Petak, 22 ožujka, 2024

Optužba: Roman koji propitkuje licemjerje današnjega društva

Roman autorice Karine Tuil na zanimljiv način raspravlja o središnjim temama današnjice, a spisateljica nema kočnice kada je u pitanju propitivanje licemjerje današnjega društva

Jean Farel je francuski novinar starijega kova koji vodi prestižne intervjue s brojnim slavnim ličnostima, obično povezanima s političkim svijetom. U Parizu je ugledan, a čitava njegova obitelj na glasu je kao jedna od društveno utjecajnijih. Njegova supruga Claire znatno je mlađa od njega, esejistica je i feministička aktivistica koja je uključena u veliku polemiku kada osudi mlade imigrante koji su umiješani u slučajeve silovanja u Njemačkoj.



Njihov sin Aleksandar mladi je student koji ima obećavajuću budućnost nakon što s odličnim uspjehom odlazi na studij na hvaljeno Sveučilište Stanford u SAD-u. Malo nakon njegova odlaska Jean i Claire se rastaju, nakon čega se ona počinje zbližavati s Adamom, profesorom koji se rastao od svoje supruge zbog njezine židovske pozadine.

 

Prikaz vremena u kojem živimo

Jedne večeri majka nagovori Aleksandra da povede Adamovu kćer Milu na zabavu. Ono što je uslijedilo nisu mogli ni zamisliti. Mila je Aleksandra sutradan optužila za silovanje i cijeli slučaj izazove pravo vrtlog u životima upletenih obitelji. Još gore, sve se pročuje po medijima i na kušnji su karijere Aleksandrovih roditelja. Claire se posebno nađe na udaru zbog feminističkih skupina koje su počele osuđivati kontradiktornost u slučaju njezina sina.

Roman autorice Karine Tuil, preveden u Hrvatskoj u nakladi Znanja, na zanimljiv način raspravlja o središnjim temama današnjice, a spisateljica nema kočnice kada je u pitanju propitivanje licemjerje današnjega društva. Po ovoj knjizi je snimljen i film, a iz dana u dan knjiga Karine Tuil sve je popularnije štivo na svjetskoj književnoj sceni.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime