Subota, 10 veljače, 2024

Optical Express podržao glamurozni bal Zaklade Moulsdale, na kojem je prisustvovao i trostruki svjetski prvak Formule 1.

Zaklada Moulsdale ponovo je pomogla u herojskom nastojanju da se pronađe lijek protiv ove strašne bolesti

Legendarni škotski vozač utrka, Sir Jackie Stewart, nositelj Reda Britanskog Carstva (OBE) i trostruki svjetski prvak Formule 1, nedavno je bio u Glasgowu na svečanom balu za prikupljanje sredstava za dobrotvornu organizaciju Race Against Dementia (RAD), koja ima za cilj podizanje svijesti o demenciji. Ovaj događaj označavao je i otvorenje novog sjedišta Zaklade Moulsdale.Utrka protiv demencije za globalnu revoluciju liječenja

‘Leteći Škot’, kako ga popularno nazivaju, osnovao je dobrotvornu organizaciju Race Against Dementia (‘utrka protiv demencije’) nakon što je njegovoj supruzi, Lady Stewart, postavljena dijagnoza te bolesti. Ova organizacija posvećena je financiranju globalnih istraživanja s ciljem pronalaženja revolucionarnog lijeka protiv demencije.

Demencija je gorući i sve veći problem za čije će rješavanje biti potrebna domišljatost i ambicija. Ako osiguramo potrebna sredstva za najperspektivnija i najrevolucionarnija istraživanja, možemo zauzeti najbolju startnu poziciju za pronalazak lijeka. David već dugi niz godina svim srcem podupire organizaciju Race Against Dementia i zahvalan sam mu za sve čini‘ dodao je Sir Jackie Stewart, OBE.

Pomoć iz Hrvatske za program stipendiranja u borbi protiv demencije

Optical Express s radošću je podržao svečani bal Zaklade Moulsdale u znak potpore Race Against Dementia. Na ovom plemenitom događaju iz Hrvatske su sudjelovali Ana Kričković, ravnateljica zagrebačkog Optical Expressa, dr. Nikolina Zrakić i dr. Bože Mihaljević. Optical Express, koji inače aktivno podržava razne dobrotvorne inicijative, istovremeno je i najveća europska kompanija u oftalmologiji s poliklinikom i u Zagrebu. Doprinoseći prikupljanju ključnih sredstava za dobrotvorni program stipendiranja, Optical Express osnažuje znanstvenike na početku karijere kako bi pridonijeli borbi protiv demencije.

Od 2019., Optical Express i tvrtke u vlasništvu osnivača Davida Moulsdalea podržavaju Sir Jackiea Stewarta OBE i Race Against Dementia, organizirajući razne aktivnosti prikupljanja sredstava za podršku njihovom radu. Novi objekt Zaklade Moulsdale u Bishopbriggsu neće biti samo sjedište organizacije. Ovo prostrano mjesto s kapacitetom od 2.000 ljudi besplatno će se staviti na raspolaganje drugim priznatim dobrotvornim organizacijama. Zaklada planira da će do 2024. biti domaćin događanja za čak 12 dobrotvornih organizacija, a sav prihod od prodaje mjesta i druga prikupljena sredstva bit će direktno donirana tim organizacijama. Novi objekt procijenjuje se da će donijeti godišnje uštede veće od 500.000 funti humanitarnom sektoru u Škotskoj.

Na balu prikupljeno više od 150 000 funti 

Na održanom balu, prikupljeno je više od 150.000 funti za RAD-ova pionirska istraživanja u prevenciji i liječenju demencije. Sir Jackieju se na balu pridružio niz uglednih gostiju, među kojima su bili legendarni F1 vozači David Coulthard, član Reda Britanskog carstva (MBE), pobjednik Le Mansa, Allan McNish,  Andy Cameron, MBE, Mark Stewart i članica Škotskog parlamenta Rona MacKay.
 
Demencija je svjetski problem. Ako se ne pronađe lijek, od nje će oboljeti svaka treća danas rođena osoba. Kao i Sir Jackie, i ja sam doživio kako demencija razara obitelj. Zato sada zajedno djelujemo. Vrlo sam ponosan što je Zaklada Moulsdale ponovo pomogla u njegovom herojskom nastojanju da se pronađe lijek protiv ove strašne bolesti. Zadovoljan sam što je novo sjedište sada otvoreno i radujem se što ćemo ugostiti dobrotvorne organizacije iz cijele Škotske i pomoći im u njihovu važnom radu‘ izjavio je David Moulsdale.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime