Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Vilinska priča – o nesretnim ljubavima i odrastanju u Njemačkoj između dva rata

Novi Tribusonov roman sve će poznavatelje njegova ukusa vratiti u fazu kojom je započeo  spisateljsku karijeru – fazu fantastike. Roman Vilinska priča, koliko je roman o odrastanju, toliko je i bajka o sedamdesetak godina njemačke povijesti 20. st.

Nakon što se godinama bavio ispisivanjem kriminalističkih romana i naslova za koje je inspiraciju crpio u vlastitoj autobiografiji, Goran Tribuson se, samo tri godine nakon što je njegov roman ‘Otac od bronce’ nagrađen uglednom nagradom Gjalski, javlja s novim naslovom.



Novi Tribusonov roman sve će poznavatelje njegova ukusa vratiti u fazu kojom je započeo  spisateljsku karijeru – fazu fantastike. Roman Vilinska priča, koliko je roman o odrastanju, toliko je i bajka o sedamdesetak godina njemačke povijesti 20. stoljeća

Priča o tri žene i tri ljubavi osuđene na propast

Max Linder tipičan je tribusonovski junak, inteligentni gubitnik kojeg život vodi kroz dva rata i kojem će vlastita inteligencija nekoliko puta spasiti život. Odbačen od vlastite obitelji, prepušten samome sebi i berlinskim ulicama, Max će unatoč svemu pokušati tražiti ljubav, no ona će mu često izmicati iz ruku i vraćati se na najneočekivanije načine.
‘Vilinska priča’ je
priča o tri žene i tri ljubavi koje su bile osuđene na propast. Iako je ovo roman o nesretnom životu nesretnih ljudi on je istodobno i vrlo zabavan, napet i pisan neodoljivim tribusonovskim stilom. Ako bi se ovaj opsežni roman uspoređivao s nekim naslovom iz Tribusonovog opusa, onda bi to svakako bila ‘Zvijezda kabarea’, zbirka neobičnih piča čije su začuđujuće pripovijetke zarobile srca brojnih čitatelja. 

Iz pera jednog od načitanijih domaćih književnika

Goran Tribuson jedan je od najčitanijih i najpopularnijih hrvatskih suvremenih književnika kojeg publika posebno voli zbog njegove serije kriminalističkih romana o inspektoru Baniću te cijelog niza duhovitih autobiografskih djela kojima je mnoge vratio u vrijeme vlastitog odrastanja („Rani dani“, „Trava i korov“, „Mrtva priroda“, „Vrijeme ljubavi“, „Ne dao Bog većeg zla“).

Knjiga „Vilinska priča“ u izdanju Egmontove biblioteke Puls dostupna je u svim knjižarama i na shop.egmont.hr po cijeni od 99 kn.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime