Subota, 23 ožujka, 2024

Kultni hororci i trileri: Filmovi koje obožavamo gledati uoči Noći vještica

Izdvojili smo 12 odličnih filmova različitih žanrova, koji će unijeti jezu u sobu, ali su toliko napeti da nećete ni pomisliti o prekrivanju očiju rukama

Noć vještica sve je bliže i dok joj se jedni vesele, drugi je izbjegavaju u potpunosti. Ova noć, poznata kao Halloween, inspiracija je za nastanak mnogih filmova i serija koji su u nekoj od kategorija horora. 



Međutim, mi smo odlučili filmovima uoči najstrašnije noći u godini pristupiti na malo drugačiji način. Izdvojili smo 12 odličnih filmova različitih žanrova, koji će unijeti jezu u sobu, ali su toliko napeti da nećete ni pomisliti o prekrivanju očiju rukama 🙂

1.Opasne čini

Sarah se sa svojim roditeljima preseli u L.A. gdje upoznaje 4 djevojke koje zanima magija i izvođenje čini. Nakon nekog vremena postaju uspješne u specijalnim ritualima pomoću kojih ostvaruju svoje snove.

2. Znam što si radila prošlog ljeta

Film je adaptacija trilera Lois Duncana, a priča se vrti oko četiri tinejdžera koja pokušavaju sakriti ubojstvo od prošlog ljeta.

3. Isijavanje

Ako bilo koji film naglašava opasnosti dugotrajne izolacije, to je Stanley Kubrickova adaptacija trilera Stephena Kinga. Izvedba Jacka Nicholsona sjajna je, kao i interijeri u hotelu Overlook.

4. Carrie 

Carrie je tinejđerica koja živi s majkom koja je vjerski fanatik. Nakon jedne posebno traumatične epizode Carrie otkriva začuđujuću istinu o sebi – posjeduje telekinetičke sposobnosti.

5. Bježi

Ovo je jedan od onih filmova koji vam ostaju u mislima mjesecima nakon što ga pogledate. Izbjegavajte unaprijed čitati bilo kakve spojlere – njegova zastrašujuća, snažna priča zaslužuje da budete u neznanju.

6. Midsommar 

Čeznete li za godišnjim odmorom, Midsommar Ari Astera mogao bi vas uvjeriti da je zapravo bolje ostati kod kuće. Ovaj film je najbolje opisati kao čudan.

7.Tijelo lijepe Jennifer

Jennifer je zgodna srednjoškolkuža iz maloga grada koji najednom opsjedne gladni demon. Nakon toga čaki i momci koji nikada prije kod nje nisu imali šanse joj postaju neodoljivi.

8. Američki Psiho

Christian Bale je psihopat koji je po danu uspješan poslovni čovjek, a noću brutalni serijski ubojica.

9. Rosemaryno dijete

Mladi par useljava u novu zgradu i odjednom se krenu događati ne objašnjive stvari. Žena misteriozno zatrudni, a trudnoća je sve samo ne normalna.

10. Ptice

Remek-djelo Alfreda Hitchcocka je zastrašujući prikaz paranoje i histerije. Sve ovo je posljedica neobičnog događaja – jato ptica terorizira mali gradić i njegove stanovnike.

11. Kad jaganci utihnu

 Jodie Foster kao Clarice Starling novakinja FBI-a i Anthony Hopkins kao Hannibal Lecter, briljantni psihijatar i kanibalistički serijski ubojica su kombinacija koju ne želite propustiti.

12. Parazit

Ovo je prvi strani film koji je ikada osvojio Oscara za najbolji film i za najbolji strani film. U priči se isprepleću životi dvije obitelji, imućni Parkovi i siromašni Kimovi. 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime