Petak, 22 ožujka, 2024

‘Sestrina priča’ – Novo djelo renomirane talijanske autorice Donatelle Di Pietrantonio

'Sestrina priča' prenosi istu snažnu poruku kao najvažnija djela talijanske književnosti 20. stoljeća, uključujući imena poput Else Morante i Prima Levija

Donatella Di Pietrantonio, priznata autorica s nizom književnih nagrada, čija su djela prevedena na čak trideset jezika, donosi nam svoj novi roman – ‘Sestrina priča’. Ovaj roman, koji je stigao do finala prestižne nagrade Strega, a u hrvatskom prijevodu Srećka Jurišića, nudi duboku emocionalnu raskoš i priču o obitelji, ljubavi i vezama koje oblikuju naše živote. Kroz ovu knjigu, Di Pietrantonio nas ponovno vodi kroz talijanski krajolik, obasjan bogatim senzacijama i osjećajima, uz naglasak na duboko emotivnu priču koja istražuje teške istine, izneverena očekivanja, složene obiteljske dinamike i veze koje nam ne dopuštaju bijeg.



 

Emocionalno putovanje kroz prošlost i tajne

U središtu ove priče stoji misteriozan dolazak mlade žene po imenu Adriana, čija pojava na vratima starije sestre unosi nemir u njihove živote. Pritom, Adrianin dolazak s malenom bebom u naručju budi niz neizrečenih pitanja: od koga bježi? Kakve teške tajne nosi sa sobom? Kako će njezin dolazak utjecati na sve uključene?

Mnogo godina kasnije, starija sestra, koja se danas etablirala kao sveučilišna profesorica, prima hitan poziv koji je vodi natrag u Pescaru. Ovo neočekivano putovanje postavlja je pred vlastitu prošlost, suočavajući je s dugogodišnjim sjećanjima na izgubljene ljubavi i patnje, tajnama koje su ostale skrivene i žaljenjima koja su je pratila. Kroz različite vremenske slojeve i kompleksne emocije, autorica nas vodi na duboko emocionalno putovanje ispunjeno izazovima i ispitivanjem dubokih veza i iskustava.

Snaga emocija u talijanskoj književnosti i duboko potresnoj priči

‘Sestrina priča’ prenosi istu snažnu poruku kao najvažnija djela talijanske književnosti 20. stoljeća, uključujući imena poput Else Morante i Prima Levija. Ta poruka jasno ističe da, unatoč neizbježnoj patnji koja je sastavni dio ljudskog iskustva, mi sami imamo moć odlučiti hoće li nas ona oblikovati ili će nas definirati.

Ovaj roman je pravi dragulj koji je dočekan priznanjima i pohvalama. Slavna glumica Natalie Portman opisala ga je kao predivnu i duboko potresnu priču. U svojoj knjizi, autorica majstorski prelazi između različitih vremenskih perioda, prateći godine neizraženih emocija i donoseći ih napokon na svjetlo dana.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime