Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Najbolje kriminalističke serije koje će vas natjerati da se igrate – detektiva!

Od poznatih detektivskih serija koje ste možda već neko vrijeme imali na popisu, ali nikada niste stigli do njih do novih triler serija koje će vam zalediti krv u žilama i natjerati vas na rješavanje slučaja, donosimo 15 policijskih i kriminalističkih drama uz koje se možete zabaviti i opustiti

Kriminalističke serije su jedan od najpopularnijih žanrova, pa je lista onih dobrih poprilično duga. Em nas vode u drugačiji svijet i drže našu pažnju od početka do kraja epizode, em nas rješenje slučaja ponekad sasvim iznenadi.



No, morate priznati da je igranje detektiva vrlo zabavno. Od poznatih detektivskih serija koje ste možda već neko vrijeme imali na svom popisu, ali nikada niste stigli do njih (poput Pravog detektiva, Luthera i Pada) do novih triler serija koje će vam zalediti krv u žilama i natjerati vas na rješavanje slučaja, donosimo 15 policijskih i kriminalističkih drama uz koje se možete zabaviti i opustiti. I ne možete reći da nemate što gledati! 😉

Nestanak (The Missing)

Tony i Emily Hughes otputuju u Francusku sa svojim petogodišnjim sinom Oliverom, ali njihov obiteljski odmor pretvara se u noćnu moru kad Oliver nestane u velikoj gužvi na sjeveru Francuske.

Criminal

U zidovima sobe za ispitivanje, londonski istražitelji ispituju osumnjičenike za teške zločine dok istina ne izađe na vidjelo. Ova serija odlično pokazuje igru mačke i miša.

Nezaboravljeni (Unforgotten)

Detektivi Cassie Stuart (Lutherova Nicola Walker) i Sunil ‘Sunny’ Khan pokušavaju riješiti niz slučajeva koji uključuju ubojstva i nestanke te pritom razotkrivaju tajne koje su godinama bile zakopane.

Pravi detektiv (True Detective)

Policajci i detektivi diljem SAD-a prisiljeni su suočiti se s mračnim tajnama o sebi i ljudima oko sebe dok istražuju umorstva u ovoj kultnoj policijskoj seriji. Osim toga, glumačka ekipa je nevjerojatna, a glume svi, od Matthewa McConaugheya do Woodyja Harrelsona, Mahershale Ali i Rachel McAdams. Ako još niste našli vremena za gledanje ove serije, predlažemo da to učinite sada.

Tjelesni čuvar (Bodyguard)

Nije iznenađujuće da je jedna od najvećih BBC-jevih drama posljednjih godina proizašla iz uma Jeda Mercuria. U glavnim ulogama su Keeley Hawes i Richard Madden kao ministrica unutarnjih poslova Julia Montague te nestabilan bivši ratni veteran koji ju štiti.

Luther

Sjajan, strastven i sam sebi najveći neprijatelj – Idris Elba majstorski glumi Johna Luthera. On je detektiv koji istražuje ubojstva i pritom se opasno zapleće u slučajeve, dovodeći sebe i one koje voli u opasnost.

Pad (The Fall)

Gillian Anderson glumi naizgled hladnu, ali strastvenu policajku koja se suočava sa serijskim ubojicom – kojeg slučajno glumi svima omiljeni izvršni direktor Christian Grey (zvani Fifty Shades of Grey’s Jamie Dornan). Očekujte ubojstvo, seks i spletke u ovom kultnom krimiću.

Marcella

Anna Friel glumi policijsku detektivku Marcellu. Tri su briljantne epizode u kojima možete uživat dok vas Marcella uvodi u tajanstvenim svijet zločina i čuva svoj obiteljski život.

Broadchurch

Jedna od najoriginalnijih kriminalističkih drama, ITV-ova Broadchurch donijela je ogromnu gledanost televizijskoj postaji te nas je zadržala pred malim ekranima. Kada se tijelo 11-godišnjeg dječaka pronađe na plaži u Dorsetu, detektiv Alec Hardy intervenira kako bi preuzeo slučaj, na veliko zaprepaštenje šefice Ellie Miller. Ovu seriju ne smijete propustiti.

Uhvaćen u klopku (The Capture)

Kad je britanski vojnik optužen za zločin, uporna mlada detektivka koja vodi njegov slučaj počinje otkrivati veliku zavjeru. Mnogo zapleta, prostora za teoretiziranje obožavatelja i tajnih kodova za rješavanje.

Paranoid 

Lokalni liječnik opće prakse ubijen je usred ruralnog britanskog parka, s više očevidaca. Skupina detektiva radi na slučaju koji ih vodi po cijeloj Europi dok ga pokušavaju riješiti. Sve to uz pomoć tajanstvenih pisama koje je poslao ‘detektiv duhova’.

Collateral

Četverodijelni triler smješten u Londonu trajat će četiri dana. Kad je u južnom Londonu oboren vozač koji je dostavljao pizzu, detektiv Kip Glaspie bude zadužen za istragu i odbija prihvatiti ubojstvo kao slučajan čin nasilja. Dok se ova središnja priča nastavlja, drugi se događaji u gradu odvijaju i zapleću kako se slučaj nastavlja.

Kobna noć (The Night Of)

Nakon noći koju je proveo zabavljajući se za ženom koju je upoznao u izlasku, Riz Ahmed se budi pored nje i pronalazi je izbodenu do smrti te biva optužen je za njezino ubojstvo. Kako će dokazati nevinost i je li opće nevin, saznat ćete gledanjem ove napete serije.

Top of the Lake: China Girl

Elisabeth Moss je hrabra detektivka koja se bori protiv tajni gradića dok traga za istinom o tome što se dogodilo nestaloj djevojci. Ova zadivljujuća drama smještena je na prekrasnom Novom Zelandu. Osim zvijezde ‘Sluškinjine priče’ u seriji također glume Gwendoline Christie i Nicole Kidman.

Bloodlands

Serija prati Jamesa Nesbitta kao detektiva sjevernoirske policije Toma Brannicka – koji je u potrazi za ubojicom nakon što je povezao poruku o samoubojstvu iz automobila izvučenog s dna jezera sa zloglasnim slučajem koji mu je dodjeljen.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime