Petak, 3 ožujka, 2023

Čestitamo: Lošinjski restoran Alfred Keller osvojio nagradu najboljeg fine dining hotelskog restorana u Europi

Restoran Alfred Keller kontinuirano potvrđuje kako spada u sam vrh hrvatske, ali i svjetske restoranske scene, na što ukazuje i činjenica kako se može pohvaliti prestižnom Michelinovom zvjezdicom

Dva nagrađivana lošinjska restorana – Alfred Keller i Matsunoki nastavljaju se probijati na svjetski gastronomski vrh, što su potvrdili i novim globalno prepoznatim priznanjima koja dodjeljuje World Culinary Awards. Restoran Alfred Keller, smješten u jednom od 10 najboljih europskih hotela – Boutique Hotelu Alhambra, dobitnik je prestižne nagrade “Best in Europe“ čime je dodatno potvrdio svoju kvalitetu najboljeg europskog fine dining hotelskog restorana. Važnim priznanjem nagrađen je i japanski restoran Matsunoki, smješten u hotelu Bellevue, kojem je dodijeljena nagrada “Best in Croatia” za najbolji hotelski restoran u Hrvatskoj.

Vrhunsko znanje i kompetentnost



Restoran Alfred Keller kontinuirano potvrđuje kako spada u sam vrh hrvatske, ali i svjetske restoranske scene, na što ukazuje i činjenica kako se može pohvaliti prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Štoviše, Alfred Keller je ujedno i prvi te zasad jedini lošinjski restoran koji je osvojio ovu prestižnu nagradu, a sve zahvaljujući talentiranom mladom chefu Michaelu Gollenzu, kojeg je i renomirani vodič Gault & Millau nagradio titulom Velikog chefa sutrašnjice.

Vrhunsko znanje i kompetentnost, uz puno uloženog truda i tim strastvenih eksperata neupitan su recept za uspjeh, a dodaju li se tome isključivo najkvalitetnije namirnice iz lokalnog uzgoja te inovativan pristup, kontinuirano se postižu vrhunski rezultati i priznanja. Najnoviji u nizu upravo je nagrada “Best in Europe”, pri čemu dodatnu težinu cjelokupnom uspjehu pridaje činjenica da ju je restoran Alfred Keller osvojio ispred globalno priznatog restorana “Four Seasons Paris’ Le Cinq” koji posjeduje čak tri Michelinove zvjezdice.

Gastronomska i enološka izvrsnost

Zavidnu gastronomsku i enološku izvrsnost potvrdio je i višestruko nagrađivani restoran Matsunoki, čija inovativnost i odvažnost rijetko prolaze nezapaženo. Ovaj fusion restoran  uspješno spaja japansku tradicionalnu kuhinju i mediteranske organske i lokalne namirnice, a vizija chefa Orhana Cakiroglua osigurala je globalnu prepoznatost u više navrata. Nakon Michelinovog tanjura te nagrade “Best of Award of Excellence”, nagrada “Best in Croatia” samo potvrđuje kako je Matsunoki na putu za osvajanje svoje prve Michelinove zvjezdice.

Nagrade “Best in Europe” i “Best in Croatia” dodjeljuju se u sklopu World Culinary Awardsa te služe za nagrađivanje izvrsnosti u kulinarskoj industriji. Dodjeljuju se na temelju glasova kulinarskih profesionalaca, medija i potrošača diljem svijeta te su nepobitni pokazatelj virtuoznosti chefova.

Pročitajte još...

Čestitamo: Restorani LH&V-a Alfred Keller i Matsunoki osvojili prestižne svjetske nagrade

Zahvaljujući pomno odabranom vinskom asortimanu od čak 660 etiketa u restoranu Alfred Keller i 495 etiketa u restoranu Matsunoki, ova dva bogato nagrađivana restorana uspješno su se etablirala i u elitnom društvu restoranskog vodiča Wine Spectator, čija izdanja prati više od 3 milijuna čitatelja u svijetu

Lošinj Hotels & Villas predstavlja vrh svjetske gastronomije i wellnessa

Raskošni Boutique Hotel Alhambra, uvršten u Top 10 najboljih hotela Europe, te dio luksuzne kolekcije prestižnog brenda Lošinj Hotels & Villas, predstavit će gostujućega chefa Christiana Kuchlera, nagrađenoga dvjema Michelinovim zvjezdicama i sa čak 18 Gault&Millau kulinarskih kapica

Hrvatski restorani su dobili tri nove Michelinove zvjezdice – čestitamo!

Razloga za slavlje imaju restoran Nebo u hotelu Hilton Casabella u Rijeci, restoran Alfred Keller u hotelu Alhambra u Malom Lošinju i Agli Amici Rovinj u Rovinju

Tamo se fino jede: Michelin zvjezdice u rukama 10 domaćih restorana

Svečana dodjela Michelin priznanja održala se u srcu Istre, na prostoru veličanstvenog imanja dvorca Belaj okruženog povijesnim vinogradom, i okupila je najbolje hrvatske restorane i njihove chefove

Povezano

LAQO predstavio prvi svjetski Muzej osiguranja u metaversu!

U Muzeju osiguranja na Decentralandu prikazani su načini osiguranja koji predstavljaju povijest, te nova, unaprijeđena i digitalna iskustva kakva nude Croatia osigiranje i LAQO koja postaju standard

Nika Marjanović Zulim: Hrvatskoj bi dobro došlo manje vijesti iz crne kronike

U razgovoru za Mixer, voditeljica nam je otkrila kakve su ju misli okupirale prije početka prvog Dnevnika koji je vodila, kako uspijeva zadržati smirenost te koga bi htjela intervjuirati da može vratiti vrijeme. Imala je i prijedlog kako bi pred kamerama pomirila državni vrh

Caroline Spivak: Žensko bi poduzetništvo trebalo biti češća tema u javnom prostoru

The Croatian Women’s Network™/Mreža hrvatskih žena već godinama umrežava i nagrađuje uspješne žene, a povodom dodjele nagrada, koja će se održati 8. ožujka 2023. godine u Zagrebu, uoči Međunarodnog dana žena, Caroline nam je otkrila zašto je pokrenula ovaj projekt, kako se poduzetništvo razlikuje u Hrvatskoj i Kanadi, te koje još planove ima u poslovnom svijetu

Poslovna prilika u dinamičnoj i perspektivnoj sredini

Zonar Zagreb traži više zaposlenika u novoj urbanoj oazi

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime