandos, jedan od izvršnih direktora i direktor sadržaja.



U Netflixovom intervjuu o zaradi u četvrtom tromjesečju 2021. Sarandos je upitan hoće li postojati druga sezona nasilne južnokorejske drame o preživljavanju, koja je postala najgledanija serija ove kompanije. “Apsolutno”, odgovorio je Sarandos. “Svemir ‘Squid Game’ je upravo počeo”. Stavio je “Squid Game” u kategoriju Netflixova rastućeg buketa zabavnih franšiza koje tvrtka vidi kao potencijal rasta izvan osnovne usluge streaminga, s iskustvima uživo, igrama i odjećom. Sarandos je najavio i da su vrlo uzbuđeni i oko “Bridgertona” druge najgledanije originalne serije na Netflixu, koja će se s drugom sezonom pojaviti u ožujku, i zbog “Stranger Thingsa”, čija četvrta sezona dolazi ovo ljeto.

Drugu sezonu je već prethodno najavio sam kreator serije

Prethodno je kreator “Squid Gamea”, Hwang Dong-hyuk, kazao da će se hit serija vratiti s drugom sezonom. “Bio je toliko pritiska, toliko potražnje i toliko ljubavi za drugu sezonu. Tako da se gotovo osjećam kao da nam ne ostavljate izbora!” Hwang je rekao za prošle jeseni. “Ali reći ću da će zaista biti druga sezona. Trenutačno mi je u glavi. Trenutačno sam u procesu planiranja.” Hwang je također rekao da će se glavni glumac Lee Jung-jae vratiti kao glavni lik “Squid Game” Seong Gi-hun.

 

Fanovi su izvan sebe od sreće: Stiže druga sezona Squid Gamea!

“Squid Game” je daleko najveća Netflixova serija ikada. Prema izračunu streamera pretplatnici diljem svijeta streamali 1,65 milijardi sati emisije u prvih 28 dana od objavljivanja na platformi. U prvoj sezoni, 456 natjecatelja se zbog novčanih problema natječe u nizu dječjih igara – sa smrtonosnim posljedicama – kako bi osvojili dio nagradnog fonda od 45,6 milijardi ₩ (oko 38,5 milijuna dolara).

‘Squid Game’ je osvojio veliki broj nominacija i nagrada

Serija je ušla u povijest na dodjeli nagrada Screen Actors Guild Awards 2022. postavši prva serija koja nije na engleskom jeziku i prva korejska serija koja je dobila nominaciju, za najbolje glumce u dramskoj seriji (Lee Jung-jae) i (Jung Ho-yeon), a nominaciju je dobio i kaskaderski ansambl.

Osim toga, “Squid Game” je osvojio tri nagrade Zlatni globus, uključujući najbolju TV dramu, a O Yeong-su je odnio trofej sporednog glumca. Serija je također dobila tri nominacije za Critics Choice Awards i nagradu Gotham za revolucionarnu seriju.

Netflix je platio 21,4 milijuna dolara za prvu sezonu “Squid Gamea” i procijenio je da će serija isporučiti 891 milijun dolara u onome što naziva “vrijednošću utjecaja”, prema povjerljivim internim podacima koji su procurili na Bloombergu.

Do kraja 2021. Netflix je u cijelom svijetu imao 221,8 milijuna pretplatnika. No, dionice lidera streaminga pale su u četvrtak nakon što je tvrtka prognozirala sporiji rast pretplatnika od očekivanog u prvom tromjesečju i priznala da suparnici možda štete privlačenju kupaca.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime