Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Uvjeravanje: Uskoro na Netflixu film snimljen prema knjizi Jane Austen koju obožavamo

'Uvjeravanje' je posljednji roman koji je Austen dovršila prije svoje smrti, a na mnogo načina, njegova tematika je teža od one iz njezinih ranijih, romantičnih djela kao što su 'Opatija Northanger', 'Ponos i predrasude' i 'Emma'

Na Netflix uskoro stiže moderna adaptacija popularne knjige “Persuasion”/ “Uvjeravanje” Jane Austen. Dakota Johnson, Cosmo Jarvis i Henry Golding samo su neke od zvijezda novog Netflixovog filma. Na steraming platformu će doći 15. srpnja i ne možemo ga dočekati.



Najavljen je kao moderna i duhovita adaptacija romana Jane Austen objavljenog 1817. godine. “Uvjeravanje” je posljednji roman koji je Austen dovršila prije svoje smrti, a na mnogo načina, njegova tematika je teža od one iz njezinih ranijih, romantičnih djela kao što su “Opatija Northanger”, “Ponos i predrasude” i “Emma”.

Ljubavna priča koja nema sretan kraj?

Knjiga se fokusira na Anne Elliot, usamljenu djevojku od dvadeset i nešto godina, koja žali za mnogo toga u životu. U dobi od 19 godina zaljubila se u odvažnog poručnika, kapetana Fredericka Wentwortha, i par se zaručio. Međutim, njezina obitelj, a posebice njezin otac koji je svjestan statusa, Sir Walter Elliot, i zabrinuta kuma, Lady Russell, smatrali su ga nedostojnim i nagovorili je da raskine stvari. Sada, nekoliko godina kasnije, Elliotsi se suočavaju s financijskom propašću, a Wentworth se vratio iz rata i zaradio svoje bogatstvo. Hoće li joj oprostiti? I hoće li se par pomiriti?

Iako je ostala vjerna romanu, ova svježa adaptacija Carrie Cracknell, obećava “moderan, duhovit pristup” voljenom klasiku. “Anne Elliot, koja živi sa svojom snobovskom obitelji, koja se sada nalazi na rubu bankrota, nije u skladu s modernim senzibilitetom. Kad se Frederick Wentworth – onaj hrabri kojeg je jednom otjerala – pojavi u njezinom životu, Anne mora birati između toga da ostavi prošlost iza sebe ili da sluša svoje srce kada je u pitanju druga prilika”, piše u sinopsisu filma. 

Film ima raznoliku glumačku postavu

Dakota Johnson koju smo posljendjih mjeseci imali prilike vijdeti u “Cha Cha Real Smooth” i “Am I OK?”, a uskoro će ući u Marvel Cinematic Universe u ulozi Madame Web – preuzima glavnu riječ kao Anne. Cosmo Jarvis će glumiti kapetana Wentworth, tu su i Richard E Grant kao Annein otac Sir Walter, Nikki Amuka-Bird kao Lady Russell i Henry Golding kao šarmantni William Elliot, Annein dalji rođak koji se, čini se, zanima za nju. U međuvremenu, Nia Towle će utjeloviti Louisu Musgrove, jednu od Wentworthovih mogućih odabranica.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime