Subota, 27 srpnja, 2024

Ne propustite na Interliberu: Tri nova romana za koja smo rezervirali najtopliju dekicu

Stilus je izdao tri nova romana za koja smo dobili samo najbolje preporuke - i zato se ovih dana spremamo utopiliti u najmekaniju dekicu, pa uz šalicu toplog napitka pročitati ih u jednom dahu!

Znate onaj osjećaj kada počnete čitati neku knjigu i radnja vas toliko zaokupi da ne možete prestati čitati – do kraja? Jeste li i vi među onima koji probdiju noć samo kako bi saznali kako završava knjiga koju ste počeli čitati?



Ili ste od onih kojima su najljepši vikendi tijekom jeseni i zime – u udobnom naslonjaču, uz šalicu omiljenog čaja ili kave i najtopliju dekicu koju imate – i naravno – novi roman koji ste kupili/posudili? E pa, ovih se dana i mi spremamo na takav scenarij jer Stilus je upravo izdao neke od najljepših romana za koje smo dobili samo najbolje preporuke.

Christy Lefteri: Pčelar iz Alepa

Nuri je pčelar, a njegova supruga Afra slikarica. Žive životom običnih ljudi, okruženi obitelji i prijateljima, u prelijepom sirijskom gradu Alepu – dok se ne dogodi ono najgore. Kada ratni vihor pohara njihovu zemlju i do temelja uništi njihov grad, odnijevši sa sobom sve ono što su nekoć voljeli i do čega im je bilo najviše stalo, ne preostaje im ništa doli pobjeći.

Pčelar iz Alepa svjetski je bestseler, dosad prodan u više od milijun primjeraka i preveden na 25 jezika. Dobitnik je i prestižne književne nagrade The Aspen Word. Christy Lefteri odrasla je u Londonu i dijete je izbjeglica s Cipra. Predaje kreativno pisanje na Sveučilištu Brunel u Londonu. Ideju za Pčelara iz Alepa dobila je dok je radila kao volonterka Unicefa u Prihvatnom centru za izbjeglice u Ateni.

Branko Šömen: Tišina za oči

Roman Tišina za oči slovensko-hrvatskoga spisatelja Branka Šömena, poznatog i kao koscenarista filma Samo jednom se ljubi redatelja Rajka Grlića (1981.), potresna je priča o pripadnicima tzv. Sonderkommanda, logorašima iz Auschwitza zaduženima za obavljanje najgorih poslova izvlačenja i spaljivanja leševa iz plinskih komora zloglasne tvornice smrti.

Knjiga je nastala najprije kao filmski scenarij na nagovor autorova prijatelja, našega dvostrukog oskarovca Branka Lustiga (1932. – 2019.) i scenarij je prihvaćen u Hollywoodu, ali sam film nikada nije snimljen. Tišina za oči štivo je kojim autor spisateljski dojmljivo opisuje najmračnije razdoblje u ljudskoj povijesti, rečenicama koje su često lišene veznika, čime dinamika opisa zla ne posustaje od prvoga do zadnjega retka, podsjećajući nas da i u zastrašujućim okolnostima treba zadržati nadu. 

Dani Atkins: Prijelom

Rachelin život je savršen. Zgodan dečko, sjajni prijatelji i mogućnost da za nekoliko tjedana pođe na studij znači da nikad nije bila sretnija. Ali u jednom otkucaju srca njezin svijet zauvijek se raspada. Pet godina poslije, Rachel se još uvijek pokušava pomiriti s tragedijom koja je sve promijenila. Vraćajući se u svoj rodni grad prvi put nakon dugog vremena, shvati kako je proždiru misli o životu kakav je mogla imati. Ali nakon što doživi nezgodu i završi u bolnici, Rachel otkrije da život o kojem je sanjala možda ipak može biti stvaran…

Prijelom je topla priča o ljubavi i drugim prilikama zbog koje ćete se zapitati postoji li uistinu sreća, debitanski roman nagrađivane spisateljice Dani Atkins čiji se romani prevode na više od 18 jezika.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime