Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Lutke od kestena: Nova hit serija na Netflixu od koje ćete se naježiti

Serija je intenzivan, a ponekad i zastrašujući triler s nevjerojatno dobro tempiranim događajima, ostavljajući samo detalje detektivskom dvojcu i gledateljima koji se mogu povezati u jedno, ali s neočekivanim i zadovoljavajućim završetkom

Nova nordijska serija ‘Lutke od kestena’ na Netflixu obara rekorde gledanosti. Temeljena na romanu prvijencu Sørena Sveistrupa (napisao je i knjigu po kojoj je snimljena popularna serija ‘Ubojstvo’), ovaj jezivi psihološki triler od samo 6 epizoda nećete moći prestati gledati sve do zadnje sekunde.



Serija započinje otkrićem brutalnog ubojstava cijele obitelji na izoliranoj farmi 1987. Više od trideset godina kasnije, u Kopenhagenu, pronađena je mlada žena ubijena na brutalni način na igralištu a nedostaje joj jedna ruka.

Figurica od kestena krije tajne

Slučaj je dodijeljen detektivki Naii Thulin (Danica Curcic), a ona i njezin novi partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard), primjećuju sićušnu figuricu od kestena koja leži pored tijela. Na figurici se uskoro otkriva tajanstveni dokaz – otisak prsta nestale djevojke, kćeri političarke Rose Hartung (Iben Dorner).

Thulin i Hess tvore zanimljiv, iako poznat dvojac. Naia Thulin izvrsna je detektivka za umorstva, ali se želi prebaciti na kibernetički odjel kako bi mogla više vremena provoditi sa kćerkom Le. Samohrana majka, Thulin se u velikoj mjeri oslanja na svog oca koji će brinuti o njezinoj kćeri. Razlog tome postaje jasan kako se serija razvija. Thulin postaje toliko zaokupljena rješavanjem slučaja koji istražuje da lako odlazi usred večere ili Leine školske igre.

Svi sastojci nordijskog pisanja na jednom mjestu

Mark Hess je agent Europola, s tajanstvenom prošlošću, koji je dodijeljen ovom slučaju. Iako se Hess Thulini čini nezainteresiranim za slučaj, on uskoro postaje jednako opsjednut rješavanjem problema kao i Thulin. Odnos između Thulin i Hessa stalno se gradi, od početnog nepovjerenja do međusobnog razumijevanja kako vrijeme odmiče.

Serija je intenzivan, a ponekad i zastrašujući triler s nevjerojatno dobro tempiranim događajima, ostavljajući samo detalje detektivskom dvojcu i gledateljima koji se mogu povezati u jedno, ali s neočekivanim i zadovoljavajućim završetkom.
Svi sastojci nordijskog pisanja su tu: nasilna i jeziva serijska ubojstva, ženska detektivka opsesivna radom, inicijalno neprijateljsko detektivsko partnerstvo i mračno, u ovom slučaju jesensko, raspoloženje. Ni obožavatelji serije ‘Ubojstvo’ neće biti razočarani (iako bi im mogli nedostajati kultni džemperi Sarah Lund).

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime