Petak, 22 ožujka, 2024

Godina iz snova: Lily Collins o ‘Emily u Parizu’ i filmu ‘Mank’ kojem se smiješi Oscar

Ova godina je stvarno njezina! Lily Collins je zvijezda novog Netflixovog filma “Mank” koji bi se mogao naći u bitci za Oscara., a serija Emily u Parizu i službeno će imati drugu sezonu.

Ovo je godina Lily Collins. U rujnu se zaručila za dečka, scenarista i redatelja Charlija McDowella. Tjedan dana kasnije na Netflixu je započelo emitiranje serije ‘Emily u Parizu’, koja je pobrala izniman uspjeh. Seriju je kreirao Darren Star koji je radio i na serijama poput ‘Sex i grad’ i ‘Beverly Hills’.



Lily Collins glumi izvršnu direktoricu za marketing i seli se u francusku prijestolnicu, a serija je u kratkom vremenu postigla kultni status. Ali, to nije jedini projekt u kojem ćemo Lily gledati ove godine, pojavit će se u filmu Mank, koji odaje priznanje zlatnom dobu Hollywooda, redatelja Davida Finchera.

Nesuđena novinarka kojoj je ipak ‘presudila’ gluma

Lily je rođena u Velikoj Britaniji, ali je odrasla u Kaliforniji, kći je glazbenika Phila Collinsa i glumice Jill Tavelman. Uvijek je bila ambiciozna, pa je kao tinejdžerica pisala članke za ‘Teen Vogue’ i 2008. pratila američke predsjedničke izbore kao voditeljica na TV kanalu Nickelodeon Kids “Pick the President”. Studirala je novinarstvo na Sveučilištu Južne Kalifornije, ali se bavila i glumom, pa smo je mogli vidjeti kao dio glumačke postave u Priča o prvaku (2009), Snjeguljici (2012) i Pravila ne vrijede (2016) koji joj je donio nominaciju za Zlatni globus. Slijedile su još istaknutije uloge, u mučnoj drami o anoreksiji Do kosti (2017.), hvaljenoj Okji (2017.), BBC-ovoj adaptaciji Jadnika (2018.) i trileru Krajnje izopačen, nepojmljivo zao i opak (2019).

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lily Collins (@lilyjcollins)

Mank – sasvim drugačiji film 

Mank je, međutim, drugačiji od ostalih projekata u kojima je sudjelovala. Radnja je smještena u 1940. godini, a sniman je u crno-bijeloj tehnici. Pripovijeda napola izmišljenu priču scenarista Hermana J. Mankiewicza koji se bori za snimanje jednog od najvećih filmova svih vremena: Građanin Kane (1941.). Mank je kockar i pijanac, kojem je ovo posljednja prilika za iskupljenje, a glumi ga Gary Oldman. Prisjeća se susreta sa starletom Marion Davies (Amanda Seyfried) i njezinog moćnog ljubavnika, medijskog mogula Williama Randolpha Hearsta (Charles Dance), a najveću pomoć mu pruža njegova britanska stenografkinja Rita Alexander (Lily Collins). Zadržani na ranču u kalifornijskoj pustinji, Mank diktira Riti svoje remek-djelo i oni postaju prijatelji. Radnja filma iznimno je važna redatelju Davidu Fincheru, jer je scenarij za njegu napisao njegov vlastiti otac Jack Fincher – prije svoje smrti 2003. godine.

Paralelno snimanje ‘Emily u Parizu’ i ‘Manka?

Lily je za Mank čula nekoliko tjedana prije nego što sam krenula u Pariz na snimanje Emily u Parizu. David je netko s kim nikad nije mislila da će imati priliku surađivati. Poslala je audicijsku snimku neposredno prije odlaska, a zatim je nakon nekoliko tjedana preko Zoom aplikacije imala audiciju. Kada je saznala da je dobila ulogu bila je vrlo zbunjena.
“Pomislila sam: ‘Ovo je tako čudno. Kako je moguće da je sve ispalo ovako dobro!’ Nakon toga sam morala letjeti natrag u LA zbog proba, ali sam paralelno snimala i Emily – u svakoj sam sceni serije i nemam slobodnih dana. Dakle, živjela sam u avionu. Letjela bi u subotu ujutro nakon noćnog snimanja u Parizu, sletjela u subotu ujutro u L.A., otišla na probe ili na montiranje ili na test kamere, odletjela natrag, legla u krevet i probudila se u 5 ujutro i opet bila Emily. Sve se dogodilo jako brzo i nisam mogla stati i razmisliti o tome jer bi krajnji rezultat biti takav da ne bi mogla raditi na obje uloge”, otkrila je Lily za Vouge.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lily Collins (@lilyjcollins)

Film kojem mnogi predviđaju nominacije za Oscara

Iako je lik Rite bila stvarna osoba o njoj se ne može pronaći mnogo podataka. Osim činjenice da je bila stenografkinja iz Engleske, a njezin suprug u ratu, malo toga se zna. Lily kaže kako misli da je vidjela dvije njezine fotografije.
“Dakle, u smislu prikazivanja nje kao osobe, ključno je ono što je ona predstavlja Garyju [Oldman], jer je on najranjiviji kad je s njom. Oni su bliski prijatelji i iznimno su povezani. Za ženu tog doba i u tom položaju Rita je bila vrlo odvažna. Vjerovala je da je Mank sposoban za više od onoga što je činio i podsjećala ga je na ono što je obećao učiniti. Ponekad mu je trebao taj dodatni poticaj. David je želio da Rita ima urođeni osjećaj dobrote. Svidjelo mi se što između nje i Manka nema romantike – to je duševno prijateljstvo koje niti jedno od njih nije očekivalo da će se dogoditi”, rekla je Lily.

Lili je u intervjuu Vogueu otkrila također kako je na snimanju bilo vrlo zabavno, hvaleći Oldmana kao nevjerojatnog glumca koji bi se s lakoćom transformirao u lik kada bi snimanje započelo. Filmu mnogi kritičari predviđaju nekoliko nominacija za Oscar.
Inače, zanimljivo je i to da je Lilly Garyja Oldmana upoznala kada je imala otprilike dvije godine – na snimanju filma Bram Stoker’s Dracula (1992). Naime, njezin je otac glumio u Hooku (1991.) i ta su se dva filma snimala na istoj lokaciji u LA-u.

Zbog čega je serija Emily u Parizu toliko popularna?

Lily je za Vouge otkrila i što smatra razlogom popularnosti serije Emily u Parizu.
“Svi želimo putovati. Živjeti kao Amerikanac u Parizu nije revolucionarna ideja, ali trenutno je to nemoguće. Gubljenje po stranom gradu i predodžbe o vremenu nešto je što nam svima nedostaje. U Emily u Parizu stilistica nam je bila Patriciju Field, a tada znate da ćete imati poslasticu za oči. Uz to, osmilio ju je Darren Star, koji gradove u kojima su njegove serije smještene uvijek pretvori u likove. Serija ima smisla za humor, luckasta je i pozitivna, a mislim da je puštena u trenutku kad nam je svima bila najpotrebnija”, objasnila je mlada glumica.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Emily In Paris (@emilyinparis)

 

Što nam donosi druga sezona serije?

S obzirom da je potvrđeno snimanje i druge sezone serije, Lily je otkrila kojem se razvoju radnje priželjkuje.
“Doista se nadam da će Emily više vremena provoditi sa svojim suradnicima u marketinškoj tvrtki Savoir i izvan ureda i da će se još više povezati s prijateljicom Mindy (Ashley Park). Također, nadam se kako će se Emilyin francuski poboljšati jer ona i dalje raste u svojoj tvrtki i dokazuje da vrijedi, dok se naravno i dalje uvijek nalazi u smiješnim situacijama. Voljela bih da se počne osjećati ugodnije u gradu i zaranjati dublje u život kao stanovnik, a ne posjetitelj. Ali, tko zna što će se dogoditi.”

U velikim planovima za vjenčanje

Nedavno se i zaručila, pa joj je ova godina i u privatnom životu uspješna. Kaže kako su joj zaruke bile totalno nadrealne i da ih nije očekivala, ali od trenutka kada su se upoznali, znala je da je Charlie ljubav njezinog života.
“Bilo mi je iznenađenje i to možete vidjeti po mom izrazu lica na postu na Instagramu, nisam toliko dobra glumica. Bili smo na izletu na koji volimo ići s našim psom, i Charlie je cijelu stvar isplanirao. Kilometrima i kilometrima nije bilo drugih ljudi. Bilo je tako lijepo i sad započinjem s planiranjem vjenčanja. Zaista sam uzbuđena”, otkriva je Vougeu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lily Collins (@lilyjcollins)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime