Srijeda, 27 ožujka, 2024

Lupin: nova francuska senzacija na koju su se seriofili ‘opako’ navukli

Serija je to za koju sam Netflix predviđa da će prvu epizodu u mjesec dana od premijere 8. siječnja, pogledati više od 70 milijuna kućanstava, što je više nego što su postigli 'Damin gambit' i 'Brigerton'!

Ako ste jedna od osoba koja ima plaćenu pretplatu na streming platformu Netflix, nesumnjivo vas je po ulasku u aplikaciju dočekala preporuka za gledanje serije “Lupin”.



Serija je to za koju sam Netflix predviđa da će prvu epizodu u mjesec dana od premijere 8. siječnja, pogledati više od 70 milijuna kućanstava, što je više i od ‘Daminog gambita’ i od ‘Brigertona’! Naime, prva epizoda vas ‘ovisnički’ tjera da razmišljate o jednoj stvari, otvara mnoga pitanja i razmišljanja o drugim događajima.
Pridružite se zaljubljenicima u ovu seriju, ‘vežite se’ jer je putovanje u Pariz ispunjeno akcijom i emocijama, ali otvara i pitanja rase i klase – kako biste osjetili da se u ovoj melodrami događaju i neke bitne životne stvari. 

O čemu se radi u Lupinu?

Službeni sinopsis za Lupina glasi: “Kao tinejdžer, život Assanea Diopa preokrenuo se kada je njegov otac umro nakon što je optužen za zločin koji nije počinio. Dvadeset i pet godina kasnije, Assane će upotrijebiti roman ‘Arsène Lupin, gospodin provalnik’ kao inspiraciju da osveti oca.”

 

Lupina, odnosno Assanea Diopa, glumi Omar Sy, popularni francuski glumac. On je u misiji osvete oca, koji je umro u zatvoru nakon što ga je šef Hubert Pellegrini okrivio za krađu dijamantne ogrlice. Desetljećima nakon očeve smrti, Diop – nadahnut jednim od klasičnih romana Mauricea Leblanca – postane majstor prerušavanja i trikova poput Leblancova lika Arsèna Lupina – kako bi razotkrio zločine obitelji Pellegrini. Ukratko, on pljačka radi moralne, a ne samo financijske dobiti.

Inače, gledatelji će prepoznati Omara po ulogama u filmovima kao što su Jurassic World, X-Men: Days of Future Past i Nedodirljivi. U Lupinu glume i Ludivine Sagnier (Mladi papa), Shirine Boutella i Clotilde Hesme.

Kada stiže nova sezona Lupina?

Iako nema najave hoće li se snimati još jedna sezona, nemojte se brinuti: Pet epizoda koje su trenutno dostupne na Netflixu samo su prva polovina sezone. Svih 10 epizoda istodobno je napisano i snimano diljem Pariza, pa će drugi dio stići na streamer u sljedećih nekoliko mjeseci, prema službenoj najavi od 28. siječnja.
Netflix je već znao prekidati sezone, uključujući Neraskidivu Kimmy Schmidt, Hladne pustolovine Sabrine i ponovno pokretanje Neriješenih misterija, pa to ne bi trebao biti razlog za uzbunu. Uz to, na temelju velike popularnosti, čini se skoro pa sigurnim kako će Lupin također biti obnovljen za punu drugu sezonu.

Kada će biti objavljen drugi dio Lupina?

Iz iskustva Netflixovih prijašnjih rasporeda možemo zaključiti  kako će nastavak biti objavljen vrlo skoro. Naime, drugu polovicu premijere Neriješenih misterija vidjeli smo samo tri i pol mjeseca nakon prve, dok je posljednjim epizodama četvrte sezone Kimmy Schmidt trebalo osam mjeseci da debitira. U međuvremenu je prva sezona CAOS-a podijeljena na dva dijela objavljena u razmaku od šest mjeseci, dok su dvije polovice druge sezone raspoređene u jednoj godini.

Ako pogledmao te vremenske rokove, drugi dio Lupinove prve sezone mogao bi biti objavljen već sredinom travnja ili krajem prosinca. Kada završite Lupinovu posljednju epizodu, prije automatske reprodukcije pregleda druge serije, pojavit će se zaslon s porukom “Službeno: 2. dio dolazi uskoro”.

Međutim, u spomenutoj najavi od 28. siječnja, Netflix je ponudio (još uvijek prilično nejasno) pojašnjenje rasporeda objavljivanja drugog dijela. Sljedećih pet epizoda stići će negdje ovog ljeta, navodi ‘Flix’, iako nisu ponudili nikakve dalje o tome znači li to da ćemo nove epizode dočekati početkom lipnja ili ćemo se morati strpiti do 15. srpnja, kada je 116. godišnjica objavljivanja prve priče Arsène Lupin, Mauricea Leblanca.

 

Jesu li glumačka ekipa dala naslutiti nešto o budućim epizodama?

Nažalost, čini se da je glumačka postava Lupina sve drži u tajnosti oko točnog datuma izlaska sljedećih pet epizoda. Na pitanje obožavatelja u Instagram komentaru kada će drugi dio biti dostupan na Netflixu, Vincent Londez, koji u seriji glumi prgavog policijskog detektiva Romaina Laugiera, odgovorio je: “Još ne znamo”.

Ali imamo sretne vijesti! Showrunner George Kay rekao je za Variety da je prvih 10 epizoda samo “podrijetlo o Assaneovom nastanku i dolasku u trenutnu situaciju, tako da je to prvo poglavlje veće serije.” U nedavnom intervjuu za Vanity Fair, Kay je spomenuo da već počinje smišljati potencijalnu treću sezonu (!!!).

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime