Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Miloš Biković: Čeka nas snimanje cijele sezone serije, kao i treći dio filma Južni vjetar!

Glumac i producent ekskluzivno nam je otkrio kako sljedeće ljeto počinje snimanje serije koja će imati jednu sezonu, a zatim kreće i snimanje trećeg dijela filma

Stiže nam drugi dio franšize “Južni vjetar” koji je oduševio cijelu regiju. Podsjetimo, prvi film “Južni vjetar” redatelja Miloša Avramovića je 2018. godine postao najgledaniji film u regiji u prethodne dvije dekade. Nakon filma je snimljena serija od 14 epizoda, a sad život glavnog lika Petra Maraša nastavlja tamo gdje je serija stala.



Filmska triologija koja donosi razna iznenđenja

U ovom dijelu filma pod nazivom “Južni vjetar: Ubrzanje” glavni glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić iskušali su se i u ulozi producenata. “Producentska uloga je puno kompliciranija od glumačke, sada smo morali biti i iza kamere i uključeni u sve. Dok se nisam počeo baviti produkcijom, nisam znao koliko su glumci zaštićeni, oni kao da su u nekom staklenom zvonu. Ja dođem u jutro, uzmem kavu, imam tekst, zatvorim se u svoj trailer i izađem kad me zovu. Kad sam producent, moram se non stop suočavati s nekim teškoćama i veliki je taj teret. Trebam donositi odluke i boriti se”, istaknuo je Biković.

Dodao je kako je najveći producentski teret nosila Tatjana Žeželj Gojković, zatim i Miloš Abramović, pa onda i njih dvojica koji su ujedno i glavni likovi. “Film je kolektivan čin i bez svačijeg doprinosa se ne bi dogodio.”

Film je planiran kao trilogija, pa će svakako biti i trećeg dijela, a Bikovića će se, kako kaže, vrlo vjerojatno ponovno naći u producentskoj ulozi. Ekskluzivno nam je otkrio kako sljedeće ljeto kreće snimanje serije koja će imati jednu sezonu, a zatim kreće i snimanje trećeg dijela filma.

Premijera filma u Branimir Migle Mallu

Premijera filma “Južni vjetar: Ubrzanje” održana je u utorak u kinu CineStar Zagreb u Branimir Mingle mallu, a premijeru su najavili i glumci iz filma: 

 

Jučerašnji dan bio je u znaku drugog dijela franšize Južni vjetar. Prijepodne je u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održana press konferencija na koju se odazvao iznimno veliki broj novinara i predstavnika svih medija u Hrvatskoj. Razlog velikog interesa je osim premijere novog nastavka Južnog vjetra dolazak filmske ekipe u Zagreb. Glumci i producenti Miloš Biković i Miodrag Radonjić, glumice Jovana Stojiljković i Anastasia Everall, producentica Tatjana Žeželj Gojković, producent Stanko Babić  te glumac Aleksandar Gligorić strpljivo su odgovarali na brojna pitanja novinara.

A navečer je CineStar Zagreb vrvio fanovima ovog kino hita koji je prije tri godine zaludio regiju. Južni vjetar najveći je hit suvremene srpske i regionalne kinematografije kojeg je pogledalo milijun i pol gledatelja u kinima, a po interesu koji vlada za nastavkom, kao i po rekordnom otvaranju filma u Srbiji, za očekivati je da će srušiti rekord prvog nastavaka. Nakon tri godine iščekivanja, publika je jedva dočekala datum prikazivanja.

Karta za film je bila najtraženiji listić u Zagrebu

Od trenutka objavljivanja da će na zagrebačku svečanu premijeru doći filmska ekipa na čelu s Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem, najtraženiji papirić u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj postala je upravo kinoulaznica za premijeru ovog filma. Kinoulaznice su rasprodane u rekordnom roku, a zbog nezapamćenog interesa za premijerom nekog filma, CineStar je osim u svih 13 dvorana CineStar Zagreb kina u Branimir mingle mallu paralelno organizirao premijeru u CineStar Arena IMAX-u. A na oduševljenje pune IMAX dvorane i okupljenih fanova, publici se prije početka projekcije filma naklonila filmska ekipa. Miljenici publike naklonili su se publici i na kraju svake projekcije u svih 13 dvorana i pobrali ovacije.

Na svečanoj premijeri glumci nisu krili oduševljenje. “Hvala Zagrebe, očekivali smo da ćete nas lijepo ugostiti, ali ovome se stvarno nismo nadali. Hvala mnogobrojnoj publici koja nas je dočekala na premijeri. Uživajte u filmu. U jednoj riječi – ovaj film je ubrzanje u svakom smislu. Jedva čekam da se opet sretnemo” – izjavio je Miloš Biković, ganut dobrodošlicom hrvatske publike. “Rekli su mi da će Zagreb prirediti dobrodošlicu za pamćenje, ali ovo stvarno nisam očekivao. Hvala Zagrebe! Još uvijek sam pod dojmom. Hvala Blitz distribuciji i CineStaru na fantastičnoj organizaciji.” – dodao je Miodrag Radonjić.

Na sinoćnjem crvenom tepihu osim filmske ekipe pojavili su se i brojne poznate osobe iz javnog života Hrvatske – Nina Badrić, Branka Krstulović, Aleksandra Dojčinović, Ante Vrban, Leonarda Lončar, Matija Vuica, Borna Kotromanić, Tončica Čeljuska, Amar Bukvić, Ivan Hilje – Hiljson Mandela  te mnogi drugi.

Milos Bikovic
Juzni vjetar_premijera_3
Filmska ekipa filma Juzni vjetar Ubrzanje
Miodrag Radonjic
Juzni vjetar_premijera_10
Juzni vjetar_premijera_9
Miodrag Radonjic_1
Juzni vjetar_premijera_29
Juzni vjetar_premijera_30
Juzni vjetar_premijera_14
Juzni vjetar_premijera_6
Juzni vjetar_premijera_31
Juzni vjetar_premijera_19
Juzni vjetar_premijera_8
Juzni vjetar_premijera_4
Juzni vjetar_premijera_24
Juzni vjetar_premijera_16
Juzni vjetar_premijera_12
Juzni vjetar_premijera_13
Juzni vjetar_premijera_7
Juzni vjetar_premijera_18
Juzni vjetar_premijera_23
Juzni vjetar_premijera_26
Juzni vjetar_premijera_27
Juzni vjetar_premijera_22
Juzni vjetar_premijera_25
Jovana Stojiljkovic, Tatjana Zezelj Gojkovic, Anastasia Everall
Juzni vjetar_premijera_5
Juzni vjetar_premijera_11
Juzni vjetar_premijera_17
Juzni vjetar_premijera_20
Juzni vjetar_premijera_28
Juzni vjetar_premijera_2
Aleksandra Dojcinovic

Aleksandra Dojčinović

Nina Badric i Leonarda Loncar

Nina Badrić i Leonarda Lončar

Borna Kotromanic

Borna Kotromanić

Toncica Celjuska

Tončica Čeljuska

Ivan Hilje - Hiljson Mandela

Ivan Hilje - Hiljson Mandela

Ante Vrban

Ante Vrban

Matija Vuica

Matija Vuica

Amar Bukvic sa suprugom

Amar Bukvić sa suprugom

Juzni vjetar_premijera_1
Milos Bikovic Juzni vjetar_premijera_3 Filmska ekipa filma Juzni vjetar Ubrzanje Miodrag Radonjic Juzni vjetar_premijera_10 Juzni vjetar_premijera_9 Miodrag Radonjic_1 Juzni vjetar_premijera_29 Juzni vjetar_premijera_30 Juzni vjetar_premijera_14 Juzni vjetar_premijera_6 Juzni vjetar_premijera_31 Juzni vjetar_premijera_19 Juzni vjetar_premijera_8 Juzni vjetar_premijera_4 Juzni vjetar_premijera_24 Juzni vjetar_premijera_16 Juzni vjetar_premijera_12 Juzni vjetar_premijera_13 Juzni vjetar_premijera_7 Juzni vjetar_premijera_18 Juzni vjetar_premijera_23 Juzni vjetar_premijera_26 Juzni vjetar_premijera_27 Juzni vjetar_premijera_22 Juzni vjetar_premijera_25 Jovana Stojiljkovic, Tatjana Zezelj Gojkovic, Anastasia Everall Juzni vjetar_premijera_5 Juzni vjetar_premijera_11 Juzni vjetar_premijera_17 Juzni vjetar_premijera_20 Juzni vjetar_premijera_28 Juzni vjetar_premijera_2 Aleksandra Dojcinovic Nina Badric i Leonarda Loncar Borna Kotromanic Toncica Celjuska Ivan Hilje - Hiljson Mandela Ante Vrban Matija Vuica Amar Bukvic sa suprugom Juzni vjetar_premijera_1

Foto: Bojan Zibar/Ivan Klekar/Angelo Virag

Maraš i Baća su ponovno upali u nevolje

Petar Maraš u novom filmu koristi sve prednosti novostečenog statusa “nedodirljivog vođe srpskog podzemlja”, pod zaštitom same države. U želji da proširi i ozakoni posao, nezakonito stečeni novac Maraš ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu. Život na kocki, igranje po pravilima međunarodnih narko-kartela i brojne spektakularne akcijske scene – to su samo neki detalji onoga što nas čeka u “Ubrzanju”.

Redatelj Avramović i njegova ekipa zasigurno neće razočarati publiku, pokazali su to već na rasprodanoj projekciji filma ovo ljeto u pulskoj Areni. Miloš Biković i Miodrag Radonjić ponovo su u ulogama Maraša i Baće, a podršku im daje Car, kojeg glumi legendarni Miki Manojlović. Luka Grbić je u ulozi mlađeg Maraša, a vodeća ženska junakinja je Jovana Stojiljković. Kako se film dijelom snimao i u Hrvatskoj, među ostalim ćemo u ovom dijelu gledati i Gorana Navojca, te Aleksandra Berčeka, Mariana Valeva, Zacharyja Baharova, Maka Marinova, Anastasiu Everall i mnoge druge.

Scenarij potpisuju redatelj Miloš Avramović i Petar Mihajlović, dok su producenti filma Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

Film “Južni vjetar: Ubrzanje” se od 11. studenoga može pogledati u kinima diljem Hrvatske.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime