Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Pogledali ste Emily u Parizu? Ovo su najbolje francuske serije na Netflixu

Ove serije na Netflixu, snimljene na francuskom jeziku obuhvaćaju više različitih žanrova, od komedija preko znanstvene fantastike do horora

Jeste li pogledali sve sezone “Emily u Parizu”? Ako vam se svidjelo putovanje u Grad Svijetla i niste ga spremni napustiti, ne brinite, Netflix ima još mnogo francuskih serija.  Ne čudi što nakon megapopularnog hita, na Netflixu postanu gledane serije i filmovi iz istih zemalja ili govornog područja. Tako je bilo s “La Casa de Papel”, “Squid Game”, a sada i s “Emily u Parizu”. Neflix je u posljednje vrijeme zahvaljujući ovom trendu počeo raditi vlastite produkcije stranih, tj. neengleskih filmova i serija, ali je i doveo šaroliki repertoar. 



Malo smo istražili Netflix i otkrili neke od najbolji serija na francuskom jeziku. Ove serije na francuskom jeziku, iz zemalja uključujući Francusku, Kanadu i Belgiju, obuhvaćaju više različitih žanrova, od komedija preko znanstvene fantastike do horora. Nadamo se da ćete uživati u njima i možda se odlučite upisati sat francuskog.

1/ Lupin

Inspiriran književnim likom Arsèneom Lupinom, Assane Diop (Omar Sy) je lopov i majstor prerušavanja u misiji osvete svog oca koji je umro u zatvoru zbog zločina koji nije počinio. Jednostavno neće moći prestat gledat.

2/ Call My Agent!

Ova komedija prikazuje odnose na radnom mjestu i spaja stvarnost i fikciju. Radnja se odvija u izmišljenoj agenciji za talente u kojoj su klijenti stvarne francuske slavne osobe.

3/ Osmosis

Ako ste žudjeli za novim epizodama Black Mirrora, ova znanstveno-fantastična drama možda je upravo ono što vam treba. U futurističkoj Francuskoj, eksperimentalna aplikacija za izlaske spaja samce s njihovom istinskom ljubavlju sa 100-postotnom točnošću preko podataka iz njihovog mozga.

4/ The Chalet

Ovaj misteriozni triler prati dvije grupe ljudi na odmoru u kući u francuskim Alpama: obitelj u 1997. i grupu prijatelja u 2017. Kada gosti počnu nestajati jedan po jedan, saznaje se  smrtonosna tajna iz prošlosti.

5/ The Hook Up Plan

Elsa će uskoro napuniti 30 godina i još uvijek za sobom vuče vezu koju je prekinuta prije dvije godine. Njezine prijateljice Emilie i Charlotte imaju jedinstveno rješenje: žele unajmiti pratnju da je izvede van.

6/ Can You Hear Me?

Ova francusko-kanadska serija prati Adu, Fabiolu i Carolanne, tri prijateljice koje žive u skromnoj četvrti u Montrealu. Kemija između tri prijateljice, budući da se nose sa svojim neurednim životima na različite načine, natjerat će vas da poželite više vremena provoditi sa svojim najboljim prijateljem

7/ A Very Secret Service

Još jedna sjajna komedija o radnom mjestu pomiješana sa špijunažom, ova serija prati ured francuskih obavještajnih časnika 60-ih. Mladi André Merleaux trenira kako bi postao super špijun, iako njegove avanture manje nalikuju 007, a više nalik apsurdnim epizodama Mad Mena.

8/ The Break

Prva sezona ove uvrnute kriminalističke drame prati policijskog detektiva koji se seli u svoj miran rodni grad kako bi se oporavio od traumatičnog incidenta. On se, naravno, odmah uplete u istragu ubojstva mladog afričkog nogometaša.

9/ Vampires

Ako vam je paranormalna romansa nešto što volite, pogledajte ovu tinejdžersku dramu ispunjenu poluljudskim vampirima. Doina ima 16 godina i razapeta je između dva svijeta- pokušava proći kroz srednju školu dok istražuje svoje krvoločne porive.

10/ The Chef’s Table: France

Ove četiri dokumentarne epizode zaviruju iza kulisa francuske kulinarske scene, prateći četiri kuhara koji pripremaju neka od najboljih jela. Pažljivo s gledanjem, poslije toliko nevjerojatne hrane, sigurno ćete biti gladni!

11/ Family Business

S obzirom na to da Francuska ide prema legalizaciji marihuane, sin disfunkcionalne obitelji odlučuje pretvoriti njihovu košer mesnicu u kafić s kanabisom. Cijela obitelj završi na krivoj strani zakona jer ništa ne ide glatko.

12/ Marianne

Ova horor serija prati autoricu romana u malom francuskom obalnom gradiću. Kad odluči prestati pisati središnju negativku svoje knjige, titularnu Marienne, krene ju progoniti lik u stvarnom životu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime