Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Hrvatski restorani su dobili tri nove Michelinove zvjezdice – čestitamo!

Razloga za slavlje imaju restoran Nebo u hotelu Hilton Casabella u Rijeci, restoran Alfred Keller u hotelu Alhambra u Malom Lošinju i Agli Amici Rovinj u Rovinju

Michelin, globalno najznačajniji i najpriznatiji vodič za restorane dodijelio je tri nove zvjezdice u Hrvatskoj, a razloga za slavlje imaju restoran Nebo u hotelu Hilton Casabella u Rijeci, restoran Alfred Keller u hotelu Alhambra u Malom Lošinju i Agli Amici Rovinj u Rovinju.

Restoran Nebo



Chef ovog restorana je 28-godišnji Deni Srdoč. Srdočev stil kuhanja je spoj modernog s tradicionalnim elementima, pod talijansko-francuskim utjecajem. Chefu Deniju ovo je druga zvjezdica u karijeri, prvu je zaradio u restoranu Draga di Lovrana!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Nebo by Deni Srdoč (@nebo.restaurant.lounge)

Alfred Keller

Chef Michael Gollonez najviše je zaslužan što Michelinova zvjezdica stiže u Mali Lošinj. Chef Gollenz radio je kao Chef de partie u prestižnom restoranu Widder u Zürichu. Kulinarska ponuda svakodnevno se mijenja i ističe najbolje od hrvatskih proizvoda – u francuskom stilu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Boutique Hotel Alhambra (@boutiquehotelalhambra)

Agli Amici Rovinj

Agli Amici Rovinj je restoran čije jelovnike potpisuje Emanuele Scarello. Obitelj Scarello već generacijama vodi restoran Agli Amici u mjestu Godia, kod Udina, a koji ima 2 Michelinove zvjezdice. Agli Amici se nalazi rovinjskoj marini i otvoren je u suradnji s Maistrom.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Agli Amici 1887 (@agliamici1887)

S novim slavljenicima Hrvatska ima ukupno 10 restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom. Restoranima Boškinac (Novalja) i LD Terrace (Korčula) jedna zvjezdica je dodijeljena prošle godine u veljači. Restorani Noel (Zagreb), 360º (Dubrovnik), Pelegrini (Šibenik), Monte (Rovinj) i Draga di Lovrana (Lovran) su zadržali svoje zvjezdice.

Još tri restorana: Izakaya by Time u Zagrebu, Konoba Malo Selo u Bujama i Alla Beccaccia u Valbandonu našla su se na popisu dobitnika nagrade Bib Gourmand. Inače, ova nagrada se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete restorana. Još se šest restarana našlo na Michelin plate (simbol za restorane koji nemaju niti zvjezdicu niti Bib Gourmand).
Mnogi restorani počinju upisivanjem vodiča, a zatim idućih godina napreduju do dobivanja zvijezde): Theatrium by Filho (Zagreb), Luciano (Buje), Man02 (Zagreb), Matsunoki (Mali Lošinj), Ribarska Koliba (Pula) i Cap Aureo (Rovinj).

Pročitajte još...

5 lokacija za fotografiranje na Jadranu koje oduzimaju dah!

Hrvatska je zaista prepuna očaravajućih mjesta koja su idealna za fotografiranje, bilo da želite zadiviti prijatelje preko društvenih mreža ili ih želite zadržati samo za sebe kao dragu uspomenu

Bojan Mušćet: Bunt je postao bura u čaši vode, a apatija način života!

Glazbenik, novinar, urednik, glazbeni kritičar i jedan od predstavnika riječkog novog vala Bojan Mušćet otvoreno progovara o stanju u glazbenoj industriji tijekom pandemije, odlukama stožera, riječkom novom valu te vlastitoj karijeri

“Hrvatice su ljepše, ali imaju manje šarma i elegancije nego Francuskinje”

Benjamin Edgard i Julien Renault, francuski novinari i bratići, prije sedam godina stigli su iz Pariza u Zagreb poslom, zaljubili su se u našu zemlju i na iznenađenje svih ostali tamo živjeti, kupili vikendicu u Novigradu i, na koncu, odlučili – izdati knjigu na hrvatskom...

Božena Vrgoč: Projekt ‘STEM za sve’ želimo dovesti u svaki vrtić u Hrvatskoj!

"Cilj nam je organizirati STEM kampove diljem Lijepe naše, osobito u ruralnim područjima i na otocima kako bi sva djeca dobila priliku razvijati znanja i vještine, kreativno se izražavati, stvarati izume i zabavljati se uz robotiće. Želimo povezati STEM, sport i učenje stranih jezika kako bi se djeca cjelovito razvijala, stvarala i istraživala uz zabavu i igru", objašnjava hrvatska pedagoginja

Povezano

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Pokrenite razigranost uz OREO i Xbox i osvojite brojne nagrade

U čast ovog partnerstva, izgled legendardnog crno-bijelog OREO keksa bit će izmijenjen kao hommage Xbox kontroleru, u vidu specijalne serije sa šest različito utisnutih reljefa

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime