Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Road trip po Europi: 4 najljepše destinacije koje jedva čekamo posjetiti

U Europi je mnogo ruta na kojima, ako samo malo skrenete s puta, možete uživati u istraživanju njihove povijesti, otići na gastronomsku turu te uživati ​​u svoj raskoši koju te regije nude

Putovanje automobilom jedan je od najboljih načina da u potpunosti uživate u tome što neko mjesto nudi. Putovanje vlastitim automobilom, motociklom ili iznajmljenim automobilom, a zatim boravak u raznim gradićima omogućuje vam da slijedite svoje instinkte i otkrijete skrivena blaga za koja malo tko zna, zaobilazeći put koji vam pokazuje navigacija ili jednostavno uživajući u putovanju.Ako samo malo skrenete s puta…

U Europi je mnogo ruta na kojima, ako samo malo skrenete s puta, možete uživati u istraživanju njihove povijesti, otići na gastronomsku turu te uživati ​​u svoj raskoši koje ta regija nudi.

Donosimo nekoliko ideja za europsko putovanje iz snova, koje je idealna ravnotežu između udobnosti, užitka otkrivanja i ekskluzivnih mjesta.

Portugal – čarobna pokrajina Alentejo

Putovanje cestom savršeno je za otkrivanje jedne od najljepših regija Portugala – Alentejo. Ovo je jedno od najvažnijih vinorodnih područja u Portugalu, a možete boraviti u brojnim povijesnim središtima i to na luksuznim imanjima na kojima se proizvodi vino. Moguće je kušati jedinstvene mješavine okusa ili se prepustiti neponovljivim iskustvima poput letova balonom ili padobranstva, izletima kanuima rijekom Guadiana, romantičnom pikniku u vinogradima, satovima kuhanja uz učenje drevnih zanatskih tehnika… 

Photo by Nick Karvounis on Unsplash

Španjolska – zemlja narančastih stabala, flamenca, koktela…

Putovanje je moguće nastaviti do Španjolske, kroz regiju Andaluziju, prolazeći kroz Malagu, Rondu, Cadiz, Sevillu, Cordobu i Granadu. Kako biste došli s jednog mjesta na drugo, možete odabrati želite li koristiti automobil ili vlak s luksuznim smještajem koji spaja ove gradove. Uređen u stilu Belle Époque, s udobnim apartmanima i prostranim salonima izgrađenih između 1928. i 1930. godine, vlak će vas voziti kroz zemlju narančastih stabala, bujnim vrtovima, blistavim blagom arapske i kršćanske arhitekture i modernim plažama, gdje ćete moći kušati poznate gastronomske lokacije i posjetite senzualne flamenco predstave. Među najuzbudljivijim iskustvima su organizirani kokteli u hrastovim šumama, gdje možete promatrati zvijezde i nebo južne Španjolske.

Photo by Jorge Fernández Salas on Unsplash

Francuska – zavodljivi mirisi Provanse

Zatim slijedi dolazak u Francusku i vrijeme za otkrivanja Provanse – idealne kombinacije prirodnih i kulturnih ljepota. Bez obzira na to volite li mala sela ili velike gradove, Provansa nudi avanture za sve. Vozite se starim automobilom kroz polja lavande, plivajte u kristalno čistim vodama Marseillea, kušajte tipična jela ovih mjesta, uživajte u prekrasnim pogledima ili posjetite seoske kuće, otmjene farme, male umjetničke galerije i ateljee svih vrsta.

Photo by Jorge Fernández Salas on Unsplash

Italija – šlag na torti ili još bolje bosiljak na pizzi

Sada je došao red na predivnu Italiju. Jednu od zemalja koja je najbolja za putovanje cestom. U Toskani, u regiji Chianti, možete uživati ​​u spajanju tradicionalnih seoskih kuća i šarmantnih hotela. Raspršeni su po cijelom teritoriju, a uspijevaju stvoriti jedinstveni sklad između elegancije i tradicije te nude usluge opuštanja i udobnosti jer su prepuni spa centara, bazena i solarija. U svakom mjestu možete uživati u prostranstvima vinograda i maslinika, malim selima i drevnim dvorcima, a zaustavite se tamo gdje poželite nešto kušati.

Obala Amalfi jedan je od najdragocjenijih dragulja regije Kampanije. Obala bi se mogla opisati kao 50 km duga terasa s pogledom na more. Njezina sela su međusobno povezani jednim od najljepših putova na svijetu, nazvanim Amalfi. Uživajte u vožnji zavojima s predivnim pogledom na plavetnilo s jedne strane i šarenim kućama prilijepljenim za stijenu.

Možete se zaustaviti i kušati tradicionalna jela Kampanije, na prekrasnim terasama s pogledom na more. Također je moguće unajmiti čamac i prepustiti se mislima, slijediti valove i usmjeriti pramac tamo gdje želite ići, prema nevjerojatnim otocima Capri i Ischia ili prema jedinstvenim špiljama koje skrivaju mnoge tajne.

Naslovna fotografija: Louise Krause via Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime