Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Asian Fusion Cuisine: Evergreen Sushi Bar je predstavio novi gastronomski koncept

Evergreen je u sedam godina rada zasluženo stekao reputaciju sushi odredišta s kojim se ne može pogriješiti, a s vremenom se ponuda nadopunjavala novim, kreativnim jelima

Unazad nekoliko godina, ponuda azijske kuhinje u Zagrebu doživljava procvat. Posebice prednjači japanska gastronomija i njezin apsolutni prvak – sushi. Iako se prije samo desetak godina sushi doimao egzotičnim i nepoznatim, Zagrepčani su ubrzo prigrlili svu ljepotu ovog japanskog nacionalnog jela.



Jedan od pionira na gastro sceni metropole, kada je u pitanju kuhinja Dalekog istoka, zasigurno je Evergreen Sushi Bar, koji ove godine slavi sedmi rođendan. U tih sedam godina Evergreen je zasluženo stekao reputaciju sushi odredišta s kojim se ne može pogriješiti, a s vremenom se ponuda nadopunjavala novim, kreativnim jelima.

 Asian Fusion Cuisine je novi koncept popularnog restorana

Kako bi se na pravi način proslavilo sedam godina postojanja, Evergreen je odlučio svojim gostima predstaviti koncept Asian Fusion Cuisine. Uz sushi, kao okosnicu jelovnika, ljubitelji azijskih okusa odsada će uživati i u dobro poznatim specijalitetima koji azijsku kuhinju čine tako autentičnom. Noviteti su raskošni wokovi s beefsteakom, grdobinom ili kozicama, a za bazu izbor čine riža te rezanci, udon ili stakleni.

Uz neizostavne home made umake te dodatke poput mrkve, paprike ili klica, umami okus je zagarantiran. Favorit će nesumnjivo postati i hand made gyoze, japanska punjena tjestenina, ovoga puta s jadranskim kozicama. I „sushi obitelj“ dobila je nove članove.

Novu snagu čini i Samurai roll: uramaki s tartarom od kozica s divljom jadranskom tunom i hrskavim kozicama na vrhu. Inspiriran najboljim sushi restoranom u Monacu, Evergreen donosi svoju inačicu – Monaco roll, gdje se na ležaju od hrskavog sushija smjestio tartar od divlje jadranske tune. U igri je i druga varijanta Monaco roll-a, s dimljenom gackom pastrvom i koprom. Kao i uvijek, Evergreen u sushi priču uvijek nastoji uklopiti autohtone hrvatske namirnice, što jamči svježinu i kvalitetu.

Uz novitete koji mame na isprobavanje, u ponudi su i stari Evergreen klasici i meniji: The Uramaki, Evergreen i Tiger roll, Evergreen 2.0, Tokyo menu – odlični izbori za druženja ili filmsku večer za dvoje!

 

Pročitajte još...

Posebna kategorija skrivena u rolicama: Koliko je sushi zdrav?

Bilo da ga jedete u najotmjenijem restoranu ili kupljenog iz supermarketa - oba iskustva zasigurno zaslužuju svoje vrijeme i mjesto, no nutritivno su vrlo različita! Koliko je i je li uopće sushi zdrav?

Omiljena delicija: Znate li zašto sushi možete jesti i kad ste na dijeti?

Gyotaku sushi bar uveo je nove sushi boxeve koji vizualno podsjećaju na mala umjetnička djela. Kao glavna zvijezda novog menija izdvaja se Tartar selection koji se sastoji od 3 različita tartara – losos, brancin, tuna na podlošku od sushi riže

Koroni usprkos: na zagrebačkoj gastro sceni sve se finije – jede

Unatoč situaciji u kojoj smo se našli ove godine, koronavirus i potres koji je urušio centar grada, veseli nas činjenica da se u glavnom gradu Hrvatske jede i dalje jednako fino kao i prije. A možda i bolje nego prije?

Novi trendovi u prehrani: znate li što su postbiotici, mikrozelenje, kelp…

Naši odabiri hrane mogu pomoći u suzbijanju učinaka klimatskih promjena u svijetu. A tome u prilog idu i neke nove, jedinstvene namirnice. Upoznajte superzvijezde koje (polako, ali sigurno) mijenjaju svijet gastro scene

Povezano

More mode: Domaći dizajneri su predstavili svoje kolekcije na najljepšoj pisti

Na šetnici-pisti izmjenjivali su se modeli u kreacijama pet vrhunskih domaćih modnih studija. Svaki od njih za bakarski event pripremio je pomno osmišljenu, u ambijent uklopljenu kolekciju

Sinoć je na PFF prikazan film ‘4:2’ Anđela Jurkasa koji se bori za Veliku zlatnu arenu

Sinoć su u Areni održane dvije projekcije filmova iz Hrvatskog natjecateljskog programa, koji konkuriraju za Veliku zlatnu arenu, 'Stric' Davida Kapca i Andrije Mardešića i '4:2' Anđela Jurkasa

Vikend iz snova: Ljetnikovac Kaštelet spaja povijest, ljepotu i druženje

Atmosferu je na najvišu razinu podigao glazbenik Marko Tolja, izborom pjesama nezaboravnog Franka Sinatre. Pred gostima su se našle vrhunske delicije kroz večeru u pet sljedova

Tekuće zlato u šalici najbolje opisuje novi okus kave Julius Meinl

Najveći izazov u stvaranju top premium kave je rad s najfinijom arabikom jer je njeno zrno vrlo osjetljivo te je potrebno odabrati ona koja zajedno čine konzistentno balansiranu mješavinu

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime