Utorak, 26 ožujka, 2024

Lady Gaga briljira: Trailer ‘House of Gucci’ garantira dramu punu strasti

Novi film Ridleyja Scotta prati istinitu priču o zavjeri Patrizie Reggiani i ubojstvu njezinog supruga, Maurizija Guccija, unuka osnivača modne kuće, a popularna pjevačica već u prvpm traileru najavljuje novu utrku za Oscara

Baš kad smo se prepustili ljetnoj letargiji, stiglo je vrhunsko iznenađenje – službeni trailer za jednu od najvećih dramu iz svijeta visoke uloge: ‘House of Gucci’, u kojoj glume Lady Gaga i Adam Driver!



Dugo očekivani film temelji se na istinitoj priči o Guccijevom modnom carstvu i naručenom ubojstvu Mauricija Guccija. Ali, trailer? Prokleto je dobar.
I garantira obilje visoke mode, blještavila i spletki, melodrame i ubojstvo. Neki kritičari već najavljuju kako si je Lady Gaga ovom ulogom ‘zacementirala’ još jednu nominaciju za Oscara! No, krenimo redom…

Film temeljen na istinitoj priči

Čekajući službeno prikazivanje, evo što sve za sada znamo o ovom nadolazećem biografskom filmu, u režiji slavnog Ridley Scotta.
Dana 27. ožujka 1995. Maurizio Gucci ustrijeljen je i ubijen izvan svog ureda u Milanu. Maurizio (Adam Driver) bio je modni mogul i unuk Guccia Guccija, osnivača prestižne talijanske modne kuće. On i njegova supruga Patrizia Reggiani (Lady Gaga) bili su u braku od 1972. godine i bili su miljenici talijanskih tabloida zbog svog raskošnog načina života i javne bitke za kontrolu nad Guccijem.
Za mali uvid u Reggianinu osobnost, ne tražite dalje od ovog citata koji je jednom izgovorila: “Radije bih plakala u Rolls-Royceu, nego bila sretna na biciklu.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Par je imao dvije kćeri zajedno. Godine 1985. Maurizio je otišao na “kratko poslovno putovanje” no zapravo je to bio njegov odlazak od obitelji zbog druge žene. Nakon izdaje i razlaza para, Reggiani je otvoreno zaprijetila kako će ubiti Mauricija – što ju čini glavnim osumnjičenim nakon njegova ubojstva. Nedovoljno dokaza dovelo je do istrage koja se protegla na gotovo dvije godine, sve dok zahvaljujući jednoj dojavi 1997. nije došlo do uhićenja Reggiani i muškaraca kojeg je, navodno, angažirala za ubojstvo.
Osuđena je za planiranje atentata na supruga, a kasnije i za ubojstvo – na 29 godina zatvora. Odležala je 18 godina, a puštena je na slobodu u listopadu 2016. godine.

18 godina provedenih iza rešetaka

Nakon što je oslobođena, jedna ju je novinarka upitala: “Patrizia, zašto si unajmila ubojicu da ubije Maurizija Guccija? Zašto ga niste sami ustrijelili?” Navodno je odgovorila: “Imam slab vid, nisam željela promašiti!”

Scottov film temelji se na romanu ‘Kuća Gucci: Senzacionalna priča o ubojstvu, ludilu, glamuru i pohlepi’ autorice Sare Gay Forden. Prati stilski, naizgled šarmantan život para, ali i pozadinu događaja koji su doveli do Reggianinog dogovora za ubojstvo Maurizija te njegove posljedice.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by House of Gucci (@thehouseofgucci)

Sad se zna i službeni datum izlaska filma

Premijera filma trebala bi biti 24. studenog 2021. S obzirom na cijelu glumačku postavu u kojoj su neka od najboljih glumačkim imena na svijetu – počevči od fantastičnog (i fizički  apsolutno neprepoznatljivog) Jareda Letoa, do Ala Pacina i Jeremyja Ironsa.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime