Petak, 22 ožujka, 2024

Omiljena delicija: Znate li zašto sushi možete jesti i kad ste na dijeti?

Gyotaku sushi bar uveo je nove sushi boxeve koji vizualno podsjećaju na mala umjetnička djela. Kao glavna zvijezda novog menija izdvaja se Tartar selection koji se sastoji od 3 različita tartara – losos, brancin, tuna na podlošku od sushi riže

Sushi manija aktualna je u Zagrebu posljednjih nekoliko godina, a raznolika ponuda svakim danom postaje sve primamljivija. Japanska kuhinja je među najzdravijima na svijetu. A sushi nije iznimka, jer je bogat hranjivim tvarima.



Riža koja čini temelj jela izvor je složenih ugljikohidrata, bogata je proteinima, vitaminima B i mineralima, a ima malo masti. Riba koja se koristi za sushi izvor je bjelančevina, mineralnih soli i ugljikohidrata, a ima i malo masti. Osim toga, sadrži vitamine B, vitamine A, C, D i E. Zbog toga što je bogat hranjivim tvarima i ima malo kalorija, sushi je vrlo često jelo koje možete jesti i tijekom dijete. 

Donosimo nekoliko informacija koje bi bilo dobro da znate o sushiju prije nego ga uvrstite u svoju prehranu čak i ako ste na dijeti:

1. Riža, riba i morske alge imaju malo kalorija. Sushi može postati kaloričan samo ako dodate masni sir, avokado, voće ili povrće.

2. Riža ne sadrži gluten, ali neki sastojci sushija mogu sadržavati njegove količine u tragovima (npr. soja umak poslužen uz sushi). Međutim, vrlo je jednostavno napraviti potpuno bezglutenski sushi na bazi riže, ribe ili krem sira.

3. Budući da je niskokaloričan i bogat ugljikohidratima, hranjivim tvarima i omega-3 kiselinama, sushi se može smatrati zdravim jelom.

4. Sushi je lako probavljiv zahvaljujući sastojcima koji se lako apsorbiraju, pa nećete imati želučanih problema.  

Novi sushi boxevi u Gytoaku sushi baru

Gyotaku sushi bar uveo je nove sushi boxeve koji vizualno podsjećaju na mala umjetnička djela. Kao glavna zvijezda novog menija izdvaja se Tartar selection koji se sastoji od 3 različita tartara – losos, brancin, tuna na podlošku od sushi riže. Osim Tartar selectiona, ponuda je obogaćena novim Nigiri i Age selectionom. Nigiri selection sadrži svježe filee tune, brancina i lososa, a Age je selekcija rolica od termički obrađenih kozica i losos filea upotpunjenih krastavcima i avokadom.

Standardni boxevi iz ponude poput Losos i Classic selectiona, Spicy uramaki boxa, Tempura shrimp roll boxa te Vege selectiona osvježeni su novim sastojcima čime su podignuti na novu razinu gastro užitka. Osim sushi boxeva, na meniju se nalaze i Poke Losos te Piletina teriyaki bowl u kojoj je termički obrađena piletina u slučaju da niste ljubitelj sirove ribe.

Pobrinuli su se i za vaše slatke brige tako slijed možete završiti yuzu pudingom, čokoladnim zalogajima sa žitaricama ili pudingom od sushi riže sa sezonskim voćem.

Tajna Gyotaku sushi bara je u njihovom glavnom chefu

U nešto manje od godinu dana Gyotaku sushi bar otvorio je svoja vrata na 14 lokacija. Tajna njihove popularnosti osim u kvaliteti sastojaka leži u jedinstvenoj metodi rolanja glavnog chefa Mladena Križanovića.

Mladen je završio visokocijenjenu Royal Sushi akademiju u Tokiju, a iskustvo stječe u najpopularnijim japanskim restoranima te originalnim street food pointovima. Kao glavne adute Gyotaku sushija izdvojili bismo njegovu lokacijsku i cjenovnu pristupačnost te raznovrsnost ponude koju stalno unapređuju.

Ove ručno rađene specijalitete možete upecati svakog dana na sljedećim lokacijama: Kvatrić, Radnička cesta,Centar Cvjetni, CCO West, Family mall, HoB, Avenue Mall, Malešnica, CCO East, Ravnice, Arena Centar, Supernova Buzin, Velika Gorica te Savica. Cilj Gyotaku sushi bara je, kombinacijom svježih sastojaka i jedinstvene metode rolanja, stvarati mala umjetnička djela koja će se utisnuti na domaćoj gastro sceni i postati dio foodie kulture.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime