Petak, 22 ožujka, 2024

La Casa De Papel: Kad točno dolazi 5. sezona i što sve možemo očekivati

La Casa De Papel trenutno drži rekord najgledanijeg neengleskog naslova na Netflixu. Četvrta sezona srušila je sve prethodne rekorde koje je postavila - imala je više od 65 milijuna pregleda. Donosimo sve što znamo 5. sezoni, uključujući datum izlaska i nove likove uz poneki spoiler

Popularna serija završava snimanje pete i ujedno posljednje sezone koja će se na Netflixu prikazivati u drugoj polovici 2021. godine. Donosimo sve što zasad znamo o La Casa De Papel 5. sezoni, uključujući datum izlaska i nove likove uz poneki spoiler.



La Casa De Papel trenutno drži rekord najgledanijeg neengleskog naslova na Netflixu. Četvrta sezona srušila je sve prethodne rekorde koje je postavila – imala je više od 65 milijuna pregleda. Četvrti dio objavljen je na Netflixu 3. travnja 2020. godine, a imao je osam epizoda.

Kada će izaći 5. sezona?

Nakon brojnih glasina o datumu izlaska u rujnu 2021., napokon je potvrđen datum, ali ponovno će biti podijeljen u dva dijela. Sezona 5, dio 1 – stiže 3. rujna 2021., dok sezona 5, dio 2 – stiže 3. prosinca 2021.

Kada je objavljeno da će biti 5 sezona?

Iako je zaljubljenicima trajalo kao vječnost, Netflix je službeno potvrdio kako 5. sezona dolazi u kolovozu 2020. Nažalost, također su potvrdili da “pljački dolazi kraj”, što znači da će ova sezona biti posljednji dio španjolske hit serije.

Zašto je 5 sezona ujedno i posljednja?

Mnogi će se obožavatelji vjerojatno pitati zašto se seriji bliži kraju. Najvjerojatnije postoji niz razloga, ali Alex Pina pojasnio je jedan od glavnih u nedavnim intervjuima. Prema španjolskim novinama Marca, povećana potražnja za zvijezdama serije djelomičan je razlog zašto snimanje prestaje.
Međutim, nisu isključeni spin-offovi serije, a i Javier Gómez Santander i Álex Pina kažu kako je to nešto što možemo očekivati u budućnosti. Pina je objasnio: “Imamo mnogo prilika za spin-off zbog snažnog identiteta likova. Oduvijek smo tražili složene likove, pa mislim da gotovo svaki lik ima stranu koju bismo željeli vidjeti u spin-offu.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli La Casa de Papel (@lacasadepapel)

Novi članovi glumačke postave

U kolovozu 2020., uz službenu najavu, najavljeni su i novi članovi glumačke ekipe. Prvo, najavljeno je da će zvijezda serije Sense8, Miguel Ángel Silvestre biti dio 5. sezone. Na svom je Instagramu objavio post s oduševljenjem. Smatra se kako je Miguelov lik novi zlikovac u posljednjoj sezoni. Govoreći o Miguelovom liku i negativcima općenito, Alex Pina je rekao: “Uvijek pokušavamo dovesti karizmatične, inteligentne i briljantne protivnike. U ovom slučaju, također tražimo likove kojima inteligencija može biti poput profesorove.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Miguel Angel Silvestre (@miguelangelsilvestre)

Još jedan novi član glumačke ekipe najavljen za sezonu 5 je Patrick Criado. Patrick je najpoznatiji po ulogama u The Aspirant, Plastic Sea,The King. U seriji će se pojaviti i José Manuel Seda, scenarist, redatelj i glumac, najpoznatiji po radu na filmu Yo soy Bea i režiji kratkometražnog filma Tránsito iz 2005. godine.
U postu na Instagramu José Manuel Seda je napisao: “Sretan što mogu podijeliti prekrasan dar koji sam dobio za rođendan: sudjelovanje u posljednjoj sezoni @LaCasaDePapelTV jedne od onih serija koju kada vidite sanjate da ćete biti u njoj. Zahvaljujući @VancouverMed i @NetflixES ”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli José Manuel Seda (@josemanuelseda)

Hoće li se Nairobi vratiti u 5. sezoni?

Nairobina (upozorenje spoiler!) smrt dogodila se u 4 sezoni serije, ali je navedeno kako će se njezin lik ipak pojaviti u 5. sezoni, epizodi 1. To bi moglo značiti da ćemo je vidjeti u  flashbackovima!

Foto: IMDB

Ona nije jedina koju ćemo gledati, vraćaju se i: Olalla Hernández kao Amanda, Fernando Cayo kao Coronel Tamayo, Luka Peros kao Marsella i Belén Cuesta kao Manila.

Što možemo očekivati od 5. sezone La Case De Papel?

Upozorenje: spoileri za La Casa De Papel / Money Heist 4. dio i prethodne sezone!

Osvrnimo se brzo na događaje iz 4. dijela i na to kako je završio. Pljačka je još uvijek u tijeku jer se Lisabon pridružila ostatku bande u Španjolskoj banci. Najveći izazov s kojim se banda suočava jest da je Profesor sada bez opcija. Puno je teorija o Aliciji, a neki na Redditu vjeruju da je njezina trudnoća lažna, dok drugi čak vjeruju da je ona bivša supruga Berlina koja je predstavljena u četvrtoj sezoni.

U banci, banda mora raditi na završnim fazama pljačke i započeti bijeg. Znamo da tim nastavlja u podrumu topiti zlato u male kuglice. Naravno, veliko pitanje koje se postavlja jest – ako banda uspije pobjeći, mogu li zadržati slobodu, za razliku od prošloga puta. Je li uopće moguće da svi žive normalno (s obzirom da svi znaju njihova imena i lica)…

PAŽLJIVO! SPOILERI!

Berlin se vraća i posljednjoj sezoni. Naravno, većina njegovog prikazivanja u La Casa De Papel od 2. dijela bili su flashbackovi, što sugerira da će se isto nastaviti i u posljednjoj sezoni. Alex Pina je u intervjuu medijima potvrdio da će 5. sezona zapravo biti sveopći rat rekavši: “banda će sada biti gurnuta u nepovratne situacije, u divlji rat. Ovo će biti najepičniji dio svih dijelova koje smo snimili.”

A također je dodao: “Proveli smo gotovo godinu dana razmišljajući o tome kako uništiti bandu. Kako ih dovesti u situacije koje su za mnoge likove nepovratne. Rezultat je 5. sezona La Casa de Papel. Rat doseže najekstremniju i najdivljiju razinu, ali ujedno je i najepičnija i najuzbudljivija sezona”.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime