Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Ususret vikendu: 8 filmova koji su kao stvoreni za gledanje tijekom ljetnih večeri

Bilo da ste u potrazi za srednjoškolskim filmom ili pak za smijehom i zabavom, ovaj popis filmova će vas opustiti toliko da ćete zaboraviti na vrućine i sve svakodnevne probleme

Ako niste sretnici da se možete svakodnevno ohladiti u moru, vrućinu probajte pobijediti gledanjem najboljih zabavnih filmova, naravno s upaljenim klima uređajem. Bilo da ste u potrazi za srednjoškolskim filmom ili, pak, za smijanjem, ovaj popis filmova će vas opustiti i zaboraviti ćete na vrućine i sve probleme.



Bez obzira na to čekate li odlazak na godišnji odmor, ili ste već na njemu, a možda ste ga i ‘odradili’ te se vratili u radnu kolotečinu – ovi filmovi će unijeti dašak ljeta u vaš dom! 

1/ Barb i Star na putu za Vista del Mar

Ovo je drugi zajednički film Kristen Wiig i Annie Mumulo, dvojca koji je kreirao ‘Djeveruše’. Oda prijateljstvu i Floridi, Barb i Star ima elemente nadrealnosti, kao i Jamie Dornan koji pjeva na plaži.

2/ Mamma Mia

Ljubavna priča. Grčki otok. Tona zabave. Mamma Mia ultimativnii je ljetni film. Sophie (Amanda Seyfried) se udaje i želi da otac bude uz nju dok kroči prema oltaru. Problem? Njezina majka Donna (Meryl Streep) od nje je skrivala identitet njezinog oca. Sophie poziva svo troje potencijalnih očeva u svoj hotel u Grčkoj i tako započinje priču o ljubavi i tajnama – sve uglazbljene u glazbu ABBA-e.

3/ Briljantin

Popis filmova bez ovog mjuzikla iz 1978. godine koji je proslavio pjesmu “Summer nigts”, ne bi bio potpun. Smješten u 1958. godine, Birljantin prati odnos između tinejdžera Dannyja Zuka (John Travolta) i njegove australske ljubavi Sandy Olsson (Olivia Newton-John). To je klasični rock’n’roll film s dopadljivim melodijama i zaraznom pričom o srednjoškolcima koji se bore s vezama i identitetom.

4/ 500 dana ljubavi

Iako je ova romantična komedija objavljena 2009. godine, mnogi i dalje plaču zbog prekida Toma (Joseph Gordon-Levitt) i Summer (Zooey Deschanel). Tom se prisjeća skoro godine dana života koju je proveo sa Summer, djevojkom za koju je mislio da je njegova buduća žena. Ona, s druge strane, ne vjeruje u veze i/ili dečke.

5/ Sada i nekada

Film iz 1995. godine prati priču o četiri 12-godišnje djevojčice i ljetu koje su zajedno provele u svom gradiću 1970. Teško je ne zaljubiti se ni u tinejdžersku ni u odraslu verziju Roberte (Rosie O’Donnell/Christina Ricci), Teeny (Melanie Griffith/Thora Birch), Chrissy (Rita Wilson/Ashleigh Aston Moore) i Samantha (Demi Moore/Gaby Hoffmann).

6/ Adventureland

James Brennan (Jesse Eisenberg) diplomirao je na fakultetu i planira putovanje Europom. Nažalost, mora raditi kao operater vožnje u lokalnom zabavnom parku kako bi financijski podmirio svoj plan. No, ljeto mu prestaje biti tako loše kad u parku upozna radnicu Em Lewin (Kristen Stewart).

7/ Ljubav nema pravila

Diane Keaton i Jack Nicholson u nama bude žudnju za posjet Hamptona, mjesta gdje je njihova kuća na plaži i ljubavno gnijezdo u romantičnoj komediji iz 2003. godine. Odrasli samci koji su prešli peto desetljeće život, Erica Barry (Keaton) i Harry Sanborn (Nicholson) zaljube se nakon što Harry, koji izlazi s Ericinom kćeri, doživi srčani udar. Samo zbog prekrasnog krajolika, ovaj film komplicirane radnje, vrijedan je gledanja.

8/ Bilježnica

Možda ćete morati provjeriti svoje suzne kanale ako ne zaplačete do kraja Bilježnice. Film nastao na adaptaciji najprodavanijeg romana Nicholasa Sparksa, svaki put nas podsjeti na snagu ljubavi i koliko nevjerojatna ljeta zaista mogu biti.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime