Nedjelja, 24 ožujka, 2024

‘A Nearly Normal Family’: Serija na Netflixu koja preispituje granice roditeljstva

'A Nearly Normal Family' serija govori o tome kako se svijet naizgled 'savršene' obitelji ruši kada je njihova 19-godišnja kći, Stella Sandell, optužena za ubojstvo svog ljubavnika i uhićena

Svjetska opsjednutost pravim zločinom ponovno je utrla put ka populranosti novoj Netflixovoj seriji: ‘A Nearly Normal Family’. Serija se temelji na romanu švedskog pisca M.T. Edvardssonov koji je svjetski bestseler. Miniserija govori o tome kako se svijet naizgled “savršene” obitelji ruši kada je njihova 19-godišnja kći, Stella Sandell, optužena za ubojstvo svog ljubavnika i uhićena. U ograničenoj seriji od šest dijelova glume Alexandra Karlsson Tyrefors kao Stella, te Lo Kauppi i Björn Bengtsson kao njezini roditelji, Ulrika i Adam Sandell.



Je li ‘A Nearly Normal Family’ temeljena na istinitoj priči?

Ne. Ali serija, koju je režirao Per Hanefjord i napisali Anna Platt i Hans Jörnlind, temelji se na Edvardssonovom romanu. Autor je prethodno rekao za Celadon Books da mu je premisa ‘A Nearly Normal Family’ sinula jedne noći dok je razmišljao o tome kako bi bilo odgajati svoje kćeri kad postanu tinejdžerice. Ipak, ova je knjiga nedvojbeno djelo fikcije.

“Mislim da se svaki roditelj može poistovjetiti s tim strahom da ne zna kada će vaše dijete doći kući”, rekao je. “Zamišljao sam svoju buduću kćer tinejdžericu kako dolazi kući iza ponoći i ja imam osjećaj da nešto nije u redu. Zamislio sam sebe kako idem dolje u dnevni boravak i vidim da je moja kći pokušala oprati krv sa svoje odjeće. Pitao sam se što bih uradip. Da moju kćer dovede policija sljedećeg jutra, optuženu za ubojstvo čovjeka, što bih rekao? Kako bih ja reagirao? Koliko bih daleko otišao u navlačenju istine da zaštitim svoju kćer?”

Jesu li neki od likova temeljeni na stvarnim osobama?

Nije jasno jesu li likovi u seriji modelirani prema određenim pojedincima iz stvarnog života, uglavnom zato što Edvardsson do sada nije govorio o tome. Međutim, autor je potvrdio da ne bi mogao pisati iz perspektive tinejdžerica bez svog 15-godišnjeg iskustva kao profesor u srednjoj školi.

“Znam kako 18-godišnjakinje komuniciraju – poznajem njihov svijet, a također znam da roditelji i tinejdžeri ne dijele uvijek sve jedni s drugima”, rekao je Celadonu. “U nekim ekstremnim slučajevima, čini se da se stvarno ne poznaju dobro. To je jedna stvar koju sam želio pobliže promotriti u ovom romanu.”

Slijedi li miniserija radnju knjige?

Serija prati istu priču kao i knjiga: Stella, naizgled obična tinejdžerica iz obitelji Sandell, optužena je za ubojstvo čovjeka s kojim se viđala, Christoffera. Dok je Stellini roditelji, Ulrika, odvjetnica, i Adam, svećenik, pokušavaju obraniti od optužbe za ubojstvo, saznaju da zapravo ne poznaju svoju kćer – tako dobro kao što su mislili.

Kao i kod knjige, Netflixova ‘A Nearly Normal Family’na sličan je način ispričana iz tri perspektive članova obitelji Sandell. Međutim, umjesto da bude podijeljena u tri različita dijela, serija skače naprijed-natrag između svakog od njihovih gledišta.

Što se događa na kraju ‘A Nearly Normal Family’? **Upozorenje! Spoileri!**

Prvih pet epizoda serije razotkriva Stellinu prošlost kao i vlastita obiteljska otkrića i tajne. No, posljednja epizoda usredotočena je na Stellino suđenje. Veliko iznenađenje dolazi iz razgovora između Ulrike i Stelline najbolje prijateljice, Amine, koji se odvija ranije u seriji. No, publika ne zna o čemu su, točno, pričali do kraja serije.

Kad Amina svjedoči, otkriva da ju je drogirao, oteo i silovao Stellin dečko u noći njegovog ubojstva, iako ona tvrdi da nije ubojica jer je pobjegla s mjesta zločina i čula za njegovu smrt sljedećeg jutra. Stellina mama, koja je odvjetnica, očito je rekla Amini da odustane od dijeljenja ove informacije s policijom kako tužitelji ne bi optužili i nju i Stellu za ubojstvo. Nadala se da će još jedan mogući osumnjičenik pomoći Stelli da bude slobodna. A zahvaljujući tim flashbackovima, gledatelji saznaju što se zapravo dogodilo Stellinom dečku one noći kada je ubijen.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime