Petak, 22 ožujka, 2024

Pogledali ste Ozark: Ovo su serije u kojima možete uživati dok čekate nastavak sezone

Donosimo najbolje serije koje će vam se sigurno svidjeti ako volite 'Ozark'. A što je najbolje od svega? Sve su dostupne na Netflixu!

Posljednja sezona Netflixove hit kriminalističke drame “Ozark” je stigla na Netflix. Prvi dio je izašao 21. siječnja, a to je ujedno i posljednja sezona mnogima omiljene serije.



“Ozark” je uzbudljiva drama smještena u današnje vrijeme i prati putovanje obitelji Byrde od njihovog normalnog, prigradskog života u Chicagu do opasnog zločinačkog pothvata u Ozarku u Missouriju. Serija istražuje kapitalizam, obiteljsku dinamiku i preživljavanje obitelji Byrde.

Četvrta sezona je zaista šokantna i nastavlja dobro poznatu priču, dramu i napetost. Iako još uvijek imamo drugi dio kojem se veselimo, možda biste željeli početi razmišljati o tome u koje druge slične emisije vrijedi zaglaviti nakon što se pozdravite s Martyjem, Ruth i ostatkom družine. Ili samo želite one koje ćete bingewatchati dok čekate taj drugi dio.

Donosimo najbolje serije koje će vam se sigurno svidjeti ako volite ‘Ozark’. A što je najbolje od svega? Sve su dostupne na Netflixu!

1/ Bloodline

Povratak davno izgubljenog brata, obiteljske svađe, mračne tajne, krijumčarenje droge… zvuči poznato? Postoje tri uzbudljive sezone Bloodlinea u koje možete uroniti na Netflixu. Serija je trajala od 2015. do 2017., a prva sezona slijedi nakon obitelji Rayburn i njihovog hotela na obali mora, Rayburn House. Kad se Danny Rayburn – crna ovca obitelji – vrati u svoju zajednicu u Florida Keysu, to potakne suparništvo među braćom i sestrama i otkrije mračne obiteljske tajne. Zatim, kada na scenu dođe trgovac drogom Wayne Lowry, obiteljske su veze gurnute do krajnjih granica.

U Bloodlineu glume Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Sissy Spacek i Chloe Sevigny. Kao i kod Ozarka, serija spaja napetu priču o obiteljskim odnosima s trgovinom drogom i pokušajem izbjegavanja zakona. 

2/ Južnjačka kraljica (Queen of the South)

Temeljena na bestseleru La Reina del Sue, Južnjačka kraljica prati priču o Teresi Mendozi, koju glumi Alice Braga. Serija prati njezino putovanje od siromašne Meksikanke koja živi u žarištu droge Sinaloa do bijega u Ameriku i vlast u carstvu droge.

Serija je uzbudljiva drama koja prikazuje igru mačke i miša s kartelima. Ovakvu vrstu odnosa vidimo i kod Marty i Wendy Byrde. Postoji pet sezona u kojima se možete izgubiti, a ukupno su dostupne 62 epizode. Serija je premijerno prikazana 2016., a završena 2021. godine.

3/ Bad Bloods

Priča se usredotočuje na šefa kriminalne organizacije, Vita Rizzuta i njegov cilj da donese mir između različitih frakcija gradskog kriminalnog svijeta. Međutim, kada je uhićen zbog prijašnjih ubojstava, na čelo stavlja svoju desnu ruku Declana Gardinera. Ali pod njegovim upravljanjem carstvo se počinje raspadati i na Viti je da se osveti nakon što je oslobođen.

Ako tražite kriminalističku dramu punu akcije koja ne zahtijeva potpunu predanost i puno slobodnog vremena za dovršetak, Bad Blood vrijedi pogledati. Duga je dvije sezone (14 epizoda), a prva sezona temelji se na događajima iz stvarnog života kriminalne obitelji Rizzuto, kriminalne organizacije sa sjedištem u Montrealu. Sličnosti s Ozarkom nisu samo u predivnom krajoliku, već dijele i slične teme obitelji, moći, izdaje i osvete.

4/ Pljačkaši (Ganglands)

Mehdi (Sami Bouajila) je profesionalni pljačkaš u kriminalnom podzemlju Bruxellesa, koji se zajedno s Lianom (Tracy Gotoas), šegrtom lopovom, uključuje u sukob između suparničkih kriminalnih obitelji. Njih dvoje moraju raditi zajedno kako bi spasili svoje voljene i uništili svoje neprijatelje. U središtu serije je misija zaštite obitelji od moćnog narkobosa. To je ista premisa koja se prožima kroz veći dio Ozarkove priče.

Ova francuska kriminalistička drama ima jednu sezonu dostupnu za gledanje na Netflixu, ali druga sezona je u pripremi.

5/ Na putu prema dolje (Breaking Bad)

Možda najuspješnija i najpoznatija drama o drogama od svih je Breaking Bad. Ako je niste pogledali, brzo upalite Netflix i pogledajte ovu čaroliju. Ona je klasik koji je must have svim ljubiteljima serija. 

Kroz pet sezona, srednjoškolski profesor kemije Walter White (Brian Cranston) kreće u proizvodnji kristalnog meta zajedno sa svojim bivšim učenikom koji je postao sitni diler droge Jess Pinkmanom (Aaron Paul). To radi kako bi pokušao osigurati budućnost svoje obitelji nakon što mu je dijagnosticirana rak pluća i to 3. stadij. Proizvodnja otvara opasan i nepoznat svijet koji uključuje narko kartele i DEA. Dvojac mora pregovarati s lukavim kriminalcima, ali i održati odnose s obitelji, prijateljima i ljubavnicima – odražavajući mnoge iste teme i izazove viđene u Ozarku.

Naslovna fotografija: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime