Subota, 23 ožujka, 2024

Zagreb Advent Run utrku istrčalo gotovo 3000 sudionika u božićnim kostimima za plemenit cilj

Organizatori utrke godinama uspješno primjenjuju moć zajedništva kao najučinkovitiju strategiju za vidljive dobrobiti društva, a jedan od ciljeva utrke je i promoviranje pozitivnih životnih navika te poticanje fizičke aktivnosti kojoj se mogu pridružiti doslovno svi, bez obzira na dob ili fizičku pripremljenost

 U nedjelju u 12 sati ispred hotela The Westin Zagreb započelo je sedmo izdanje najveselije utrke u godini, Zagreb Advent Run. Blagdanski ukrašenim ulicama grada protrčalo je gotovo 3000 sudionika koji su trčanjem na 5 ili 10 kilometara pružili podršku humanitarnoj i neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima – Veliko srce malom srcu.Zagreb Advent Run već tradicionalno nosi titulu najšarenije i najzabavnije utrke koja u predbožićno vrijeme okuplja maštovito kostimirane sudionike koji trče 5 ili 10 km najatraktivnijim zagrebačkim lokacijama poput Ilice i Trga bana J. Jelačića. U čarobnoj adventskoj atmosferi, uz puno smijeha i veselja na, sedmoj po redu humanitarnoj utrci Zagreb Advent Run sudjelovalo je gotovo 3000 sudionika koji su trčali za djecu s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

Najbolji trkači i trkačice su dobili zasluženu medalju

„Iznimno smo ponosni što je Zagreb Advent Run i ove godine razveselio sudionike, ali i okolne navijače koji su imali priliku bodriti svoje najmilije u blagdanskom ozračju. Naša utrka ponosno nosi titulu najveselije utrke u godini čiji humanitarni karakter iz godine u godinu pomaže onima kojima je to najpotrebnije. Ovogodišnje partnerstvo s Udrugom ponovno je povezalo mnoge ljude i stvorilo nova poznanstva te nas sve podsjetilo kako se sreća dijeljenjem množi“, izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave agencije Millenium promocija i jedan od organizatora utrke.

Ulaskom u cilj svaki je sudionik dobio svoju zasluženu medalju, a podijeljene su nagrade i za najbolje trkače i trkačice. Najbrže vrijeme na 5 kilometara – 15:53 ostvario je Danijel Peček. Kod trkačica, najbrža je bila Nika Rimaj s odličnim rezultatom od 18:19. Na utrci od 10 kilometara pobjedu je odnio Pedro Pineiro s ostvarenim vremenom 35:45, dok je u ženskoj konkurenciji titula najbolje pripala Sanji Grgić koja je istu trasu istrčala za 38:58.

Utrka iz godine u godinu mami osmijehe na lica brojnih rekreativnih i profesionalnih trkača koji za sudjelovanje u njoj uvijek ponesu dobru volju i najluđi kostim. Dodatna posebnost ove utrke je njezin humanitarni karakter koji je ove godine posvećen djeci s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Dio sredstva će tako biti donirano humanitarnoj i neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima – Veliko srce malom srcu.

Utrka s lijepom humanitarnom pričom

„Zahvalni smo na partnerstvu sa Zagreb Advent Run utrkom te što su nas prepoznali kao udrugu koja se u Hrvatskoj bavi javnozdravstvenim problemom kada su u pitanju djeca sa srčanim manama. Srca su nam puna jer ćemo uz podršku brojnih trkača i partnera utrke uspjeti značajno unaprijediti rad naše Udruge. Ovakve manifestacije su nam bitne jer je to ujedno i prilika za neka nova poznanstva i razmjenu iskustava među mladim obiteljima i radostan susret naših članova“, rekla je Barbara Vidović Brzaj, dopredsjednica Udruge Veliko srce malom srcu.

Organizatori utrke godinama uspješno primjenjuju moć zajedništva kao najučinkovitiju strategiju za vidljive dobrobiti društva, a jedan od ciljeva utrke je i promoviranje pozitivnih životnih navika te poticanje fizičke aktivnosti kojoj se mogu pridružiti doslovno svi, bez obzira na dob ili fizičku pripremljenost.

„Zagreb Advent Run postala je svojevrsna tradicija koja podsjeća na odličnu atmosferu, druženje s obitelji i prijateljima te ono najbitnije – pružanje humanitarne pomoći. Ponosni smo što već sedmu godinu za redom činimo nešto lijepu za našu zajednicu, a svakako nas veseli i velik broj sudionika koji su došli u najboljem raspoloženju. Ovom prilikom zahvaljujem svim trkačima, volonterima te sponzorima, od kojih bih istaknuo Konzum kao zlatnog sponzora koji je svojim značajnim doprinosom nesebično pomogao da naša utrka bude nezaboravan događaj“, izjavio je Sven Veronek, jedan od organizatora Zagreb Advent Run utrke.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime