Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Na HBO je stigao film ‘Am I OK’: Dakota Johnson priča priču o samootkrivenju

'Am I OK' nije priča o ženi koja skriva svoj identitet zbog straha od osude. To je priča o ženi koja prvi put u životu otkriva tko je i što zaista želi

‘Am I OK’ romantična je komedija o odrastanju koja ponajprije govori o otkrivanju homoseksualnosti u odrasloj dobi. Film su kreirali komičarski dvojac Tig Notaro i Stephanie Allynne, zajedno sa scenaristicom Lauren Pomerantz. Novi film prati Dakotu Johnson u ulozi Lucy, 32-godišnjakinje iz Los Angelesa koja prihvaća svoju seksualnost. Nakon niza neuspjelih spojeva s muškarcima i života ispunjenog nelagodom zbog intimnosti, Lucy shvaća da nije riječ o lošoj fazi ili lošoj sreći, već o tome da je oduvijek igrala u pogrešnom natjecanju.



‘Am I OK’ je najnoviji projekt Dakote Johnson nakon neuspjeha ‘Madame Web’.  Sada se vratila tamo gdje je publika želi vidjeti: kao protagonistica indie komedije, fokusirane na unutarnji život likova. Priča je ukorijenjena u stvarnom životu scenaristice filma Lauren Pomerantz, koja je na Instagramu napisala: ‘Čekala sam 3 godine da ovaj film izađe. I, prema zapletu, izlazi malo kasnije od očekivanog. Što bi, ako je moj osobni vremenski okvir ikakav pokazatelj, moglo biti pravo vrijeme.

Dugo čekanje da bismo vidjeli film na velikom platnu bilo je vrijedno truda, jer ono što se rijeđe viđa su priče o onima koji se outaju kasnije u životu, o onima koji ignoriraju, izbjegavaju ili se kriju čak i u odrasloj dobi. ‘Am I OK’ nije priča o ženi koja skriva svoj identitet zbog straha od osude. To je priča o ženi koja prvi put u životu otkriva tko je i što zaista želi. Ne suočava se svatko s putovanjem outanja u srednjim tridesetima, ali filmska snaga komunikacije leži u umijeću povezivanja s bilo kojim gledateljem, jer se svatko od nas bori s nečim što potresa našu dušu. Film je dostupan na platformi HBO Max. 

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime