Petak, 22 ožujka, 2024

ABBA Voyage: Legende se vraćaju nakon 39 godina sa novim albumom i koncertom

"ABBA Voyage" otvorit će 27. svibnja ABBA Arenu, najmoderniju arenu kapaciteta 3000 posjetitelja u Londonu. Predbilježbe za ulaznice otvorene su od 2. rujna na abbavoyage.com, a ulaznice će se pustiti u prodaju 7. rujna!

ABBA, jedna od najuspješnijih glazbenih skupina svih vremena, najavila je povratak na scenu nakon gotovo 40 godina i to sa novim studijskim albumom i koncertom!Tako ćemo ponovno vidjeti nastup pjevačica Agnetha Fältskog i Anni-Frid Lyngstad te instrumentalista/tekstopisca Bennyja Anderssona i Björna Ulvaeusa koji će nastupiti digitalno odnosno putem avatara sa 10-članim bendom u za to namjenski izgrađenoj areni u Londonu, počevši od 27. svibnja 2022. godine.

“ABBA Voyage” otvorit će 27. svibnja ABBA Arenu

Album “Voyage” objavit će 5. studenog izdavačka kuća Universal Music Group pod nazivom Capitol. Dvije novoizdane pjesme, “I Still Have Faith in You” i “Don’t Shut Me Down” grupa je snimila u Anderssonovom studiju Riksmixningsverket u Stockholmu i obje će izvesti na koncertu. Pjesme su prvi novi materijal grupe ABBA od zadnje objavljenog singla “Under Attack” u prosincu 1982., iako su članovi, sada već u 70 -im godinama, od tada objavili nekoliko solo projekata.
Prema najavi, digitalne verzije ABBA-e stvorene su “nakon mjeseci snimanja pokreta i izvedbi posebnim tehnikama i to s četiri člana benda i 850 članova tima iz Industrial Light & Magic”, tvrtke koju je osnovao George Lucas.

“ABBA Voyage” otvorit će 27. svibnja ABBA Arenu, najmoderniju arenu kapaciteta 3000 posjetitelja, a koja se nalazi u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu. Predbilježbe za ulaznice otvorene su od 2. rujna u 18 sati na abbavoyage.com, a ulaznice će se pustiti u prodaju 7. rujna!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ABBA (@abba)

Službeno priopćenje grupe i najava koncerta 2022.

Najava stiže tri i pol godine nakon izjava Ulvaeusa i Anderssona o novoj glazbi i najava prvo dviju pjesama, zatim šest zajedno s nekim oblikom virtualne izvedbe… Par je 2019. rekao kako će glazba kasniti dok se ne završe sve pripreme za koncert, a konačno je prošli tjedan na društvenim mrežama objavljena kriptična poruka o ‘ABBA Voyageu’.

U podužem jučerašnjem priopćenju grupa je izjavila:

“Prošlo je puno vremena otkad smo zajedno stvarali glazbu. Zapravo gotovo 40 godina. Napravili smo pauzu u proljeće 1982. godine i sada smo odlučili da je vrijeme da to okončamo. Kažu da je glupo čekati više od 40 godina između albuma, pa smo snimili nastavak albuma ‘The Visitors’ iz 1981. Istinu govoreći, glavna inspiracija za ponovno snimanje dolazi iz našeg angažmana u stvaranju najčudnijih i najspektakularniji koncerta o kojem ste mogli sanjati. Moći ćemo sjediti u publici i gledati svoje digitalno ja kako izvodi naše pjesme na pozornici u prilagođenoj areni u Londonu idućeg proljeća. Čudno i divno!

Svima vama koji ste nas strpljivo pratili na ovaj ili onaj način u proteklim desetljećima: Hvala vam što ste čekali – vrijeme je za početak novog putovanja. Jednostavno ga zovemo ‘Voyage’ i doista plovimo u nepoznatim vodama. Uz pomoć naših mlađih avatara putujemo u budućnost. Nije lako objasniti, ali to prije ionako nitko nije napravio.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ABBA Voyage (@abbavoyage)

Jedan od najpopularnijih glazbenih bendova u povijesti

ABBA je jedan od najpopularnijih glazbenih bendova u povijesti, sa prodajom stotina milijuna albuma širom svijeta, od svog osnivanja u Švedskoj 1972. godine. Jednostavne, ali vrlo sofisticirane pjesme grupe ostale su popularne čak i nakon raspada benda 1982. godine. Oni su postavili predložak za pop glazbu koja postaje ponovno iznimno popularna kroz primjerice rad njihova zemljaka Maxa Martina (koji je radio od Britney Spears do Taylor Swift i Justina Timberlakea tijekom posljednja dva desetljeća) s komercijalne strane i Robyn s inovativne strane.

Dok su tekstopisci Andersson i Ulvaeus nastavili surađivati ​​(uključujući mjuzikl “Šah” 1984. s tekstopiscem Timom Riceom), četiri člana nisu se zajedno pojavljivala na pozornici sve do 2016. godine.

Predsjednik/izvršni direktor Universal Music Group Lucian Grainge ovom je prilikom izjavio: “Od početka moje karijere i nakon što sam od tada imao privilegiju izravno raditi s njima, bilo je ogromno zadovoljstvo biti okružen ABBA-om i njihovom glazbom. Njihova bezgranična kreativnost i bezvremenske melodije tjeraju nas da želimo surađivati ​​s njima u svemu što rade, jer znamo da će to biti jednostavno – sjajno!”

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime