Utorak, 2 travnja, 2024

Hollywood je stigao u Zagreb: Započelo je snimanje filma Canary Black s Kate Beckinsale u glavnoj ulozi

'Canary Black', akcijski film s holivudskom glumicom Kate Beckinsale u glavnoj ulozi, jedan je od najvećih filmskih projekata koji se snima u Hrvatskoj, a zasigurno najveći koji se ikada snimao u Zagrebu

Zagreb ove jeseni postaje veliki filmski set. MP filmska produkcija iz Zagreba snima novi film francuskog redatelja Pierrea Morela. Iza proslavljenog redatelja niz je uspješnih akcijskih filmova kao što su “96 sati” s Liamom Neesonom, zatim “From Paris with Love” s Johnom Travoltom, “Peppermint” s Jennifer Garner u glavnim ulogama i “District 13” koji je producirao Luc Besson.“Canary Black”, akcijski film s holivudskom glumicom Kate Beckinsale u glavnoj ulozi, jedan je od najvećih filmskih projekata koji se snima u Hrvatskoj, a zasigurno najveći koji se ikada snimao u Zagrebu. Kate Beckinsale, engleska glumica s američkom adresom koja je svjetsku slavu stekla 2001. filmom “Pearl Harbor”, a nakon dugogodišnje uspješne karijere u kojoj uz akcijske spektakle niže i uloge u manjim dramskim filmovima, glavnom ulogom u filmu “Canary Black” vraća se žanru akcijskih filmova.

Brojna poznata lica raditi će na filmu

Zvučnim imenima svjetske kinematografije tu nije kraj, pa je tako direktor fotografije živuća legenda europskog filma Thierry Arbogast najpoznatiji po filmovima Luca Bessona: “Leon”, “Peti elementi”, “Nikita”, “Lucy” za koji je osvojio brojne nagrade uključujući nagradu Cezar na Festivalu u Cannesu i Europsku filmsku nagradu, a njemačko-američki producent Carsten Lorenz u svom portfelju ima brojne holivudske blockbustere kao što su “Dan nezavisnosti: Nova prijetnja”, “Greenland”, “Serenity”.

U stvaranju ovog akcijskog filma sudjeluju i istaknuti hrvatski producenti Igor A. Nola i Vanja Sremac. Igor A. Nola, iz MP filmske produkcije, hrvatski je producent s više od trideset godina bogatog iskustva u radu s međunarodnim filmskim produkcijama. Filmovi “Hitman’s Wife’s Bodyguard”, “L’Odyseee”, “Sparrows”, “Diana”, “Parada” kao i serije “McMafia”, “The Ipcress File”, “Clark”, samo su neki od naslova iz novije filmografije ovog uspješnog i nagrađivanog domaćeg producenta. Vanja Sremac producentica je domaćih filmova “Baci se na pod”, “Najsretniji čovjek na svijetu”, a kao direktorica filma radila je na velikim međunarodnim produkcijama poput “The Ipcress File”, “Hitman’s Wife’s Bodyguard”, “Day by Day”.

Carsten Lorenz, Igor A. Nola,Vanja Sremac, Tomislav Peleski, Mia Pecina Drasković

Tomislav Peleski lokacijski menadžer s iskustvom rada na svim većim projektima snimanim u Hrvatskoj posljednjih godina i jedini hrvatski član Međunarodnog udruženja lokacijskih menadžera (Location Managers Guild International), također je dio filmske ekipe filma “Canary Black”.

U filmu će se pojaviti i brojna lica iz Hrvatske

Na projektu je stalno angažirano preko 350 hrvatskih filmskih djelatnika, većinom stanovnika Grada Zagreba, što čini 95% ukupne ekipe filma. Angažirano je 14 hrvatskih glumaca i glumica, a jednu od glavnih uloga igra hrvatska glumica Romina Tonković. Svakako je važno napomenuti da su na autorskim pozicijama angažirane hrvatske filmašice, Nikolina Kostanjšek kao kostimografkinja filma, te Tatjana Tomšić kao majstorica maske i specijalnih efekata maske. Uz glumice i glumce na projektu će biti angažirano oko 1200 statista.

Romina Tonković

Budući da će se veliki dio scena snimati noću na zagrebačkim ulicama, snimanje nekih akcijskih scena zasigurno će izazvati veliku pozornost građanki i građana. Isto tako, za potrebe snimanja postojat će i određena privremena ograničenja pristupa i prolaza pojedinim lokacijama, za što je filmska ekipa zamolila razumijevanje.

Fotografije: Nikola Predović

Naslovna fotografija: katebeckinsale

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime