Srijeda, 24 srpnja, 2024

Nova knjiga: Kako promijeniti odnos prema novcu i postići financijsku pismenost?

Knjiga ima dva korisna dodatka: vodič o tome kako djecu poučiti o novcu, prilagođen njihovoj dobi, te vodič o važnim temama koje je potrebno otvoreno raspravljati s partnerom ili partnericom

Poduzetnica Kristina Ercegović predstavila je nedavno svoju najnoviju knjigu pod nazivom ‘Ne radi se o novcu, radi se o nama’. Ova inspirativna knjiga nudi duboke uvide o tome kako promijeniti svoj odnos s novcem te pruža praktične savjete kako poboljšati svoju financijsku situaciju. Autorica istražuje važnost povezanosti s vlastitim financijama i naglašava kako pravilan pristup može donijeti pozitivne promjene u životu čitatelja. Ova knjiga predstavlja korisno štivo za sve one koji žele transformirati svoj odnos prema novcu i postići financijsku stabilnost.



Holistički pristup financijskoj stvarnosti 

Kristina Ercegović objasnila je razlog za pisanje još jedne knjige o novcu, ističući da na domaćem tržištu prevladava velik broj inozemnih knjiga o financijama čiji se sadržaj često ne može u potpunosti primijeniti na domaću stvarnost. S druge strane, postojeće domaće knjige o novcu često se fokusiraju isključivo na matematički aspekt financija. Kristina je prepoznala da postoji mnogo drugih čimbenika koji utječu na odnos s novcem, pa se stoga njezina knjiga holistički i sistemski bavi ovom temom.

Važno je napomenuti da knjiga pridaje pažnju i matematičkom dijelu, ali se istovremeno bavi analizom svih aspekata novca, pružajući pregled financijskih proizvoda i usluga dostupnih na domaćem tržištu te objašnjavajući njihovu namjenu.

Knjiga je napisana jednostavnim jezikom, omogućavajući brzo i lako čitanje. Sadržaj je jasan i pristupačan širokom auditoriju, a posebno važno je naglasiti da su savjeti konkretni i odmah primjenjivi. Osim toga, obogaćena je s dva korisna dodatka: vodičem o tome kako djecu poučiti o novcu, prilagođenim njihovoj dobi, te vodičem o važnim temama koje je potrebno otvoreno raspravljati s partnerom ili partnericom. Knjiga definitivno provocira na razmišljanje i preispitivanje vlastitog odnosa s novcem, a Kristina za ovu svoju šestu knjigu kaže da je ona zapravo o životu, o kvaliteti, radosti i slobodi življenja, a ne o novcu, jer novac je tu samo da nam u tome pomogne.

Iako sam do sada pročitao nekoliko desetaka knjiga, pogledao stotine webinara i Youtube videa na temu novca, Kristina je uspjela postaviti neka financijska pitanja na svoj, posve originalan način. Utjecala je na mene da počnem preispitivati kako još više mogu poboljšati svoje stavove o novcu”, istaknuo je Toni Milun, pionir financijske pismenosti u Hrvatskoj.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime