Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Klub istražitelja ubojstava četvrtkom: Spielberg je već otkupio filmska prava

Prva knjiga britanskog autora Richarda Osmana postala je najbrže prodavani roman u svim žanrovima još od J. K. Rowling

Krimić ”Klub istražitelja ubojstava četvrtkom” popularnog britanskog televizijskog voditelja i komičara Richarda Osmana, koji je 2020. godine rušio rekorde čitanosti i postao bestseller, od početka mjeseca dostupan je i na hrvatskom tržištu, u izdanju izdavačke kuće Egmont.Prva knjiga britanskog autora Richarda Osmana postala je najbrže prodavani roman u svim žanrovima još od J. K. Rowling.

Na tragu najpopularnijih krimića Agathe Christie

O njegovoj popularnosti govori i činjenica da je to najprodavaniji roman 2020. godine, a producentska kuća Stevena Spielberga Amblin Entertainment kupila je globalna filmska prava na knjigu, prema kojoj će snimiti film. 
Ugledni britanski dnevnik The Times pisao je o romanu: ‘Dok se tijela gomilaju, a otkriva se sve više o životima i ljubavima Joycea, Ibrahima, Rona i Elizabeth – ne možete ih ne bodriti i nadati se da ćete ih opet sresti.’ 

Radnja, na tragu najpopularnijih krimića Agathe Christie, odvija se u umirovljeničkom naselju u kojem se četvero neobičnih prijatelja sastaje jednom tjedno kako bi razgovarali o neriješenim zločinima iz prošlosti i na taj način vratili malo uzbuđenja u svoju svakodnevicu. Oštroumni osamdesetogodišnjaci Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron spremni su istraživati ubojstva koja se sve češće događaju u njihovoj okolini. Zajedno se nazivaju Klub istražitelja ubojstava četvrtkom. 

”Jedna od najzabavnijih knjiga godine’

Roman je komentirao i popularni televizijski voditelj Graham Norton, koji je izjavio: ‘Sjajno štivo, stvarno sam uživao.’ Uz njega, i najutjecajniji britanski mediji osvrnuli su se na roman ‘Klub istražitelja ubojstava četvrtkom’.
The Guardian je djelo opisao kao ‘čisti eskapizam’, dok ga je Daily Telegraph zabilježio kao ‘duhovitu i potresnu priču’. U dnevnim novinama Daily Express o romanu se pisalo kao o ‘jednoj od najzabavnijih knjiga godine – vješto napisanoj, duhovitoj, a istodobno toplo’.

Richard Osman popularni je britanski televizijski voditelj, autor i producent, a ‘Klub istražitelja ubojstava četvrtkom’ njegov je prvi roman. Poznat je po televizijskim emisijama, uključujući ‘Pointless’ i ‘House of Games Richarda Osmana’. Kao kreativni direktor Endemola u Velikoj Britaniji, Richard je radio kao izvršni producent na mnogim emisijama, uključujući ‘Deal or No Deal’ i ‘8 out of 10 Cats’. Redoviti je član panela i emisija poput ‘Have I Got News For You’, ”Would I Lie to You’ i ‘Taskmaster’. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Richard Osman (@misterosman)

Pročitajte još...

“Prijatelji – Ona o seriji Friends” – knjiga koju svatko treba pročitati

Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta, njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su - i još uvijek prate - milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas.

Glavom kroz zid: lirske minijature sa zanimljivom fabulom

Priče iz zbirke Glavom kroz zid nisu samo prepričane zgode jednog rokera, one su lirske minijature sa zanimljivom fabulom, za nas malo starije svjedočanstvo jedne ere, a za malo mlađe dokaz da smo i mi starci jednom bili živi

Knjiga koja je obilježila godinu: ‘Molim te, pazi na mamu’ 

'Molim te, pazi na mamu' roman je korejske spisateljice Kyung-Sook Shin prodan u milijunskim primjercima. Ovo je jedan od onih romana što se čitaju u dahu i što te nakon posljednje rečenice tjeraju da obrišeš suzu i razvučeš osmijeh u isto vrijeme

Obavezna lektira: Knjige koje smo čitali po kazni, a trebali smo s guštom!

Ako ih i danas, desetak i više godine kasnije, još uvijek držite kao ukras na polici, vrijeme je da ih otvorite. Nećete požaliti!

Povezano

U vatrenu Španjolku i njezina zgodnog kolegu zaljubit ćete se na prvo čitanje, evo koju knjigu ne smijete propustiti

Ako ste tražili vikend-štivo uz koje ćete se dobro zabaviti te upoznati prezgodne likove, imamo pravu poslasticu za vas

Proljeće provodimo uz predstave kazališta Moruzgva!

Primarna misija tog mladog kazališta sa zagrebačkom adresom i mediteranskim imenom bila je progovoriti o statusu žene u našem, još uvijek, patrijarhalnom društvu

Teatar Erato predstavlja intrigantu dramsku komediju o prirodi prijateljstva, hrabrosti i ljubavima svih vrsta

Trebaju li žene biti svećenice i može li se Lady Gaga zarediti za svećenicu? Smije li novak u Novicijatu i pretendent na đakonstvo imati ljubavna iskustva prije celibata (pa i ona strogo zabranjena)? Je li crkva suvišna?

Što je ukeireru i kako vam to drevno japansko načelo može promijeniti život?

Jednom kada prihvatite ono što vas okružuje, imat ćete prostora da mirno promatrate i primijetite da ste samo dio društva. Kao rezultat toga, lakše ćete razumjeti druga stajališta

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime