Četvrtak, 9 svibnja, 2024

Kritika filma: Bezgrešna: Pre-grešni religijski horor s aktualnom Sydney Sweeney

Sudeći prema scenarističkom tkivu filma budžetiranog na 10 milijuna $ i nije se računalo s puno više nego prebacivanjem budžeta zbog atraktivnosti mlade blondinke Sydney Sweeney

Imati trenutno najvruću hollywoodsku mladu zvijezdu Sydney Sweeney u glavnoj roli opatice stigle u zabačeni talijanski samostan ne bi li se zaredila i odmakla od svjetovnog života, jedina je kvaliteta filma koji tendira biti proljetnim horor darlingom kino publike svijeta. I u kontekstu sumnjičavih u glumačke sposobnosti senzualne glumice, jedina istinski interesantna rola u religijskom hororu prepunom klišeja i općih mjesta općenja sa supernaturalnim, upravo je ona.



U nedostatku bilo kakvih drugih kvaliteta, njeno nedužno lice i sasvim prigodna glumačka ekspresivnost cijeli film izvlače iz ponora B produkcije štancaroških žanrovskih ostvarenja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @immaculatemovie

 U kojem god smjeru od ‘Predskazanja’ do ‘Časne’ dotakli filmove koji su lokacijski smještali radnju u okruženje samostana, ne bi li tamo opatice bojevale bitke s Nečastivim, sve to na više ili manje suptilan način kompilira ‘Bezgrešna‘.

Priča bez tipičnih ‘strave i užasa’, ali i pretjerane logike 

Ni u kojem trenu strašna ni jeziva, u potpunosti fokusirana na pokušaje pravdanja dramaturških praznina jump scareovima, mučnim scenama lomljenja ekstremiteta ili vrištanja, gadljivosti zbog faca zapljusnutih krvlju, sudeći prema scenarističkom tkivu filma budžetiranog na 10 milijuna $ i nije se računalo s puno više nego prebacivanjem budžeta zbog atraktivnosti mlade blondinke.

Percepcija strašnog, od strane superficijalne publike, teško da može opravdati put mlade krasne djevojke koja iz američke provincije gonjena NDE događajem iz djetinjstva traži svoju komunikaciju s Bogom u samostanu, u kojem po duhu Nečastivom ostane trudna bez penetracije. U visokom stupnju trudnoće pokušava pobjeći, ali podemonjeni religiozni fanatici kršćani joj ne daju pobjeći prije nego rodi Lucifera.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @immaculatemovie

 Tražiti logičke interpunkcijske elemente i segmente u priči je previše od ovog tipa filma, stoga je valjalo samo skoncentrirati se na kompiliranje više ili manje uspjelih atmosferskih bildanja straha i nelagode glavnoj glumici, pri čemu im je ona više nego funkcionalno poslužila.

Ljubiteljima žanra neće trebati preporuka, a svi ostali bolje pogledajte ‘Reality’, obavještajnu dramu s daleko interesantnijim scenarističkim premisama i zapletom koju također na leđima kompletno nosi mlada glumica.

Ocjena: 5/10

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime