Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Lekcija iz povijesti: Na Netflix stiže serija Kaos

Na Netflix uskoro stiže nova serija Kaos kojoj je kao glavna inspiracija poslužila grčka mitologija koja je u seriji doživjela moderan twist. U glavnoj ulozi glumi Jeff Goldblum koji će sigurno zainteresirati publiku da prate razvoj događaja do samog kraja. Kreator serije The End of F***ing World Charlie Covell osmislio je novu seriju Kaos zahvaljujući […]

Na Netflix uskoro stiže nova serija Kaos kojoj je kao glavna inspiracija poslužila grčka mitologija koja je u seriji doživjela moderan twist. U glavnoj ulozi glumi Jeff Goldblum koji će sigurno zainteresirati publiku da prate razvoj događaja do samog kraja.



Kreator serije The End of F***ing World Charlie Covell osmislio je novu seriju Kaos zahvaljujući kojoj će grčka mitologija doživjeti svoj moderan twist. Radnja serije pratit će vrhovnog boga Zeusa te njegov život na Zemlji dok tamo vlada kaos. Nedavno su postali poznati prvi detalji nove zanimljive Netflixove serije stoga ove informacije trebate znati.

Opisuju je kao mračno smiješnu, suvremen twist grčke mitologije koja istražuje aktualne teme poput rodne politike, moći i života u podzemlju. Zeus je dugo uživao titulu vrhovnog boga te mu egzistencija nikada nije bila ugrožena sve do jednog trenutka. Jedno jutro se probudi s borom na sredini čela te počinje vjerovati kako je to vjesnih drevnog proročansta i da mu se približava uništenje. Zbog paranoje koja se povećava počinje sa samouništenjem. 

U seriji se pojavljuje i Prometej, Zeusov nekadašnji prijatelj koji nije svjesan kako važnu ulogu igra u spašavanju svijeta. Na Zemlji je šestero ljudi koji neznaju da su dio drevnog proročanstva. 

Glumačka postava

Glavna zvijezda cijele glumačke postave je Jeff Goldblum kojemu je pripala glavna uloga Zeusa, a uz njega su još Janet McTeer kao Hera. McTeer smo imali prilike gledati u uspješnoj seriji Ozark koja se također emitirala na Netflixu. Ostale uloge pripale su Davidu Thewlisu, Cliffu Curtisu, Nabhaanu Rizwanu i Killian Scott koji svi glume glavne grčke bogove. 

Naslovna fotografija: Youtube Screenshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime