Subota, 23 ožujka, 2024

Najočekivaniji nastavci: Što donosi 4. sezona serije ‘Stranger Things’?

Stranger Things 3 pri svom završetku je ostavio goruća pitanja bez odgovora. Srećom za  obožavatelje, Netflix je već objavio i najave. Pojedinosti za sada većinom taje, ali donosimo sve što znamo o Stranger Things 4

Otkako je prvi put premijerno prikazan na Netflixu 2016. godine, Stranger Things redovito je na listama najpopularnijih serija. Originalna serija stvaralaca The Duffer Brothers miješa nostalgiju iz 80-ih s neizvjesnim pripovijedanjem kako bi stvorila seriju koja odaje počast klasicima poput Stephena Kinga i Stevena Spielberga, a istodobno dobro funkcionira i kao vlastita, originalna znanstveno-fantastična priča prepuna simpatičnih likova. 



Stranger Things do sada su emitirale tri sezone, ali trenutno su sve oči uprte u nastavke. Nadolazeća četvrta sezona jedna je od najočekivanijih i trenutno je u pripremi, a fanovi su željni saznati sve što mogu o novim epizodama.

Brojna goruća pitanja – bez odgovora

Stranger Things 3 pri svom završetku je ostavio goruća pitanja bez odgovora. Srećom za  obožavatelje, Netflix je već objavio i najave. Pojedinosti za sada većinom taje, ali donosimo sve što znamo o Stranger Things 4.

U znak početka snimanja, 4. veljače 2020. godine objavljena je prva najava za četvrtu sezonu. Kratki teaser uključuje samo snimke Hopera Davida Harboura, ali sigurno je bolje nego ništa. Potom je izašao još jedan teaser koji nas je vratio u Duginu sobu i dao naslutiti kako ćemo saznati više informacija o porijeklu Eleven.

Koji je točan datum izlaska Stranger Things 4?

Netflix još nije objavio kada će biti objavljen Stranger Things 4, jer je pandemija utjecala na njihov izvorni plan. Snimanje je trajalo samo nekoliko mjeseci prije nego što je lockdown sve stopirao, a nastavljeno je tek u listopadu 2020. Prvotno je snimanje trebalo trajati sedam mjeseci, od siječnja do kolovoza 2020., ali čak da jest Stranger Things ima dug postprodukcijski raspored.

Najkraća moguća verzija, dakle, jest četiri mjeseca razlike od završetka snimanja do prikazivanja Stranger Things 4. Stoga je nažalost malo vjerojatno da ćemo 4. sezonu vidjeti prije kraja 2021. godine, a vjerojatnije je da će Stranger Things 4 izaći negdje u prvoj polovici 2022. godine.

Tko glumi u 4. sezoni?

Čitav glavni ansambl iz Stranger Things 3 trebao bi se vratiti u 4. sezonu, a čine ga: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Winona Ryder, David Harbor, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery i Maya Hawke.

Uz to, Priah Ferguson, Cara Buono i Brett Gelman promovirani su u redovne glumce, a u novoj će se sezoni vratiti i Matthew Modine u ulozi Martina Brennera, što je potvrđeno u drugoj najavi. Novi dodaci u glumačkoj postavi uključuju: Jamiea Campbella Bowera, Eduarda Franca i Josepha Quinna, Roberta Englunda, Toma Wlaschiha, Nikolu Duričkoa, Joela Stoffera, Shermana Augustusa, Masona Dyea, Tynera Rushinga i Joea Chresta.

Tko su novi likovi u 4. sezoni?

Jamie Campbell Bower glumit će Petera Ballarda, brižnog čovjeka koji radi kao redar u psihijatrijskoj bolnici. Eduardo Franco glumit će Jonathanovog (Charlie Heaton) novog najboljeg prijatelja Argylea, opisanog kao zabavljača koji radi kao dostavljač za Sufer Boy Pizza. Joseph Quinn glumi Eddieja Munsona, drskog metalca iz 80-ih koji vodi The Hellfire Club, službeni klub Dungeons i Dragons srednje škole Hawkins, Eddie će se naći u zastrašujućem epicentru misterija ove sezone.
Tom Wlaschiha glumit će Dmitrija, ruskog zatvorskog čuvara koji se sprijatelji s Hooperom tijekom njegovog boravka u zatvoru. Opisan je kao pametan, lukav i šarmantan. Sherman Augustus glumi potpukovnika Sullivana, inteligentnog čovjeka koji vjeruje da će jednom zauvijek zaustaviti zlo u Hawkinsu. Mason Dye ima ulogu bogatog klinca Jasona Carvera, koji izlazi s najpopularnijom djevojčicom u školi, ali otkriva kako se njegov savršeni svijet urušava dok novo zlo prijeti Hawkinsu.
Nikola Duričko glumit će Jurija, nezgodnog i nepredvidivog ruskog krijumčara koji voli loše šale, novac i kikiriki maslac. I posljednje, ali ne najmanje važno, legenda filma Strava u Ukici Brijestova, Robert Englund igrat će Victora Creela, poremećenog i zastrašujućeg čovjeka koji je zatvoren u psihijatrijskoj bolnici zbog jezivog ubojstva pedesetih godina.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Stranger Things (@strangerthingstv)

Koliko traje snimanje 4. sezone?

Snimanje 4. sezone započelo je u veljači 2020. godine u Litvi. Produkcija je odlučila započeti scenama Hoppera u ruskom zatvoru, pa su koristili Litvu za prikaz snježnog krajolika Rusije. Zatim se produkcija preselila u Atlantu, koja je bila osnovno mjesto snimanja u prethodne tri sezone, ali nakon otprilike nekoliko tjedana snimanja zbog pandemije COVID-19 sve je stalo. Snimanje je napokon nastavljeno u rujnu u Georgiji, ali produkcija se snima u blokovima.
Član glumačke ekipe Gaten Matarazzo objasnio je prirodu snimanja Stranger Things 4: “Vrlo je malo datuma koji su pouzdani. Zapravo je više pretpostavki kada ćemo sljedeći put snimati, kada ćemo završavati, kada će biti vani, jer još uvijek ne znamo iz dana u dan hoćemo li snimati sljedeći tjedan.”

U kojoj godini se održava 4. sezona?

Iako ne znamo točno u koju je godinu postavljena Stranger Things 4, možemo pretpostaviti, na temelju vremenskih promjena prošlih sezona. Sezona 1 održala se u studenom 1983., sezona 2 održala se u listopadu 1984., a sezona 3 održala se u ljeto 1985. Najduži vremenski skok koji su Stranger Things imali između sezona bila je godina, međutim, moguće je da će se vremenska crta pomaknuti jer će nam na taj način objasniti koliko je odrasla glumačka postava otkako je snimanje odgođeno zbog pandemije.
Stoga očekujemo da će sezona Stranger Things 4 biti postavljena od jeseni/zime 1985. do negdje 1986. ili možda čak 1987. godine.

Koje čudne stvari će se događati u 4. sezoni?

Osnova priče Stranger Things 4 još je uvijek u tajnosti, ali kad je snimanje nove sezone započelo u veljači 2020. godine, otkriven je kratki sažetak koji je potvrdio da će se Hopper Davida Harboura vratiti i da lik ipak nije mrtav. Sjetit ćete se da je završetak Stranger Things 3 prikazao Hoppera koji se žrtvovao ispred divovske crvotočine koju su Rusi otvorili ispod Hawkinsa u državi Indiana. Ali u sceni nakon ispisa sudionika, prebačeni smo u ruski zatvor gdje su stražari govorili o “Amerikancu”.

U sezoni 4 Hopper je zatvoren u Kamchatka u Rusiji gdje će se “suočiti s opasnostima kako za ljude … tako i za ostale”. U stvari, u toj sceni nakon kredita Stranger Things 3 vidjeli smo i da Rusi imaju svoj Demogorgon. 
Braća Duffer također su izjavili da će 4. sezona istraživati ​​svijet izvan Hawkinsa u državi Indiana, a vidjeli smo kako obitelj Byers koji su usvojili Eleven iseljavaju iz Hawkinsa. To ne znači da sezona 4 ostavlja rodni grad iza sebe, međutim, kao što znamo iz opisa Hellfire Club – Dungeons and Dragons club na Hawkins High – igra glavnu ulogu u novoj sezoni.
Također, znamo da se barem dio sezone vrti oko psihijatrijske bolnice, jer je druga najava  otkrila je da ćemo saznati detalje o Eleven i njezinom životu koji je kao dijete provela u objektu koji je vodio Martin Brenner – uključujući i istoimenu Duginu sobu.

Kako će se zvati nadolazeće epizode?

Trenutno znamo samo naslov prve epizode Stranger Things 4, koja se zove “Chapter One: The Hellfire Club”. Ovo je referenca na službeni klub Dungeons and Dragons u srednjoj školi Hawkins.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Stranger Things (@strangerthingstv)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime