Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Te strasti žestoke: Knjiga koja se smatra najboljim naslovom za mlade u 2022.

Uzbudljiv debitantski roman čiju je radnju inspirirao klasik 'Romeo i Julija' proglašen je najboljim naslovom za mlade prema odabiru BuzzFeeda

Mladi su sve češće zadubljeni u pametne telefone, a sve manje u knjige. Ipak, nisu ni oni krivi. Čini nam se kao da nedostaje knjiga koje bi im privukle pažnju, ili su “preodrasle” ili “predjetinjaste”, stoga ih ne možemo kriviti. Ipak, među morem novih knjiga, pojavila se jedna za koju smo sigurni da će im privuči pažnju i zadržati se u njihovim rukama do zadnje stranice. “Te strasti žestoke”, autorice Chloe Gong, uzbudljiv je debitantski roman čiju je radnju inspirirao klasik ‘Romeo i Julija’ proglašen je najboljim naslovom za mlade prema odabiru BuzzFeeda.



Koja je radnja knjige?

Godina je 1926. i Šangaj odiše u ritmu razvrata. Krvna osveta između dviju bandi zacrvenila je ulice, ostavljajući grad bespomoćnim u zagrljaju kaosa. U samom njegovu središtu je osamnaestogodišnja Juliette Cai, djevojka koja se vratila iz daleke Amerike kako bi preuzela svoju ulogu ponosne nasljednice Grimizne družine –  mreže kriminalaca daleko izvan domašaja zakona. Njihovi jedini suparnici su Bijeli cvjetovi, koji se generacijama bore protiv Grimiznih. Iza svakog njihovog poteza stoji njihov budući vođa, Roma Montagov, Juliettina prva ljubav… i prva izdaja.

Ali kada gangsteri s obje strane pokažu znakove ludila, ljudi počinju šaputati. O zarazi, o mahnitosti. O čudovištu u sjeni. Dok broj smrtnih slučajeva raste, Juliette i Roma moraju ostaviti oružje po strani i početi surađivati, jer ako ne mogu zaustaviti ovaj kaos, tada neće biti ni grada nad kojim bi mogli vladati.

“Shakespeare bi zasigurno odobrio”The New York Times Book Review

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime