Subota, 23 ožujka, 2024

Mixer Book Club: 5 omiljenih knjiga Ane Vladušić

Ako nemate inspiraciju koju knjigu sljedeću pročitati, ne brinite! U Aninom odabiru pronaći ćete biografije, knjige o zdravlju i prehrani i poneki roman, a za dodatnu motivaciju tu su i Anine recenzije! 

U eri digitalne revolucije, društvene mreže postale su platforme koje omogućuju pojedincima da dosegnu globalnu publiku i podijele svoje strasti, talente i stavove. Jedna od osoba koja se ističe na ovom digitalnom horizontu je Ana Vladušić (@latinoamericana) – kreativna influencerica koja je svojim jedinstvenim pristupom osvojila srca mnogih i postala inspiracija svojim pratiteljima. 



Jedan od ključnih faktora koji Anu izdvaja u masi jest njena autentičnost. Anina otvorenost i iskrenost prema svojim pratiteljima stvaraju osjećaj povezanosti i bliskosti. Bez straha dijeli svoja razmišljanja te motive koji stoje iza njenog životnog stila. Mnogima je uzor u zdravom načinu života, majčinstvu, poslu i načinu razmišljanja. Ana, uz sve svoje svakodnevne privatne i obiteljske obveze, svaki dan nastoji odvojiti vrijeme za sebe koje provodi trenirajući ili čitajući dobru knjigu. Ovom prilikom influencerica je odabrala svojih 5 književnih favorita koji su savršeni za jesensko ušuškavanje u domu, koji vam sigurno malo i nedostaje nakon dugog ljeta kojeg smo provodili na otvorenom. Ako nemate inspiraciju koju knjigu sljedeću pročitati, ne brinite! U Aninom odabiru pronaći ćete biografije, knjige o zdravlju i prehrani i poneki roman, a za dodatnu motivaciju tu su i Anine recenzije! 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by latinoamericana (@anavladusic)

Zelena svjetla, Matthew McConaughey

Od biografija izdvajam memoare glumca Matthew McConaughey-a “Zelena svjetla” koji s iskrenošću, humorom i mudrošću opisuju lekcije života. Crvena, žuta i zelena svjetla predstavljaju faze i prilike te pokazuje kako se s vremenom sve može dogurati do “zelenog svjetla” ovisno o stavu i tome kako se postavimo u životu. Uz ove memoare može se nabaviti i istoimeni vlastiti dnevnik za popunjavanje s uputama, citatima i savjetima s kojima možete krenuti na osobno putovanje i razmotriti svoja “zelena svjetla”.
 
 

Kubanska afera, Priscilla Oliveras

Chic lit koji ćete apsolutno obožavati. Ovo je prva knjiga serijala Ključevi ljubavi, Priscille Oliveras, a radnja se odvija između influencerice Sare koja provodi godišnji odmor sa svojom obitelji te lokalnog vatrogasca Luisa koji sasvim slučajno završi u njezinoj obiteljskoj priči. Divan, opuštajući roman koji će vam produžiti “summer state of mind”.
 
 

Zdrava štitnjača, Anthony Williams

Knjiga Anthony Williamsa, poznatijeg kao medicinski medij, daje sasvim novi pogled i pristup bolestima te drugim zdravstvenim tegobama na prirodan način. Ovo je jedna od mnogih njegovih knjiga no meni najdraža pošto pokriva sve od teorije i objašnjenja raznih uzročnika bolesti do popisa namirnica i suplemenata koje možemo koristiti u borbi i prevenciji određenog zdravstvenog problema.
 

El Odio Que Das/The Hate You Give, Angie Thomas

Roman o mladoj afroameričkoj djevojci Starr koja živi u dva svijeta: u siromašnoj četvrti (u kojoj je rođena i odrasla) i svojoj otmjenoj srednjoj školi u predgrađu. Ravnoteža između tih dvaju svjetova umire kad svjedoči ubojstvu svog prijatelja od strane policajca. Roman je inspiriran pokretom Black Lives Matter, a radi se o borbi djevojke za pravdu. Ja sam čitala španjolski prijevod tako da o hrvatskom zaista ne mogu reći ništa, no stil pisanja i radnja romana nas definitivno uvlače duboko u priču.
 

Alkalana prehrana, dr. Stephan Domenig

Već neko vrijeme se hranim iznimno zdravo, a ova knjiga daje odlične primjere kako uspostaviti ravnotežu između kiselog i alkalnog u organizmu te kojim namirnicama to postići. Kako bismo bili zdravi i puni energije naš pH morao bi biti neutralan ili blago alkalan (između 7,3 i 7,5) što zbog suvremenog načina života i brze hrane često nije slučaj. U knjizi nema čarobnih dijeta već samo način kako se osjećati bolje uz zdraviju prehranu.
 
 
Malibu gori, Taylor Jenkins Reid
Ovo je priča koja detaljno opisuje odnose i probleme jedne disfunkcionalne obitelji, istovremeno govoreći o ljubavi i (lošem) roditeljskom odnosu te utjecaju istog na živote djece, njihova razmišljanja i buduće poteze. Radnja se odvija u Malibuu te se provlači kroz stil života bogatih, slavnih i siromašnih, a pisana je iz različitih perspektiva likova. Moram priznati da me knjiga tek naknadno oduševila. Tijekom čitanja većina nas očekuje trenutnu intrigu, zadovoljstvo ili ispunjenje štivom što moram priznati da mi nije pružila. No ovo je knjiga koja nas baca na razmišljanje tek kasnije i smatram kako ju svakako vrijedi pročitati.
 
Naslovna fotografija: screenshot @latinoamericana

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime