Utorak, 26 ožujka, 2024

Hrvatski restorani su dobili tri nove Michelinove zvjezdice – čestitamo!

Razloga za slavlje imaju restoran Nebo u hotelu Hilton Casabella u Rijeci, restoran Alfred Keller u hotelu Alhambra u Malom Lošinju i Agli Amici Rovinj u Rovinju

Michelin, globalno najznačajniji i najpriznatiji vodič za restorane dodijelio je tri nove zvjezdice u Hrvatskoj, a razloga za slavlje imaju restoran Nebo u hotelu Hilton Casabella u Rijeci, restoran Alfred Keller u hotelu Alhambra u Malom Lošinju i Agli Amici Rovinj u Rovinju.Restoran Nebo

Chef ovog restorana je 28-godišnji Deni Srdoč. Srdočev stil kuhanja je spoj modernog s tradicionalnim elementima, pod talijansko-francuskim utjecajem. Chefu Deniju ovo je druga zvjezdica u karijeri, prvu je zaradio u restoranu Draga di Lovrana!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Nebo by Deni Srdoč (@nebo.restaurant.lounge)

Alfred Keller

Chef Michael Gollonez najviše je zaslužan što Michelinova zvjezdica stiže u Mali Lošinj. Chef Gollenz radio je kao Chef de partie u prestižnom restoranu Widder u Zürichu. Kulinarska ponuda svakodnevno se mijenja i ističe najbolje od hrvatskih proizvoda – u francuskom stilu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Boutique Hotel Alhambra (@boutiquehotelalhambra)

Agli Amici Rovinj

Agli Amici Rovinj je restoran čije jelovnike potpisuje Emanuele Scarello. Obitelj Scarello već generacijama vodi restoran Agli Amici u mjestu Godia, kod Udina, a koji ima 2 Michelinove zvjezdice. Agli Amici se nalazi rovinjskoj marini i otvoren je u suradnji s Maistrom.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Agli Amici 1887 (@agliamici1887)

S novim slavljenicima Hrvatska ima ukupno 10 restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom. Restoranima Boškinac (Novalja) i LD Terrace (Korčula) jedna zvjezdica je dodijeljena prošle godine u veljači. Restorani Noel (Zagreb), 360º (Dubrovnik), Pelegrini (Šibenik), Monte (Rovinj) i Draga di Lovrana (Lovran) su zadržali svoje zvjezdice.

Još tri restorana: Izakaya by Time u Zagrebu, Konoba Malo Selo u Bujama i Alla Beccaccia u Valbandonu našla su se na popisu dobitnika nagrade Bib Gourmand. Inače, ova nagrada se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete restorana. Još se šest restarana našlo na Michelin plate (simbol za restorane koji nemaju niti zvjezdicu niti Bib Gourmand).
Mnogi restorani počinju upisivanjem vodiča, a zatim idućih godina napreduju do dobivanja zvijezde): Theatrium by Filho (Zagreb), Luciano (Buje), Man02 (Zagreb), Matsunoki (Mali Lošinj), Ribarska Koliba (Pula) i Cap Aureo (Rovinj).

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime