Utorak, 17 svibnja, 2022

Koroni usprkos: na zagrebačkoj gastro sceni sve se finije – jede

Unatoč situaciji u kojoj smo se našli ove godine, koronavirus i potres koji je urušio centar grada, veseli nas činjenica da se u glavnom gradu Hrvatske jede i dalje jednako fino kao i prije. A možda i bolje nego prije?

Dok su se neki restorani preuređivali i selili na nove lokacije, drugi su – usprkos lošoj ekonomskoj situaciji i prognozama – odlučili pokazati pandemiji zube i – hrabro krenuli u (nove) poduzetničke vode. 

SoHo Sushi



SoHo Sushi, odličan je sushi brend, koji se odnedavno može isprobati unutar lokala Good Food, u centru metropole, na adresi Palmotićeva 2. Pristupačan i zabavan najmlađoj i najširoj publici nudi ‘fenomenalan format u kojemu se može uživati u svježoj hrani i maštovitim izvornim okusima’ Japana. Osim sushija u obliku nigirija sa sirovom tunom, lososom i japanskim gofom, nudi i egzotična jela koja će biti izvrsna alternativa sushiju. Zdrava miso juha i divni aromatični ramen, Spring rolls i dvije varijante Poke bowl-a, tradicionalnog havajskog jela.

  

Eateria

Spoj ambijenta i vrhunske kuhinje osvaja na prvu, a osmislile su ga majka i kćer Vedrana i Tena Majetić čija je ljubav prema ugostiteljstvu već niz godina utjelovljena u poznatom cateringu Majetić. Smještena u srcu grada, na sedmom katu poslovne zgrade u Koranskoj 2, Eateria predstavlja višeosjetilno putovanje domaćim delicijama uz čaroban pogled na Zagreb. Inovativni Eateria koncept zaokružuje shop asortiman u kojem za sebe ili svoje najmilije možete kupiti pakete iz vlastite proizvodnje ili domaćih proizvoda OPG-ova kao što su orašasti plodovi, džemovi, pesto medveđeg luka, dulce de leche, domaće maslinovo ulje ili pak štrukle od oraha i sira te domaću tjesteninu. Za ljubitelje vina tu je vrhunski izbor butelja s domaće vinske karte.

Makarun

Ručno rađeni makaruni po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi s biftekom ili kozicama, salata od pečene lignje, sjajni riblji carpaccio od bifteka ili svježe ribe u novootvorenom zagrebačkom restoranu Makarun za svaku su preporuku. Vinska karta sastavljena je od vrhunskih hrvatskih vina, među kojima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja. Decentan interijer s upečatljivim detaljima, prostrana terasa i savršena lokacija u centru grada, dodatan su motiv zbog čega posjetiti novo mjesto s najboljom korčulanskom tjesteninom u Zagrebu.

 

Apetit

Poznati restoran Apetit prvih jesenskih dana slavi 10 godina i ponovno je otvorio vrata gostima. Preuređen prostor gornjeg dijela restorana prostire se na 160 m2, odiše svježinom, prozračan je. Apetit u Masarykovoj 18 Zagrepčanima i njihovim gostima dobro je znana adresa. Nakon pandemije koronavirusa te potresa koji je teško oštetio sam restoran, novim danom ponovno vraća život u sam centar grada. Uz novu kartu koja uključuje ponudu izvrsnih doručaka tu će se naći i u svijetu popularni brunch, a već legendarni glazbeni nastupi petkom zasigurno će biti naše omiljeno odredište ove jeseni i zime.

Konoba Rustica Garden

Rustica restorani provjereno su jedni od najboljih grill restorana u Zagrebu. Poznati po autentičnom Leskovačkom roštiju, uveli su i raznovrsna jela ispod peke i s ražnja, a od nedavno je Konoba Rustica Garden u novom ruhu otvorena i na adresi V. Ravnice broj 2. U toplom ugođaju nove Konobe i uz ukusne specijalitete vrhunskih kuhara nudi se prava gurmanska priča za sve ljubitelje roštilja.

Pročitajte još...

3 prijedloga za gurmanski ručak s tartufima by David Skoko

Legende o tartufima zanimljive su i intrigiraju maštu baš kao što njihov miris intrigira nepca. Hrani daju jedinstven okus, a mnogi mu pripisuju i afrodizijačka svojstva. Zato jedva čekamo isprobati ove genijalne recepte

Nova godina, nova ja: 5 brzih i zdravih ideja za doručak – u 5 minuta!

Ne budite lijeni, ne preskačite doručak i izbjegavajte pekare u širokom luku pa se poslije nećete pitati od kuda vam višak kilograma i loša zdravstvena slika!  

Chez Darling: Tart Tatin ilitiga sapiranje ljage sa Stephanieinog imena

Tart Tatin jedna od najpoznatijih svjetskih slastica, a naši ljudi ju uglavnom ne poznaju. A ako i znaju za nju, onda znaju krivu legendu. Želim naglasiti genijalnost ovog deserta i odati svojevrsni hommage preopterećenim kuharicama...

Déguste – kratki film koji savršeno dočarava sav stres rada u kuhinji

Filmski producent Stéphane Baz režirao je kratki film 'Déguste', koji nas poziva da očima kuhara doživimo jedan njegov radni dan. Zaboravite romantiku, stvari u trenu postaju vatrene...

Povezano

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje: 5 top recepata Zlatka Galla

PACCHERI S KOBASICAMA Sastojci: 12 pacchera (šuplja pašta za punjenje, dugačka oko 5 a promjera oko 2,5 cm) 4 hrenovke ili tanje svježe kobasice 2 manje mrkve zeleni...

Đir po gradu: 3 restorana u koja trebate obavezno svratiti kada ste u Splitu

Mazzgon Food, ARTiČOK, i Kinoteka - svaki od ovih restorana izdvaja se ne samo ponudom, svojevrsnim signature jelima, bogatom ponudom koktela i pića, nego i jedinstvenim ambijentom koji cijelu gastro priču zaokružuje na primamljiv način

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje – top recepti Zlatka Galla

Donosimo najbolje kućne recepte našeg kolumnista Zlatka Galla, za prste polizati!

Massimo Bottura: Svijet gastronomije kreće u smjeru održive budućnosti!

Nema više isprika. Nosimo veliku odgovornost i moramo poduzeti nešto, svijet nas treba. Pritom ne zaboravite odakle dolazite i tko ste, jer diverzitet i kultura su važni, poručio je chef Massimo Bottura na prvom Weekend Food Festivalu koji je zanimljivim programom i gostima oduševio posjetitelje

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime