Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Slavlje kreativnosti: Ovo su najbolji trenuci s Dana komunikacija

Dani komunikacija bez sumnje privlače najuzbudljivije govornike te okupljaju vrhunske predstavnike domaće industrije

‘Sljedećih deset godina znanost će biti usmjerena na istraživanje sjećanja’, poručio je jedan od vodećih svjetskih neuroznanstvenika Moran Cerf powered by Hrvatski Telekom, stručnjak za nesvjesne, ali možda upravo zato ključne bihevioralne procese potrošača, na subotnjem predavanju u sklopu Dana komunikacija, poznatoga komunikacijskog festivala koji se ove godine održao od 11. do 14. travnja u Rovinju.Studije predvodnika nove generacije marketinških lidera – tako je ovoga znanstvenika svjetskoga glasa opisao upravo otac modernog marketinga Phil Kotler – domaćim su komunikatorima rasvijetlile naše procese odlučivanja i korake kojima je na njih moguće utjecati, uključujući predviđanje ljudskih interesa i afiniteta.

12.04.2024. Rovinj, Drugi dan Dana komunikacija 2024. Panel Attention, now! Na kojem su sudjelovali Anja Sedak Burcak, Mia Lasic, Damjan Planinc i Kristijan Greguric

Pogled na Fyre Festival s Billyjem McFarlandom

Na Danima komunikacija nikada nije dosadno – a ovom su prilikom odlučili ispitati i zašto smo, kao društvo, toliko gladni spektakla osnivača notornoga američkog Fyre Festivala Billyja McFarlanda, s kojim je razgovarao Davor Bruketa. McFarland pokrenuo glazbeni festival koji je 2017. grandiozno najavljivan kao jedinstveno luksuzno iskustvo i san svih partijanera instagramske ere, koji su podržale poznate osobe poput Belle Hadid i Kendall Jenner, a na licu mjesta ispostavio se kao jedna od najvećih prevara današnjice.

‘Zna se da na ovoj pozornici ne bježimo od neugodnih tema – a upravo je Fyre Festival primjer koji kao studiju slučaja možemo promotriti od spektakularnog početka do kobnog pada. I zato nam je danas na Danima komunikacija poslužio kao skandalozan, ali neizbježan poligon za razgovor o važnosti transparentnosti u marketingu i komunikacijama’, poručio je Bruketa.

13.04.2024., Rovinj – Treci dan Dana komunikacija 2024, Intervju s Billyjem McFarlandom iz Fyrea, Davor Bruketa: Tajna postajanja viralnim

U subotu, na okrugloj pozornici glavne festivalske dvorane, Eugene Cheong, uz podršku ENNA-e, održao je inspirativno predavanje nazvano ‘Ten Things’, dijeleći bogatstvo jedinstvenih misli i spoznaja izgrađenih na njegovom životnom iskustvu u kreativnoj komunikaciji.

‘Naš je posao prenijeti emociju, a ne prezentirati puke činjenice. Kako bismo razgovarali s ljudskim bićima, moramo ovladati jezikom emocija’, istaknuo je Cheong, poznat kao dobitnik brojnih priznanja za svoj kreativni rad, ključna figura u Asian Creative Revolutionu i značajno lice Ogilvyja tijekom mnogih godina. Njegovo predavanje na Danima komunikacija ostavilo je sudionike oduševljene.

13.04.2024., Rovinj – Treci dan Dana komunikacija 2024, predavanje Eugene Cheong: Deset stvari.

Eksperti ‘bacaju’ svjetlo na komunikacijske trendove

Izvrsnom programu glavne dvorane trećeg su se dana pridružili i kreativka, edukatorica i
stručnjakinja za fluidnu komunikaciju među pojedincima – a naročito brendovima, koje uči kako komunicirati samouvjerenije i inkluzivnije Ruby Rare te globalno nagrađivani govornik, autor i komunikacijski trener koji tvrtke, menadžere i lidere pretvara u majstore  komunikacije Marnick Vandebroek.

U tri festivalske dvorane posvećene domaćim stručnjacima govorilo se o brojnim temama – uključujući one digitalne poput IAB Croatia’s PPP: Is AI Tripping?; o efikasnom komuniciranju i analitikama na velikim međunarodnim tržištima u Is Bigger Better? by IAB Croatia; o hrvatskom digitalnom tržištu u The Bigger Picture: Insights from IAB Croatia’s Online Media AdEx; sve do regionalnih pregleda kreativnosti Meet Your Neighbours: The Balkan… Oops, We Mean CEE Markets Snapshot i niza drugih, a predstavljeni su i IAB-ov novi Online Media AdEx te nove smjernice Attention, now!

13.04.2024. Rovinj, Treci dan Dana komunikacija 2024. Statue nagrada Effie Awards Hrvatska i MIXX Awards Hrvatska

Organizatori su povodom zatvaranja desetog izdanja festivala pozdravili svoju DK zajednicu, zahvalili svim predavačima, panelistima, partnerima i prijateljima festivala i medijima te čestitali pobjednicima natjecanja, zatvorivši festivalska vrata – do dogodine. Anđela Buljan Šiber, članica Organizacijskog odbora Dana komunikacija, prokomentirala je: ‘Iza nas su tri nezaboravna dana, a subota je kvalitetom svojih sadržaja bila samo šlag na torti. Svake godine razmišljamo o tome kako nadmašiti prethodno izdanje – bojim se da nas za 2025. čeka jako težak zadatak jer je ovogodišnji festival bio top.’

12.04.2024., Rovinj – 10. Dani komunikacija 2024. u Rovinju. – Beach afterparty

Fotografije: PR 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime