Četvrtak, 5 rujna, 2024

‘Volim život’ je knjiga koja će vas potaknuti na ostvarenje životnih ciljeva

Knjiga u kojoj Sandra iskreno priča o svojem djetinjstvu, sportskim uspjesima,progonstvu iz ratom razorenog rodnog Vukovara i prometnoj nesreći koja jeobilježila i promijenila njezin život

Na predstavljanju knjige Sandra Paović ‘Volim život’, autora i urednika Željka Žutelije, u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost Laubi uvodnim govorom uglednim se uzvanicima obratio profesor Damir Eljuga, filantrop i predsjednik Hrvatske lige protiv raka.



Nakon profesora Eljuge nazočnima se obratila Sandra Paović, glavna junakinja knjige čija životna priča znatno nadmašuje granice sporta i kapilarno se širi u sve pore života. Osoba koja je još kao djevojčica osjetila strahote rata u rodnom Vukovaru, a nakon svih životnih nedaća i tragične nesreće koja joj je obilježila život, svojom je mentalnom snagom, ali i kao medicinski fenomen, postigla nezamislivo.

Kako prevladati krizne situacije?

Naposljetku je osvojila zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., a nakon toga započela je – zajedno sa svojim suprugom Danielom Lazovim – još jedan životni ciklus. O svemu tome iskreno i bez ikakve zadrške govori u ovoj knjizi, objašnjavajući zašto danas održava motivacijske govore namijenjene poslovnim ljudima, mlađim naraštajima i svima koji žele prevladati krizne situacije i vlastite nedoumice.

Na predstavljanju i promociji knjige govorio je i europski stolnoteniski trener Neven Cegnar, dugogodišnji Sandrin trener i životni mentor, iznimno važan u njezinu sportskom životu i skrbi prije i poslije nesreće.

Autor knjige Željko Žutelija, novinar i publicist, istaknuo je da je Sandra trajno nadahnuće naraštajima kojima su potrebni uzori i primjeri nepokolebljive vjere u život. Knjiga ‘Volim život’ nastavak je knjige ‘Rođena da pobjeđuje’ u nakladi Školske knjige 2018. godine.

Nova knjiga govori o posljednjih sedam godina Sandrina života, o novom životnom ciklusu nakon osvajanja zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te mnogim promjenama nakon odlaska iz profesionalnog stolnog tenisa, braku sa suprugom Danielom Lazovim, ali i o teškoćama s kojima se bore osobe s invaliditetom. Apelira na društvo da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Uzvanicima se video porukom javio i Gost iznenađenja. Iako je jako želio da bude nazočan na promociji, Sandrin prijatelj i naš veliki tenisač Marin Čilić zbog sportskih obveza nije mogao biti u Laubi, ali nije propustio priliku da se gostima obrati video porukom.

Sandra se danas uspješno bavi motivacijskim govorništvom, a druženjem s mlađim naraštajima i obilaskom škola želi ih svojim iskustvom motivirati i pružiti im potporu u ostvarenju njihovih ciljeva i iskorištavanju vlastitih potencijala.

Fotografije: Mirko Janković

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime