Nedjelja, 21 travnja, 2024

Zendaya: Put do uspješne karijere najpoznatije glumice današnjice

Najveća glumačka zvijezda svoju karijeru započela je na Disneyju, a danas glumi u najiščekivanijim filmovima godine

Rijetko koji crveni tepih može proći bez da Zendaya ne bude glavna tema brojnih svijetskih medija idućih nekoliko dana zbog njezinog modnog odabira. Prije nego što je stekla titulu jedne od najbolje odjevenih glumica u Hollywoodu, Zendaya je svoj glumački put započela na Disneyju. 



Zendaya je trenutačno jedna od najtraženijih glumica u Hollywoodu zahvaljujući njezinom novom filmu Dune II. čiji se nastavak dugo čekao. Da ima pune ruke posla dokazuje i činjenica da je sada na promociji sportskog romantičnog filma Challengers. Njezina karijera je započela dok je još bila dijete na Disney kanalu, ali kako su godine odmicale počela je dobivati sve ozbiljnije uloge te je radila na sve većim projektima. 

U nastavku smo izdvojili sve filmove u kojima je Zendaya glumila od početka njene karijere!

Shake It Up (2010. – 2013.)

Jedna od Zendayinih prvih filmskih uloga bila je u Disneyovoj seriji Shake It Up gdje je glumila Rocky Blue. Uz Zendayu još jedna glavna uloga pripala je Belli Thorne koja je utjelovila CeCe Jones, a serija prati život dviju djevojaka koje rade kao pozadinske plesačice u lokalnoj televizijskoj seriji. 

Objava prve pjesme i albuma (2011.)

Zendaya se okušala i u glazbenim vodama, a mnogo godina kasnije taj talent je opravdala je u Euforiji. Njezina prva pjesma zove se Swag It Out, a izašla je 2011. godine. Pjesma je dobila i svoj spot, a dvije godine kasnije Zendaya je objavila debitantski album.

Zapped (2014.)

Još jedna u nizu Disneyevih serija u kojima je Zendaya glumila je Zapped. U seriji glumi Zoey, djevojku koja preuzima aplikacija koja će joj kontrolirati psa, ali ubrzo shvaća da je pogriješila. Aplikacija ne kontrolira samo psa nego i sve dečke koji su u njezinom životom. 

K.C. Undercover (2015. – 2018.)

Jedni od njezinih zadnjih aražmana na Disneyevom kanalu bila je ova serija koja se emitirala tri godine. KC Cooper studentica je koja s odličnim prolazi na fakultetu, ali preko noći ona je prikiveni špijun. 

Spiderman: Homecoming (2017.)

Uloga koja je joj otvorila vrata Hollywooda i ujedno bila jedna od prvih većih uloga s kojom se probila na scenu bila je MJ u Spidermanu. Inače, taj je film dio Marvel sage, a na snimanju filma je upoznala i sadašnjeg dečka Toma Hollanda. 

The Greatest Showman (2017.)

Mjuzikl koji je oduševio publiku imao je brojne glumačke zvijezde u svojoj postavi. Zendayi je pripala uloga Anne Wheeler, umjetnicu na trapezu koja se zaljubljuje u kolegu u cirkusu, a njega glumi Zac Efron. Uz Zendayu i Zaca Efrona, glavnu ulogu imao je Hugh Jackman te brojne druge zvijezde poput Michelle Williams. 

Euforija (2019.)

Popularna HBO-ova serija podigla je puno prašine zbog radnje serije, ali upitnih scena. Zendayu smo gledali u ulozi Rue, tinejdžerice koja se vratila s odvikavanja jer je imala problema s drogom. Za ulogu je dobila brojne nagrade, a čak je i sudjelovala u stvaranju soundtracka na jednoj pjesmi s Labirinthom. 

Dune (2021.)

Zendaya je glumila u znanstveno-fantastičnom filmu Dune zajedno s Timothée Chalametom. Film je adaptacija istoimene knjige, a nakon odličnih reakcija publike nakon prvog djela nedavno je u kina došao Dune II. 

 

Naslovna fotografija: IMDb

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime