Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

‘Bez kajanja’ – novi akcijski triler godine za gledanje bez kajanja 

'Bez kajanja' ne može sasvim održati svoj ambiciozni zamah do svog zaključka, što na kraju daje blagi dojam predvidljivog i razočaravajućeg. Međutim, to je prije svega zato što je prvih 80 minuta filma toliko napeto da ćemo ga zasigurno pamtiti kao jedan od najboljih akcijskih filmova godine

Nakon oba filma o boksaču Creedu, hitova Chronicle i Black Panther, vjerujem da je sasvim jasno da je Michael B Jordan jedan od najatraktivnijih glumaca koji danas rade u Hollywoodu.



Sam Jordan, sa svoje 34 godine ne pokazuje apsolutno nikakve znakove usporavanja. Njegov najnoviji film ‘Bez kajanja’ ne samo da mu je drugi producentsko-glumački uradak, već bi mogao biti upravo najbolji primjer onoga što ga čini tako karizmatičnim na ekranu. Jordan glumi elitnog Navy Seal operativca Johna Clarka u ovoj modernoj ekranizaciji izuzetno popularnog istoimenog romana Toma Clancyja iz 1993. godine. 

Jordan je savršen kao Clark

Nakon povratka kući u SAD iz ratom zahvaćene Sirije, skupina bivših ruskih vojnika kreće u osvetu Clarku i njegovoj obitelji. Dovoljno motiva da ga natjera da se povuče iz mirovine i krene u Rusiju na samoubilačku misiju koja bi mogla dovesti do ozbiljnog zaoštravanja odnosa između dviju zemalja.
Iskreno, Jordan je savršen kao Clark. Ne samo da je toliko fizički pripremljen i uigran da zaista vjerujete da bi se mogao probiti pored bilo kojeg broja negativaca, već liku Clarka daje inteligenciju, brutalnost i strast. Sve skupa rezultira time da ste uvučeni u radnju željno isčekujući kako će izaći na kraj s neprijateljima i izaći iz nemogućih situacija.

Scenarij postavlja nekoliko uistinu izazovnih situacija iz kojih se Clark mora izvući, a svaka sljedeća je još kompleksnija. Scenarist Taylor Sheridan prezentira sasvim jasnu predodžbu o Clarkovim motivacijama zbog kojih ulazi u svaki izazov, dok se redatelj Stefano Sollima pobrinuo da su svi napeti i vjerodostojni. Okupljanje Jordana, nominiranog za Oscara, scenariste Sheridana i hvaljenog redatelja Sollimea upravo je ono što čini ‘Bez žaljenja’ toliko privlačnim, što dokazuje da Jordan ima pravi instinkt za biranje suradnika.

Jedan od najboljih akcijskih filmova godine

Film donosi i intenzitet koji podsjeća dijelom na Johna Wicka, u kojem Sheridan i Sollima vješto barataju trenucima precizne akcije i nasilja koji se mogu usporediti s popularnom franšizom Keanu Reevesa. No što je još važnije, oni također osiguravaju da se radnja uvijek odvija u ujednačenom ritmu, ali ipak sažeto i jednostavno. Jamie Bell i Jodi Turner Smith također zaslužuju priznanje zbog svojih snažnih sporednih uloga, pogotovo jer glume likove koje do sada nisu tumačili. Na žalost, Brett Gelman se nije najbolje uklopio u glumački postavu.

‘Bez kajanja’ ne može sasvim održati svoj ambiciozni zamah do svog zaključka, što na kraju daje blagi dojam predvidljivog i razočaravajućeg. Međutim, to je prije svega zato što je prvih 80 minuta filma toliko napeto da ćemo ga zasigurno pamtiti kao jedan od najboljih akcijskih filmova godine.

‘Without Remorse’ pogledajte na platformi Amazon Prime Videu.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime