Petak, 22 ožujka, 2024

Napokon je objavljen trailer: Film ‘Mračna kći’ stiže na Netflix na Staru godinu!

Film je sniman prema istoimenom romanu Elene Ferrante iz 2006., a u filmu će se pojaviti i oskarovka Olivia Colman, zajedno s Dakotom Johnson i glumačkom ekipom s A-liste

Nakon što je godinama glumila u velikim uspješnicama, glumica i spisateljica Maggie Gyllenhaal spremna je za svoj redateljski debi s nadolazećim Netflixovim filmom “Mračna kći”. 



“Sama na godišnjem odmoru uz more, Leda (Olivia Colman) postaje opsjednuta mladom majkom (Dakota Johnson) i kćeri dok ih gleda na plaži. Uznemirena njihovim odnosom (i njihovom širom obitelji), Leda je preplavljena vlastitim sjećanjima na teror i intenzitet ranog majčinstva. Impulzivan čin šokira Ledu i odvede je u čudan i zloslutan svijet vlastitog uma, gdje je prisiljena suočiti se s nekonvencionalnim izborima koje je donijela kao mlada majka i njihovim posljedicama”, piše u sinopsisu filma koji na Netflix 31. stiže prosinca, a sniman je prema istoimenom romanu Elene Ferrante iz 2006. godine.

U filmu će se pojaviti i oskarovka Olivia Colman, zajedno s Dakotom Johnson i glumačkom ekipom s A-liste.

Kao redateljica debitirat će Maggie Gyllenhaal

Nakon mnogih uspješnih filmskih uloga poput onih u “Vitezu tame” i “The Deuce”, Gyllenhaal će stati iza kamere. U početku je, objasnila je za Vanity Fair, bila zainteresirana za režiju Ferranteove knjige “Dani napuštanja”, ali prava na knjigu već su bila kupljena. Kad je saznala da su prava za “Mračnu kći” slobodna, nije razmišljala niti sekunde.

U intervjuu za Deadline, Gyllenhaal je objasnila što je izazvalo njezino zanimanje za “Mračnu kći”: “Kad sam završila čitanje ‘knjigee, osjetila sam da je nešto tajno i istinito izrečeno naglas. I to me uznemirilo i utješilo. Odmah sam pomislila koliko bi to iskustvo bilo intenzivnije u kinu, s drugim ljudima u blizini. I počela sam raditi na ovoj adaptaciji. Scenarij je privukao i druge ljude zainteresirane za istraživanje ovih tajnih istina o majčinstvu, seksualnosti, ženstvenosti, želji. Oduševljena sam što nastavljam suradnju s takvim hrabrim i uzbudljivim glumcima i filmašima.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Lost Daughter (@thelostdaughterfilm)

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji

Film je svoju svjetsku premijeru imao imao na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, 3. rujna 2021. godine. Gyllenhaal je osvojila nagradu Golden Osella za najbolji scenarij. Film je nominiran u čak pet kategorija za Gotham nagradu: Najbolju režiju, Debitantski film i scenarij (Gyllenhaal), glavna glumica (Colman) i sporedna uloga (Jessie Buckley).

Uz Oliviju Colman i Dakotu Johnoson, u filmu glume Jessie Buckley, Peter Sarsgaard, Paul Mescal, Ed Harris, Dagmara Dominczyk i Oliver Jackson-Cohen.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime