Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Klub istražitelja ubojstava četvrtkom: Spielberg je već otkupio filmska prava

Prva knjiga britanskog autora Richarda Osmana postala je najbrže prodavani roman u svim žanrovima još od J. K. Rowling

Krimić ”Klub istražitelja ubojstava četvrtkom” popularnog britanskog televizijskog voditelja i komičara Richarda Osmana, koji je 2020. godine rušio rekorde čitanosti i postao bestseller, od početka mjeseca dostupan je i na hrvatskom tržištu, u izdanju izdavačke kuće Egmont.



Prva knjiga britanskog autora Richarda Osmana postala je najbrže prodavani roman u svim žanrovima još od J. K. Rowling.

Na tragu najpopularnijih krimića Agathe Christie

O njegovoj popularnosti govori i činjenica da je to najprodavaniji roman 2020. godine, a producentska kuća Stevena Spielberga Amblin Entertainment kupila je globalna filmska prava na knjigu, prema kojoj će snimiti film. 
Ugledni britanski dnevnik The Times pisao je o romanu: ‘Dok se tijela gomilaju, a otkriva se sve više o životima i ljubavima Joycea, Ibrahima, Rona i Elizabeth – ne možete ih ne bodriti i nadati se da ćete ih opet sresti.’ 

Radnja, na tragu najpopularnijih krimića Agathe Christie, odvija se u umirovljeničkom naselju u kojem se četvero neobičnih prijatelja sastaje jednom tjedno kako bi razgovarali o neriješenim zločinima iz prošlosti i na taj način vratili malo uzbuđenja u svoju svakodnevicu. Oštroumni osamdesetogodišnjaci Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron spremni su istraživati ubojstva koja se sve češće događaju u njihovoj okolini. Zajedno se nazivaju Klub istražitelja ubojstava četvrtkom. 

”Jedna od najzabavnijih knjiga godine’

Roman je komentirao i popularni televizijski voditelj Graham Norton, koji je izjavio: ‘Sjajno štivo, stvarno sam uživao.’ Uz njega, i najutjecajniji britanski mediji osvrnuli su se na roman ‘Klub istražitelja ubojstava četvrtkom’.
The Guardian je djelo opisao kao ‘čisti eskapizam’, dok ga je Daily Telegraph zabilježio kao ‘duhovitu i potresnu priču’. U dnevnim novinama Daily Express o romanu se pisalo kao o ‘jednoj od najzabavnijih knjiga godine – vješto napisanoj, duhovitoj, a istodobno toplo’.

Richard Osman popularni je britanski televizijski voditelj, autor i producent, a ‘Klub istražitelja ubojstava četvrtkom’ njegov je prvi roman. Poznat je po televizijskim emisijama, uključujući ‘Pointless’ i ‘House of Games Richarda Osmana’. Kao kreativni direktor Endemola u Velikoj Britaniji, Richard je radio kao izvršni producent na mnogim emisijama, uključujući ‘Deal or No Deal’ i ‘8 out of 10 Cats’. Redoviti je član panela i emisija poput ‘Have I Got News For You’, ”Would I Lie to You’ i ‘Taskmaster’. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Richard Osman (@misterosman)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime